Kuvajte jaje na najnoviji nacin!!!!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Kuvajte jaje na najnoviji nacin!!!!

Post od megatron »

KAKO SKUVATI JAJE POMOCU MOBITELA

Novinari Vladimir Lagovski i Andrej Moišenko iz dnevnog lista Komsomolskaja Pravda u Moskvi napravili su 'neznanstveni' eksperiment koji je privukao i pažnju znanstvene javnosti.
Željeli su pokazati na primjeru koliko su mobiteli štetni, pa su ih iskoristili za kuhanje jaja. Nema nikakve magije u kuhanju s mobilnim telefonima. Naime, tajna je u radio valovima koji zrače iz njih. Novinari su nazvali sa svojih mobitela jedan drugoga, a potom ih postavili sučelice i izmedu njih stavili jaje. Upalili su i radio pokraj njih kako bi imitirali zvuk razgovora, odnosno kako bi za vrijeme eksperimenta stalno ostali na vezi.

Nakon prvih 15 minuta nije se dogodilo ništa spektakularno, jaje se pocelo grijati. Nakon 25 minuta jaje postaje vrlo toplo. Nakon 40 minuta postalo je vruće. Nakon 65 minuta jaje je bilo kuhano!
Valovi što ih emitiraju mobilni telefoni utječu na dio moždanog korteksa najbliži aparatu prislonjenom uz uho, no još nije sasvim jasno je li taj učinak štetan za čovjeka. Nekoliko istraživačkih studija je dokazivalo potencijalne zdravstvene rizike od dugotrajne izloženosti zračenju iz mobilnih telefona. Ipak, danas postoji vrlo malo takvih studija, a one koje se najčešće pojavljuju naručile su telekomunikacijske korporacije i uglavnom dokazuju da zračenje mobitela nema negativnih utjecaja na mozak i zdravlje.
:o :o

znam da je o ovome bilo price al'..... koliko imamo telefona u kuci pitam se cemu nam sluze sporeti

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

hehehe dobro si rekao megatron ja mogu ispeci 4 jajeta odjednom sad ne racunajuci fixne telefone e bas cu jednom da probam i da snimim :D
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Ma de to....to je stro ko zna koliko sada telefoni mnooogo manje zrace ali ja nikada duze na mobilnom nisam ragovarao od 20 minuta a za sve preko 5 minuta koristim bt slusalicu tako da ne izlazem sebe puno zracenju telefona....hehe jos uvek sam ziv... :roll: :lol:
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

da, ali se izlazes uticaju globalizacije, tajne agencije znaju de si, jedes genetski modifikovano povrce, vlada zna sve o tebi i tvoj emotivni status, koriste na tvom mozgu subliminalne poruke niske frekvencije i postaces robot bez svojeg stava, i sasvim si okej sto te drzava potkrada,a ne pitas se zasto ...

:D
There is no knowledge that is not power

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

ma kakvo jaje, ne verujem u ovo ko zna sta su radili, za sat vremena da skuvas jaje :o :o ne moguce, jos sa tel :o
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 17:43

Post od Njegovan »

Чуо сам и ја за ово, али некако не могу да вјерујем. :uhuh:
Мораћу пробати. :wink:
МТЕЛ - СРПСКА МРЕЖА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Stiv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 31. Jul 2007. 21:19

Post od Stiv »

Igoritze, ovaj tvoj post svojom tematikom neodoljivo podseća na X-Files.
Da li je tvoja poruka možda inspirisana pomenutom serijom? ;)
Poslednja izmena od Stiv u Sub, 25. Avg 2007. 21:33, izmenjeno 1 put ukupno.

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

Laz!

Bilo je na discovery chanel na mythbusters to, uzeli su 200 telefona, valjda je bilo 100 zove drugih 100, jaje se nije ni zagrejalo

BUSTED!

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Bekra, Значе баве се и лажима. :angry: :angry: :angry: Ух ти новинари.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Sigurno postoji neka zvezdica i sitna slova na dnu strane, tipa jaje je bilo u mikrotalasnoj za vreme razgovora i sl. :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

Lobachewsky, Па јел то значи да је читава прича била зезанција? :angry:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

ja mislim da u ovome ima neke istine . od kad imam ukljucen "omiljen broj" desava se da sa devojkom ostanem i po dva puta po sat vremena na vezi ( jer me svaki put blokira posle 61-62 minuta pa moram ponovo da pozovem ) i bas je i ona primetila a i ja , da me malo boli glava posle toliko vremena drzanja telefona uz uvo .

greju ili zrace , nije bitno , ja sam iskusio da me boli glava posle tolikog pricanja . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

U moracu da pokusam da skuvam pasulj tetovac sa kobasicama i slaninom pomocu ovoga.
Ma nista ne moze da zameni ``smederevac``.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

vlada1970, И након свега тога што си испричао вјероватно ниси ништа промјенио. 8)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

jeste Njegovan, :lol: sta da radim kad obozavam omiljen broj ? :D

ponekad stavim sluske pa manje boli glava ,u stvari skoro uopste . ali sam sebi izgledam onda blesav kad se vidim kako izgledam dok pricam bez telefona u rukama :oops: kao sa praznom sobom i zidovima .
to nikako da se naviknem . ali spasava glavu od preteranog pricanja .

Njegovan
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Njegovan »

vlada1970, Јест вала и мени је необично са слушалицама причати, али је здравије. :wink: Само пази гдје га држиш док причаш на слушалицама, јер ако је у џепу није здраво ни ту. 8)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

vlado1970 mani se pricanja sa devojkom preko telefona, lepo u`vati je za ruku odvedi je negde u grad i tamo pricaj kolko `oces. ako nista drugo zdravije je. a telefon ostavi kuci i nek ti kuva pasulj. :D
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

kljun napisao:a telefon ostavi kuci i nek ti kuva pasulj. :D
hahahahahaha , brate ova ti je dobra . :lol:

vozac sam i zbog posla ne mogu uvek da se vidjam sa njom i onda moram da ljubavishem preko telefona :oops:
ако је у џепу није здраво ни ту
:lol:

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

vlado1970 ako te telefon ne ubije od tih njegovih zracenja onda ce te nesto drugo ubiti(nazalost u takvom svetu zivimo). Zato se opusti i pricaj sa devojkom kolko god `oces. Bitno je da ti imas devojku a za ostalo te bas briga. :)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

vlada1970 napisao:da me malo boli glava posle toliko vremena drzanja telefona uz uvo .
Dude, use speakerphone :)

Odgovori