Prodavnice mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
vrangelo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 02. Sep 2007. 14:31

Prodavnice mobilnih telefona

Post od vrangelo »

Predpostavljam da je vec bilo postova ovog tipa, ali evo i ja da prenesem svoja iskustva, koja nisu namenjena da naprave losu reklamu nekoj firmi vec da prepricam dogadjaj pa da ostali procene ko je u pravu?

Danas zovem firmu Orange u Balkanskoj (misleci Orange hmmm... to je strani operater mozda imaju neke veze s njima... pa su verovatno i ozbiljni(?)), i naravno pripremim spisak pitanja koja zelim da postavim prodavcu za telefon koji nameravam vec danas da kupim:

zvoni...
prodavac: da!?
ja: koliko kosta mobilni telefon X?
prodavac: 200 evra
ja: koliko je to u dinarima?
prodavac: 16 i po hiljada
ja: sta sve ide uz njega?
prodavac: sve!
ja: slusalice, usb kabl, drajveri?
prodavac: da, da, sve!
ja: jel se slusalice za njega prodaju posebno i koliko kostaju?
prodavac: ne. a jel imate jos neko pitanje posto smo u poslu?
ja: imam - koliko traje baterija?
prodavac: izvinite u guzvi smo!
ja: planiram da kupim telefon i zelim da se raspitam u vezi njega
prodavac: dodjite kod nas pa cemo da se ispricamo
ja: nemam vremena da dolazim, zaposlen sam, trebaju mi informacije preko telefona
prodavac: e pa zao mi je al u guzvi smo! (drsko)
ja: sad znam gde necu kupiti telefon

kraj razgovora

Ako neko ima bilo kakvih pozitivnih iskustava da podeli, bilo bi lepo da covek moze na jednom mestu da vidi gde vredi kupiti telefon a gde ne..

pozdrav

LW_N73
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Jul 2007. 11:55

Post od LW_N73 »

opusteno, takvih idiota imas i u ovlascenim prodavnicama, ne samo ovako... ja licno nemam nekog favorita medju prodavnicama, a ne mogu da nadjem ni posten servis, tako da...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

vrangelo, Pa pazi znas postavio si mu neka pomalo glupa pitanja,tipa "koliko traje baterija?",po meni logicno je da se pre kupovine informises o karakteristikama telefona.
OK je to sto si pitao za opremu,mislim da li je sve u full-u.
Inace ima dosta kod nas neljubaznih prodavaca i neupucenih tako da se sve moze ocekivati. :wink:
Bilo je jos ovakvih tema i sumnjam da ce ova proci bez lock-a i bris-a.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

vrangelo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vrangelo »

Ma znam... ovo stvarno nisam napisao zato sto sam ogorcen jer nemam razloga, nisam kod njih nista kupio (niti cu), a bar su se pokazali u pravom svetlu pa mogu sad da prepricam svoje iskustvo drugima jer smatram da ljudi treba da budu upoznati sa ovakvim i slicnim mestima.

a sto se tice pitanja za duzinu baterije jesam se raspitao i na drugim mestima ali sam hteo da cujem i njihov odgovor koji je lako mogao da bude "5 dana" (inace traje 3 dana tom telefonu), na osnovu cega bih opet mogao da zakljucim da li su prevaranti ili ne.

uzgred, jedno od pitanja koje sam hteo da pitam coveka je i koje je boje telefon, sto ce nekome isto biti glupo pitanje, ali jednom mi se desilo da se dogovorim sa prodavnicom da kupim tel i iscimam se sat vremena do njih da bi se ispostavilo da imaju samo beli model koji niko nece da kupi pa nisam ni ja. i ko je tu kriv? ja sto nisam pitao ili on sto mi je dao nepotpune informacije

isto tako, hteo sam da pitam i koliko traje garancija. jel i ovo glupo pitanje koje mogu da saznam na drugom mestu?

ali opet, poenta nije u tome sto sam pitao nego u tome sto ako neko nije u stanju da kupcu koji se sprema da mu ostavi 200 evra posveti minut-dva onda o cemu dalje da pricamo.

tazman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 07. Avg 2007. 09:39

Post od tazman »

vrangelo mislim da si potpuno u pravu, on je bre prodavac i to mu je poso ! ima da odgovara na sva tvoja pitanja ma koliko bila glupa ! meni se recimo skoro desilo da su me poslali u nokiin ovlascen servis po kao neku potvrdu da telefon ne moze da se popravi, kad sam uso u servis i poceo da pricam zasto sam tu cura koja je radila me je sasekla na pola reci i rekla da oni ne izdaju nikakve potvrde, ja sam onda pokusao da joj objasnim da su me poslali iz prodavnice ali me je ona jos drskije sasekla i rekla " da skratimo pricu, mi ne izdajemo nikakve potvrde mi samo servisiramo telefone, za sve ostalo se obratite onome ko vas je poslao ovde" i na kraju kad sam krenu da pitam na koliko bi otprilike trebalo da ostavim telefon da mi kazu sta mu je, zapravo samo sto sam zaustio to da kazem ona se okrenula sledecoj musteriji i rekla izvoli te, sta vam treba ? iskreno, doslo mi je da je polijem benzinom i zapalim, covece pa pola salterskih sluzbenica po supovima i postama je bilo ljubaznije od nje !

vrangelo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od vrangelo »

kakvi divljaka ima... tacno da je stvarno zapalis
na kraju sam ipak kupio telefon, ali u radnji koja je u neposrednoj blizini Orange-a, Mobilland

za sada nemam zamerke, ni na odnos prodavca ni na kvalitet telefona... videcemo kako ce se pokazati

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Veliki problem sa mobilnim telefonim u Srbiji je sto se zna kako se vecina telefona nabavljaju i ko se uglavnom bavi tim poslom,mislim kakvi tipovi ljudi,cast izuzecima.A da ne pricamo o obaveznoj ideji o postavljanju neke totalno neupucene ali veoma obdarene prodavacice,koja ce samo svojom pojavom prodavati telefone,a nece imati pojma da odgovori ni na jedno pitanje.... :lol:

Radio sam kao trgovac,a imao sam prilike da radim i u velikoj medjunarodnoj trgovinskoj kompaniji,i ako ti je to posao,ima da se polomis da usluzis musteriju sto bolje mozes,jer ti zarada od toga zavisi.Svakakvih ljudi sam video po mobil shopovima u BG,od priglupig prodavacica,preko nabildovanih bizgova koji mi otvoreno prodaju kraden telefon a posle nece da vrate pare za zaplenjen aparat dok im ne posaljem inspektore koji su mene zbog telefona ispitivali na njihova vrata,pa sve do onih koji su bili totalno nezainteresovani,kao da sam u supermarketu,pa sam izaberem sta treba i samo donesem na kasu....

Naravno ima i jako finih i kulturnih,koji uz to i znaju posao...Ali su retki....mada pravo da vam kazem,ovde sam zalazio u zvanicne radnje provajdera,gde rade ljudi kojima bi to trebao bas biti posao....i opet sam znao o telefonima koje prodaju vise od njih,i ponekad nisu ni znali da mi odgovore na neka pitanja....Tako da toga ima svuda...Ali ljubaznost je barem obavezna....

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Postoji par radnji u kojima sam kupovao telefone i koje mogu nazvati 'dobrim' po vise parametara.Upravo ljubaznost,strucnost (mada mi to nije bitno,dovoljan sam sam sebi :-) ),telefoni su uvek bili u ful paketu,novi i u vecini slucajeva cisti,tj,ne skidani sa mreza.To mi je dovoljno da se kasnije vratim u te radnje,ali ne i da im verujem.Nazalost takva je situacija danas,moras debelo da se naoruzas znanjem i informacijama kad kupujes telefon,da ne bi bio prevaren. :-(

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Zato postoje forumi kao npr ovaj, evo da iskoristim priliku da pohvalim forum !!! :oops: :wink:
Lepo istrazis trziste, napravis par poziva, jedni kazu jedno, drugi kazu drugo, proveris, malo guglash, malo casopisi i tako,Naravno, naoruzati se znanjem i u pohode! :) :wink:

Do sada sam nailazio na prosecnu ljubaznost i relativno poznavanje materije prodavaca, ali sto je bilo dovoljno. Doduse , tesko da neko moze 100 % da utice na moj izbor ali tips and tricks su uvek dobrodosli...sve u svemu nisam imao losih iskustava...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

vrangelo, najgluplje pitanje je "koliko traje baterija" :disgust: covece pa traje koliko koristis telefon, ne mozes ocekivati da traje 5 dana, to je danas nerealno zato sto se sve zivo razvija na mobilnim telefonima brze od baterije, vidim da neki novi modeli Nokia-e i dalje koriste bl5c baterije koje su matore oko 3-4godine(ne same baterije vec model baterije) a tada je ekran imao 4k boja a sad ima 256k boja. Verovatno te je prodavac smatrao za neozbiljnog sto preko telefona davis s takvim informacijama i mozda je stvarno covek bio u guzvi, pa je najbolje da prvo na netu se informises sta koji fon ima i sta ide uz njega a onda odes u prodavnicu i zahtevas aparat i njegovu kompletnu opremu. Ovo nije nikakav flejm vec prijateljski savet za svakoga ko kupuje telefon (nov-polovan nebitno), a ne posle zatrpavate forum zalbama kako ste prevareni zato sto baterija drzi 2 dana a rekli su u prodavnici 6 dana(a i oni idioti lazu, kao da onaj ko kupuje telefon nece posle 1-2 dana upotrebe skontati koliko drzi baterija) :uhuh:
5130+Koss the plug....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa ovo jeste vrhunac neljubaznosti, ali ja kad god sam kupovao telefon (nisam ih preterano mnogo promenio ali ajd sad......) uvek sam se raspitao i o poslednjem detaljčiću, i u prodavnici o njemu znao više od prodavca, tako da nisam u fazonu da ih gnjavim, nego samo taksativno ima sve u kompletu od opreme ili nema, i hvala doviđenja.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori