Moguca teorija zavere ?
Moguca teorija zavere ?
Neshto razmishljam ... dal je josh nekom ovo palo napamet ?
naime - tehnologija za GSM signal, odnosno znanje o istom, kao i mikrochipovi, postojali su relativno dosta vremena pre prvih mobilnih telefona. GSM je u evropi uveden 1982, a u pitanju je samo licencirani opseg frekvenci, za nauku koja je postojala josh od 1920. ok, nije tad bila izvodljiva zbog nedostatka IT nauke i mikrochipova, ali je zasigurno bila izvodljiva na mnogo kompleksnijem nivou, upravo te 1980 i neke..
dalje - secate li se kada se pojavio 3310 ? to je bila 2001 godina, godina kada se uveliko znalo za sledece stvari, koje nisu bile dodeljene najsavremenijem nokia-inom modelu - TFT displej, Microdrive od 1 GB, Microprocessor daleko jache preformanse, daleko bolja estetska reshenja (mislite o tome, pa nisu graficki i 3d dizajneri nastali 2005 ???) Litium polymer baterija, koja se koristi u raznim techno oblastima josh od 94'te, onda imamo tu i GPS module koji su minimizirani daleko pre prvih GSM sprava koji ga nose, a da ne pricam o kamerama, koje u minijaturnom obliku postoje za surveillance od 1980 i neke ...
poenta moje teme i price je - imate li osecaj da su firme definitivno u dogovoru da polako izbacuju jednostavnije sprave, od onih koje bi mogli ??
dokaz za to je sasvim nenormalna odluka da w950 i E61 ne nose kameru sa sobom, kao i milion malih primera koje vidjamo u svetu mobilnih svaki dan. pogotovo ove estetske modele, kao shto su prizme, i shiroko i ostale nebuloze, pa i povezanost mobilnih sa modnim kucama (prada, dolche, etc .. )
evo vam samo ovako, shto ja znam fizike i novih tehnologija -
N95 je mogo biti uveden u upotrebu, sa mozda dva malena setback-a - 2000!!!!!
shta vi mislite o tome ? kolike smo mi ovce shto ih bezpogovorno pratimo u tom trendu ?
naime - tehnologija za GSM signal, odnosno znanje o istom, kao i mikrochipovi, postojali su relativno dosta vremena pre prvih mobilnih telefona. GSM je u evropi uveden 1982, a u pitanju je samo licencirani opseg frekvenci, za nauku koja je postojala josh od 1920. ok, nije tad bila izvodljiva zbog nedostatka IT nauke i mikrochipova, ali je zasigurno bila izvodljiva na mnogo kompleksnijem nivou, upravo te 1980 i neke..
dalje - secate li se kada se pojavio 3310 ? to je bila 2001 godina, godina kada se uveliko znalo za sledece stvari, koje nisu bile dodeljene najsavremenijem nokia-inom modelu - TFT displej, Microdrive od 1 GB, Microprocessor daleko jache preformanse, daleko bolja estetska reshenja (mislite o tome, pa nisu graficki i 3d dizajneri nastali 2005 ???) Litium polymer baterija, koja se koristi u raznim techno oblastima josh od 94'te, onda imamo tu i GPS module koji su minimizirani daleko pre prvih GSM sprava koji ga nose, a da ne pricam o kamerama, koje u minijaturnom obliku postoje za surveillance od 1980 i neke ...
poenta moje teme i price je - imate li osecaj da su firme definitivno u dogovoru da polako izbacuju jednostavnije sprave, od onih koje bi mogli ??
dokaz za to je sasvim nenormalna odluka da w950 i E61 ne nose kameru sa sobom, kao i milion malih primera koje vidjamo u svetu mobilnih svaki dan. pogotovo ove estetske modele, kao shto su prizme, i shiroko i ostale nebuloze, pa i povezanost mobilnih sa modnim kucama (prada, dolche, etc .. )
evo vam samo ovako, shto ja znam fizike i novih tehnologija -
N95 je mogo biti uveden u upotrebu, sa mozda dva malena setback-a - 2000!!!!!
shta vi mislite o tome ? kolike smo mi ovce shto ih bezpogovorno pratimo u tom trendu ?
There is no knowledge that is not power
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Igoritza, odgovor na sve to je mnogo jednostavniji
Industriska proizvodnja ide nesrazmerno pronalazačima.
Minijaturizacija je skupa.
Masovnost proizvodnje donosi sniženje cena.
Sniženje cena, ugradnja u masovne proizvode (mobilne tel)
I ode teorija zavere

Industriska proizvodnja ide nesrazmerno pronalazačima.
Minijaturizacija je skupa.
Masovnost proizvodnje donosi sniženje cena.
Sniženje cena, ugradnja u masovne proizvode (mobilne tel)
I ode teorija zavere

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Igoritza, ajde zamisli ovu situaciju: Skupe se proizvodjaci i izbace jedan model telefona koji je savrsen, toliko savrsen da ni oni najkriticniji ne mogu da mu nadju zamerke. I ti ga kupis... I svi ga kupe... Sta mislis, kada bi ti kupo novi telefon? Drugim recima svi kupe jednom taj telefon i proizvodjaci ostadose bez posla, nemaju vise sta novo da izmilse ili poboljsaju, jer su napravili savrsen telefon.
I zato oni nama ta poboljsanja daju "na kasicicu", da bi svakih par meseci kupovao novi telefon jer je za nijansu bolji od predhodnog... I tako u nedogled!
Tako da se njima jednostavno ne isplati da naprave dobar telefon
uvek ce nesto da mu fali...
PozZ
I zato oni nama ta poboljsanja daju "na kasicicu", da bi svakih par meseci kupovao novi telefon jer je za nijansu bolji od predhodnog... I tako u nedogled!
Tako da se njima jednostavno ne isplati da naprave dobar telefon

PozZ

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Re: Moguca teorija zavere ?
A imamo li izbora? Da lupimo rukom o sto i da viknemo "puštajte već jednom taj teleport, šta čekate više?!"...Igoritza napisao:kolike smo mi ovce shto ih bezpogovorno pratimo u tom trendu ?

Konstruisano je toliko toga što neće skoro ugledati svetlost dana jer to jednostavno nekima nije u interesu. Ljudi su gladni novih pronalazaka ali šta raditi sa "starim" koji još uvek donose ogroman profit velikim igračima? Dokle god mogu da uzimaju pare na aktuelnim proizvodima - neće dozvoliti da isti budu zamenjeni nekim novijim i naprednijim, ili će to raditi polako, tek da se nešto kao dešava.
Jedan od naših mladih pronalazača je nedavno konstruisao specijalni izduvni sistem za motore sa unutrašnjim sagorevanjem koji ne izbacuje skoro nikakve štetne substance. Dosta firmi je bilo zainteresovano, Mercedes i BMW su ga kontaktirali i ponudili mu ugovor pod uslovom da svoj pronalazak "malo unazadi" jer je suviše dobar...

Nadovezaću se i na ovo:
Sniženje cena povlači pad kvaliteta.gameforce napisao:Masovnost proizvodnje donosi sniženje cena.
Pad kvaliteta smanjuje trajnost.
Kraći životni vek proizvoda vrlo brzo donosi kupovinu novog, naizgled boljeg i naprednijeg... A pare se troše i troše...
● PRAVILA FORUMA ●
Ja sam uvek nekako polazio iz te perspektive da, na stvari na koje ne mogu da uticem, da se preterano ne uzurpiram oko njih.
Niko od nas ne zna sigurno da li oni imaju tehnologiju za naredni vek ili ne.
U najboljoj kombinaciji mozemo da predpostavljamo sa ogromnim uverenjem u to, jer kapiram da niko od nas ne radi ili je radio za npr. istrazivacki odsek nokie,motorole ili tako neke firme, gde telefoni lete kao pticice i imaju a.i.
Niko od nas ne zna sigurno da li oni imaju tehnologiju za naredni vek ili ne.
U najboljoj kombinaciji mozemo da predpostavljamo sa ogromnim uverenjem u to, jer kapiram da niko od nas ne radi ili je radio za npr. istrazivacki odsek nokie,motorole ili tako neke firme, gde telefoni lete kao pticice i imaju a.i.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Kad cebzab već pomenu, imao sam prilike da upoznam dvoje naših ljudi koji rade za Nokiu. Jedan je radio na hardverskoj platformi za 6600 dve godine pre nego što je telefon pušten na tržište, a druga devojka i sada radi u timu za razvoj grafičkog interfejsa koji će se tek koristiti u nekim narednim modelima. Oni se samo nasmeju kada vide aktuelne modele telefona... 

● PRAVILA FORUMA ●
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Pih,ja nikada nisam ni sumnjao da je tehnologija mnogo naprednija od onoga sto mi imamo prilike da vidimo i isprobamo.Samo se ceka pravo vreme za njeno objavljivanje.Eto uzmite za primer nanotehnologiju i produkte koji nastaju primenom iste,ona se trenutno mnogo koristi u razne svrhe a mi je jos nismo ni svesni ni u stanju da imamo koristi od nje u nekim vecim razmerama,samo na kasicicu.Takodje na primer gps,je tek sada uzeo maha dok je pre bio razvijen i koristen u vojne svrhe.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
svi ste vi u pravu, nego mene buni sledece - konkurencijski aspekt ne ostavlja firmama mogucnost za dogovore oko pushtanja odredjenog tech nivoa u promet, e to mi je suludo ...
buni me josh i to shto neke naocigled postojece stvari nisu stavljene u proizvodnju, kao shto su neke nashe veoma lepe ideje sa teme - shta bi voleli da ima vash mobilni
ima jedan deda na zelenom vencu, kog mnogi smatraju budalom, ali deda prica kako je u nekakvim bazama u podzemnim postrojenjima USA vidjao motor na vodu, nepokvarljive sijalice (sreca za Phillips), lekove za sidu i rak i ostalo ....
shalu na stranu - pada mi sledeca stvar isto napamet: znate onu pricu kako je vlasnik Heineken-a i Amstel-a isti lik ? e, ima li mozda tog i u svetu mobilnih telefona ?
buni me josh i to shto neke naocigled postojece stvari nisu stavljene u proizvodnju, kao shto su neke nashe veoma lepe ideje sa teme - shta bi voleli da ima vash mobilni
ima jedan deda na zelenom vencu, kog mnogi smatraju budalom, ali deda prica kako je u nekakvim bazama u podzemnim postrojenjima USA vidjao motor na vodu, nepokvarljive sijalice (sreca za Phillips), lekove za sidu i rak i ostalo ....

shalu na stranu - pada mi sledeca stvar isto napamet: znate onu pricu kako je vlasnik Heineken-a i Amstel-a isti lik ? e, ima li mozda tog i u svetu mobilnih telefona ?
There is no knowledge that is not power
Re: Moguca teorija zavere ?
Miškoni napisao: Da lupimo rukom o sto i da viknemo "puštajte već jednom taj teleport, šta čekate više?!"

Sve kompanije imaju dugorocne planove koji se vec uveliko spremaju, sto znaci i za proizvode i tehnologiju...samo sto je vec neko spomenuo, pruzaju nam produkte, ali na kasicicu, malo po malo, pare se trose, sve je kristalno jasno. Nema nikakve zavere

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
kompanije moraju da vode računa jer uglavnom sve imaju neki dogovor. pogon na sva četiri točka je izmislila jedna kompanija a koriste je svi sa malim promenama u napretku i naravno u imenu.
prvo je nastao abs a šta je smetalo da odmah izbace i sistem protiv proklizavanja??!? već se na njega čekalo nekih 10god ako se ne varam...sve je stvar dogovora i svvi dele tehniku...a mi smo ovce koje se šišaju i to je to
prvo je nastao abs a šta je smetalo da odmah izbace i sistem protiv proklizavanja??!? već se na njega čekalo nekih 10god ako se ne varam...sve je stvar dogovora i svvi dele tehniku...a mi smo ovce koje se šišaju i to je to
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Zavere svakako ima utoliko sto su sve firme u kontaktu do te mere da se sinhronizovano izbacuju proizvodi slicnih karakteristika,i napredak vrsi puzevim korakom,kako bi se sto vise para zaradilo.Apsolutno je izvodljivo napraviti mobilni koji ce u sebi imati SVE,ali sta posle?
ne sumnjam da je sasvim moguce izraditi pogon na tecni vodonik koji ce koristiti vodu kao gorivo i izbacivati kiseonik kao izduvni gas,ali da li zaista mislite da ce globalni naftashki lobi dozvoliti da mu propadne posao zbog "ekologije i opste dobrobiti covecanstva"?nema sanse.
Zavere svakako postoje,i postojace sve dok kapitalisticki sistem bude prihvacen kao vrhunac civilizacije.U svetu u kome jenovac merilo moci,napredak je nisko na lestvici vaznosti,gomilanje kapitala je na prvom mestu.Seca li se neko price iz serijala Star Trek,o tome kako je covecanstvo napustilo koncept novca u 23cem veku?Mislite da je to nemoguce?Naravno da je moguce,ali zasto bismo svi bili jednaki,kad je lepse biti bogat,a siromasnima uvek ostaju snovi o bogatstvu
ne sumnjam da je sasvim moguce izraditi pogon na tecni vodonik koji ce koristiti vodu kao gorivo i izbacivati kiseonik kao izduvni gas,ali da li zaista mislite da ce globalni naftashki lobi dozvoliti da mu propadne posao zbog "ekologije i opste dobrobiti covecanstva"?nema sanse.
Zavere svakako postoje,i postojace sve dok kapitalisticki sistem bude prihvacen kao vrhunac civilizacije.U svetu u kome jenovac merilo moci,napredak je nisko na lestvici vaznosti,gomilanje kapitala je na prvom mestu.Seca li se neko price iz serijala Star Trek,o tome kako je covecanstvo napustilo koncept novca u 23cem veku?Mislite da je to nemoguce?Naravno da je moguce,ali zasto bismo svi bili jednaki,kad je lepse biti bogat,a siromasnima uvek ostaju snovi o bogatstvu

Koren, to sto si ti naveo je velika glupost, i to stalno trpim, ali bogami vise necu...
Ajde da ti malo pojasnim stvari...
SE trenutno drzi valjda oko 10% trzista.
Ako bi po toj tvoj teoriji svi kupili isti telefon, ajde neka bude izuzetaka, znaci to je 80% trzista.
Znaci da bi SE odmah prodao onoliko telefona koliko ce prodati u narednih pet godina(zato sto je trziste sve vece, pa nije osam godina, nego nesto manje)
Znaci, ukoliko bi SE izbacio taj telefon, (koji vi kazete da je lako napraviti) sledecih pet godina nista ne bi morao da radi, posvetio bi se novom telefonu, i izbacio ga, i posle opet pauza...
Tako da sve to sto vi pricate su najobicnije gluposti... Svi oni rade kako god mogu, i sigurno se ne stede kao sto vi pricate...
Sada ce neko reci zasto w950 nema kameru... E, pa, nisu je oni onako izbacili... To su stotine ljudi koji razmisljaju o tome, a i meni je prilicno jednostavan odgovor- nisu zeleli kao konkurenta n91(iako je tako na kraju ispalo)
Da su ugradili kameru, telefon bi bio deblji, izgledao bi smesno da je onakav izgled a da je debeo... Takodje, jako je lagan i otporan na udarce, i predstavlja sopstvenu kategoriju mobilnih telefona(muzicki-biznis telefon)
A, i budite realni, kada bi on kostao ispod 200e da ima kameru...
Ajde da ti malo pojasnim stvari...
SE trenutno drzi valjda oko 10% trzista.
Ako bi po toj tvoj teoriji svi kupili isti telefon, ajde neka bude izuzetaka, znaci to je 80% trzista.
Znaci da bi SE odmah prodao onoliko telefona koliko ce prodati u narednih pet godina(zato sto je trziste sve vece, pa nije osam godina, nego nesto manje)
Znaci, ukoliko bi SE izbacio taj telefon, (koji vi kazete da je lako napraviti) sledecih pet godina nista ne bi morao da radi, posvetio bi se novom telefonu, i izbacio ga, i posle opet pauza...
Tako da sve to sto vi pricate su najobicnije gluposti... Svi oni rade kako god mogu, i sigurno se ne stede kao sto vi pricate...
Sada ce neko reci zasto w950 nema kameru... E, pa, nisu je oni onako izbacili... To su stotine ljudi koji razmisljaju o tome, a i meni je prilicno jednostavan odgovor- nisu zeleli kao konkurenta n91(iako je tako na kraju ispalo)
Da su ugradili kameru, telefon bi bio deblji, izgledao bi smesno da je onakav izgled a da je debeo... Takodje, jako je lagan i otporan na udarce, i predstavlja sopstvenu kategoriju mobilnih telefona(muzicki-biznis telefon)
A, i budite realni, kada bi on kostao ispod 200e da ima kameru...
iPhone + CX300
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Koren, potpuno se slazem sa tobom
imam isto misljenje, kad su se pojavile spy slike n83(danasnjeg n95) ja sam rekao nema sanse da se ovako nesto pojavi, jer bi to bilo potpuno savrsenstvo, ne moze sve lepo da bude, evo kad je izasao n95 vidi se da nije sav savrsen...
Spyker, pricas o w950 ko da kostao 150e, sad spominjes cenu od 200e, e vidis ne mozes da uporedjujes sad telefon koji je polako otisao u penziju, koji je bio dosta na trzistu i svi su cekali da cena spadne i da ga uzmu, cena ne bi mozda ni spala na ovoliko koliko je sad da se nisu pojavili novi telefon(i) koji ce naslediti w950...
btw. da je w950 imao kameru, opet mislim da n91 ne bi bio konkurent, jer su potpuno 2 razlicita uredjaja, da ne pricamo o ekranima, o UIQ, o tastaturi, kameri, ceni koju nokija nabudzi i ne tako lako spusta.
I dalje ce biti ovako ja i dalje mislim da neki savrsen telefon nece postojati, ili ce imati sve i losu bateriju, ili nece imati wifi, kameru dok ce sve biti odlicno.
PS. molim te ako ces i na ovaj post da odgovoris branjenjem w950 i n91, zaobidji me...

Spyker, pricas o w950 ko da kostao 150e, sad spominjes cenu od 200e, e vidis ne mozes da uporedjujes sad telefon koji je polako otisao u penziju, koji je bio dosta na trzistu i svi su cekali da cena spadne i da ga uzmu, cena ne bi mozda ni spala na ovoliko koliko je sad da se nisu pojavili novi telefon(i) koji ce naslediti w950...
btw. da je w950 imao kameru, opet mislim da n91 ne bi bio konkurent, jer su potpuno 2 razlicita uredjaja, da ne pricamo o ekranima, o UIQ, o tastaturi, kameri, ceni koju nokija nabudzi i ne tako lako spusta.
I dalje ce biti ovako ja i dalje mislim da neki savrsen telefon nece postojati, ili ce imati sve i losu bateriju, ili nece imati wifi, kameru dok ce sve biti odlicno.
PS. molim te ako ces i na ovaj post da odgovoris branjenjem w950 i n91, zaobidji me...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
Ako bi imao kameru, onda ne bi bila ralika(osim mozda AF-a)da je w950 imao kameru, opet mislim da n91 ne bi bio konkurent, jer su potpuno 2 razlicita uredjaja, da ne pricamo o ekranima, o UIQ, o tastaturi, kameri, ceni koju nokija nabudzi i ne tako lako spusta.

Apsolutno je glupavo govoriti da se neki proizvodjac stedi... Svi oni rade punom parom... Znam, cale mi je vlasnik fabrike, ne moze da se nigde zeza... Mora da se radi... Da je tako lako izbaciti super telefon, mnogi bi do sada to uradili...
Sta imam da ih branim, svi na ovom forumu(osim nekih tvrdoglavih pametnjakovica) znaju koliko su dobri telefoni...
I, ima jos nesto... Spomenuo si savrsen telefon.
Zavisi sta smatras savrsenim telefonom... Recimo, meni je w950 bio savrsen telefon... Zeleo sam muziku i dosta memorije... Kasnije sam zeleo da imam i mocan izgled, i uzeo p990... Kasnije sam zazeleo da imam dobru muziku i mocan izgled i uzeo n91. Ono sto hocu da kazem je da ne mozes da napravis savrsen telefon, kada nemamo svi iste potrebe... Recimo, meni je sada potrebna samo muzika, i izgled, i 91 mi je savrsen... Ako nekad pozelim kameru, onda ce mi savsen biti recimo k850, a n91 ce imati manu... Znaci, savrsen telefon zavisi samo od potreba...
iPhone + CX300
- MilančeBGD
- Expert
Spyker, nokija moze samo da sanja o savrsenoj kameri
mada n95 je sad izuzetak
ne mogu da kazem da pravi lose slike...
A sto da nije lako izbaciti?? Pa da su u n95 ubacili bolju bateriju, vise RAM-a i malo bolju masku sve bi bilo uredu...
EVo sad izlazi n95 8GB koji ima drugu masku, dosta vise RAM-a i bolju bateriju... ali verovatno ce nesto biti uskraceno.
Ja za savrsen telefon smatram telefon sa barem 2mpx kamerom(ona iz SE ili sharp), xenon blicem, normalnih velicina, posedovanje bilo kojeg OS sistem("pametnog"
) dovoljno RAM memorije, dovoljno interne memorije, dobra oprema uz telefon, dobar ekran( ne mora biti velik), i naravno dobru bateriju
Svako ima drugaciju potrebu ali mislim da pricamo o savrsenom telefonu koji ce odgovarati svima
znaci savrsen u tehnickom smislu.
Nekom je potreban telefon za razgovor, nekom za rad sa dokumentima, nekom za igrice, nekom za smekerisanje, nekom za muziku.

A sto da nije lako izbaciti?? Pa da su u n95 ubacili bolju bateriju, vise RAM-a i malo bolju masku sve bi bilo uredu...
EVo sad izlazi n95 8GB koji ima drugu masku, dosta vise RAM-a i bolju bateriju... ali verovatno ce nesto biti uskraceno.
Ja za savrsen telefon smatram telefon sa barem 2mpx kamerom(ona iz SE ili sharp), xenon blicem, normalnih velicina, posedovanje bilo kojeg OS sistem("pametnog"

Svako ima drugaciju potrebu ali mislim da pricamo o savrsenom telefonu koji ce odgovarati svima

Nekom je potreban telefon za razgovor, nekom za rad sa dokumentima, nekom za igrice, nekom za smekerisanje, nekom za muziku.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Spyker, Ja ne znam zasto ne mozes da se pomiris sa cinjeniciom koju je izneo Koren, uopste te ne shvatam
.Da ti objasnim ti si naveo nekakav period od nekih 5 god,pazi svaka kompanija ima dugorocne i kratkorocne planove,tii mislis e sad oni rade naprave model,malo testiraju i hopa ajmo na trziste,veruj mi to nije ni izbliza tako.Oni uvek ali uvek moraju imati nesto u rezervi.
Spominjes w950,pa SE je uzeo na njemu fine pare,a nije imao kameru,a sad za nekoliko izlazi w960 i uzece duple pare za razliku od w950,prosta racunica je da ce uzeti dupli profit na ovaj nacin nego da su odmah u w950 ubacili kameru,a mogli su.

Spominjes w950,pa SE je uzeo na njemu fine pare,a nije imao kameru,a sad za nekoliko izlazi w960 i uzece duple pare za razliku od w950,prosta racunica je da ce uzeti dupli profit na ovaj nacin nego da su odmah u w950 ubacili kameru,a mogli su.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Hahahaha,Wicker Man, sasvim si u pravu,i to je potpuno logicno...i naravno da mozete ocekivati da ce jedno 6 meseci posle pustanja w960 u prodaju SE vec najaviti neki model u koji ce staviti jos nesto kako bi poboljsala specifikaciju aparata...recimo naslednik w960 sa 3x optickim zumom,ili integrisanim gps ili nesto.....logicno je,uvek se paralelno planira nekoliko stvari,i verujem da su jos dok su radili na w960 vec imali projekat koji je isao punom parom takodje,i koji ce taj fon naslediti...to tako ide,gledas da odrzavas industriju u zivotu...
- MilančeBGD
- Expert
Ma prosto nokija pre izbaci neku inovaciju ali njihov telefon drzi dobru cenu i kad ga nasledi bolji telefon, tako je kod nokije.
Dok SE ono daje na kasicicu, ali opet da
SE je dosta zaradio na k750, a i dalje zaradjuje jer je izbacio potpuno isti model pod nazivom k550 koji je samo redizajniran 
Dok SE ono daje na kasicicu, ali opet da

Nije da ne mogu da se pomirim, ali nije to bas tako... Mozda mogu da naprave malo bolji telefon, ali i oni su tu blizu maksimale, ne moze mnogo bolje...
I, da, tacno je da moraju imati nesto u rezervi, ali ta rezerva je jako mala... Evo, recimo, jedan od glavnih ljudi iz US-stila, ogromne kompanije je bas pricao o tome... Dobice posao ako poveca prodaju za 8%. I, on je napravio plan za povecaje od deset posto, ali je povecao samo osam... I, ja ga bas pitam zasto nije povecao deset posto ako je mogao, a on je rekao: "ako dogodine budu trazili da povecam 5%, ja sam vec skoro pola posla uradio"...
I, zaista je tako, mogu oni malo bolje, ali to je jako malo...
A, odakle vam uopste ideja da nokija dozvoljava da se ima bolji telefon od nje ili suprotno??? Sta vi mislite da je SE-u drago sto ih n95 razbija? I da nebi napravili nesto bolje da mogu??? Isto tako, da li mislite da je nokiji drago sto ce uskoro izaci w960 i razbiti je po multimediji??? I ona bi izbacila nesto bolje da moze...
Znaci, moze MALO ali bas malo bolje, ali Vi to tako pricate kao da mogu da naprave tri puta bolji telefon... A ne mogu...
I, da, tacno je da moraju imati nesto u rezervi, ali ta rezerva je jako mala... Evo, recimo, jedan od glavnih ljudi iz US-stila, ogromne kompanije je bas pricao o tome... Dobice posao ako poveca prodaju za 8%. I, on je napravio plan za povecaje od deset posto, ali je povecao samo osam... I, ja ga bas pitam zasto nije povecao deset posto ako je mogao, a on je rekao: "ako dogodine budu trazili da povecam 5%, ja sam vec skoro pola posla uradio"...
I, zaista je tako, mogu oni malo bolje, ali to je jako malo...
A, odakle vam uopste ideja da nokija dozvoljava da se ima bolji telefon od nje ili suprotno??? Sta vi mislite da je SE-u drago sto ih n95 razbija? I da nebi napravili nesto bolje da mogu??? Isto tako, da li mislite da je nokiji drago sto ce uskoro izaci w960 i razbiti je po multimediji??? I ona bi izbacila nesto bolje da moze...
Znaci, moze MALO ali bas malo bolje, ali Vi to tako pricate kao da mogu da naprave tri puta bolji telefon... A ne mogu...
iPhone + CX300