Kupovina koriscenih telefona, da ili ne?
Kupovina koriscenih telefona, da ili ne?
Rizik ili usteda? Par meseci koriscen 20% manja cena, pri prodaji manji gubitak... Mislim da vredi prodiskutovati o ovom, veci deo nas (barem na ovom forumu) cesto menja telefone i mislim da se ovako moze ustedeti neki juro. Zanimaju me i vasa iskustva sa "polovnjacima" moj jedini tel koji nije bio nov je Ericsson T10s (pokusao sam da se setim godine ali nije islo... bio sam u srednjoj skoli) i radio je dugo kod mene pa kod caleta i onda ga prodali.
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Jasam kupio polovan N70 tacnije menjao svoj e50 za njega,ali je to bila proverena kupvina(zamena) od ozbiljnijeg korisnika i sa poznatom istorijom tog telefona.Kada treba kupiti dobro je da to bude neko iz iz blize okline i da se malo raspita i o vlasniku i o njegovim "avanturama" koje je pregurao sa tim phonom.Ako vec ne moze onda birati opet neke ozbiljnije i starije vlasnike,mada koliko god se trudili da budemo oprezni rizik postoji i sve su opcije otvorene.Ali definitivno sto se finansija tice bolje uzeti polovnjaka koji moze isto da te jako duuugo sluzi kao nov a pri tom si i ustedio.Ali rizik je uvek tu....
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Mislim da se moze naci dobar koriscen telefon. Sve koje sam ja koristio pa prodao su bili u dosta dobrom stanju, pa tom logikom...
Imao sam jednu povoljnu ponudu za m600 pa sam zbog toga postavio temu jer generalno uzimam nove aparate, nisam mislio da menjam tel, cak moj N70 ne bi ni prodavao vec bi uzeo m600 na neko vreme...
Na sta da obratim paznju sto se tice ovog fona, ako se vec odlucim
Imao sam jednu povoljnu ponudu za m600 pa sam zbog toga postavio temu jer generalno uzimam nove aparate, nisam mislio da menjam tel, cak moj N70 ne bi ni prodavao vec bi uzeo m600 na neko vreme...
Na sta da obratim paznju sto se tice ovog fona, ako se vec odlucim
Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
sta ja da kazem, meni je skoro svaki telefon koji sam kupio bio polovan, pocevsi od 3310, T100, 6600, i sad p990. jedino su Motorola A835 i N71 bili "novi"(kupio sam ih u prodavnici kao polovne ali su bili pod garancijom neke druge prodavnice), i nijedan od ovih telefona se nijednom nije pokvario i nijednom nije isao u servis, jedino je na A835 otisao zvucnik(mojom krivicom) ali taj problem sam ja resio. al zato kad kupujem polovan telefon dobro ga pogledam i ustanovim njegovo trenutno stanje i tek onda ako mi odgovara ga kupujem, i sve polovne telefone sam kupio u prodavnicama, tj. od nepoznatih ljudi.
axi sta drugo da ti kazem osim da uzmes telefon u sake i da ga pogledas dobro dal sve radi kako treba...
axi sta drugo da ti kazem osim da uzmes telefon u sake i da ga pogledas dobro dal sve radi kako treba...
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Ja jedini telefon koji sam kupio polovan bila je nokia 3330 i ona se gasila i pravila mi razne probleme i prodao sam je i tada sam se zareko nikad vise polovnjak necu da kupim i nisam...
Ali telefone koje sam ja prodavao (sem te nokie koju su mi uvalili, nju sam dao u zamenu u nekoj prodavnici nisam hteo da je uvalim nekom direktno) svi su bili ocuvani i bez ijedne ogrebotine tako da ko je od mene kupovao imao je srece, plus to sto uvek prodajem fon na brzinu jer hocu da sto pre kupim novi i onda ga prodajem po niskoj ceni i svi hoce da kupe...
I telefone uvek prodajem ljudima koje znam uglavnom i svi su do sad bili zadovoljni , a sto i ne bi... 

Ali telefone koje sam ja prodavao (sem te nokie koju su mi uvalili, nju sam dao u zamenu u nekoj prodavnici nisam hteo da je uvalim nekom direktno) svi su bili ocuvani i bez ijedne ogrebotine tako da ko je od mene kupovao imao je srece, plus to sto uvek prodajem fon na brzinu jer hocu da sto pre kupim novi i onda ga prodajem po niskoj ceni i svi hoce da kupe...

.::HTC Desire Z::.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
I ja uglavnom uzimam nove,mada bilo je vise situacija da sam uzimao i polovne od ljudi preko oglasa(cak sam uzimao i na pijaci telefon),na srecu do sada se nisam opekao jer treba dobro otvoriti oci........
Jedini telefon koji mi je do sada bio na servisu je k750i,koji se posle skoro 2 god koriscenja jednostano ugasio (imao je oko 400h razgovora),ali taj telefon je uzet u comtrade-u,sa garancijom i original pakovanjem....
Jedini telefon koji mi je do sada bio na servisu je k750i,koji se posle skoro 2 god koriscenja jednostano ugasio (imao je oko 400h razgovora),ali taj telefon je uzet u comtrade-u,sa garancijom i original pakovanjem....
D500&E71
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ja takodje uzimam iskljucivo nove telefone, al imam srecu sto mi brat i njegov drugar rade sa telefonima tj. snabdevaju prodavnice po Vojvodini tako da kad kupujem telefon uzimam ga po smesnoj ceni, a kad ga prodajem budem ili na pozitivnoj nuli ili malo u plusu. Ali svaki koji prodam, barem je do sada bilo tako, bio je kao nov jer strasno vodim racuna o tehnici generalno.
Sto se tice polovnjaka, sto da ne ako ti uleti neka dobra ponuda, ali doooobro pregledaj telefon..
Sto se tice polovnjaka, sto da ne ako ti uleti neka dobra ponuda, ali doooobro pregledaj telefon..
Pa ja bih od ovih koje ne poznajem, jedino uzeo telefon nekog od forumasa, jer svi mi cuvamo nase telefone(mislim na glavne, mada ih ja sve cuvam)...
Inace, ako prodajem, gledam ko ce mi dati vise para, mada, evo k800 sam prodao drugu sa treninga, on me zna odavno, rekao sam mu da sve radi, i evo, jos uvek je kao nov... Ja kada bih kupovao u obzir bi dosli samo dobri prijatelji sa kojima se cesto vidjam, i madness99, s kjim se bas i ne vidjam od kako je pocela skola, ali znam da me nece zeznuti...
Znaci, sam provereno, ostalo ja ne bih rizikvao...
Inace, ako prodajem, gledam ko ce mi dati vise para, mada, evo k800 sam prodao drugu sa treninga, on me zna odavno, rekao sam mu da sve radi, i evo, jos uvek je kao nov... Ja kada bih kupovao u obzir bi dosli samo dobri prijatelji sa kojima se cesto vidjam, i madness99, s kjim se bas i ne vidjam od kako je pocela skola, ali znam da me nece zeznuti...
Znaci, sam provereno, ostalo ja ne bih rizikvao...
iPhone + CX300
Po nabavnoj, a? OK, ko razume shvatiće
Jel može za mene jedan laptop po navanoj ceni
Ja sam samo p900 imao polovan a i to zato što sam ga uzeo od ex.SirOlivera sada Mikelea, sa maskom koju mu je menjao Miškoni. Ostalo novo. Mada generalno nemam nešto posebno protiv polovnjaka, tim pre što relativno dobro znam da ih procenim, ali sa novima ipak ne razmišljam. Garancija je garancija, pa makar i 6 meseci. Dok su mi polovnjaci više kao prelazno tj. kratkotrajno rešenje. A obzirom da čuvam telefone, niko mi se još nije žalio na ono što je od mene kupio (čudim se samo za onaj N70 što sam imao 2 dana.......
e njega znam zašto sam prodao
)

Jel može za mene jedan laptop po navanoj ceni

Ja sam samo p900 imao polovan a i to zato što sam ga uzeo od ex.SirOlivera sada Mikelea, sa maskom koju mu je menjao Miškoni. Ostalo novo. Mada generalno nemam nešto posebno protiv polovnjaka, tim pre što relativno dobro znam da ih procenim, ali sa novima ipak ne razmišljam. Garancija je garancija, pa makar i 6 meseci. Dok su mi polovnjaci više kao prelazno tj. kratkotrajno rešenje. A obzirom da čuvam telefone, niko mi se još nije žalio na ono što je od mene kupio (čudim se samo za onaj N70 što sam imao 2 dana.......

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Nisam ja za polovne telefone...pogotovo ako uzimam od nekog koga ne znam... mnoga losa iskustva me prate sa takvim fonovima ( dobro ne mene ali ljude oko mene).. na primer drug uzeo u radnji e730 dobro ocuvan original kutija 2 baterije i tako to...i kaze mu prodavac da su baterije malo losije i da ne traju dugo.. i moj drug sav srecan cacka fon nakon kupovine i ugasi se telefon pa stavi drugu bateriju i ta se nakon 2 min ugasi.. i sta ce sutradan kupi ganc novu bateriju i sa tom se ugasi nakon 2 sata... odnese on fon u radnju ( isao je sa starijim bratom bokserom) i ovaj mu vrati pare i kaze da telefon przi baterije !!! izvinte ako sam smorio ali mnogi vole da uvaljuju pokvarene telefone !!! 

Nokia 5610 Xpress Music Blue Edition ! 1gb Nokia MicroSD card !
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Generalno i ja uzimam nove telefone, mada prvi telefoni koje sam uzimao (5110, 3210) su bili polovnjaci. Caletu sam takodje uzeo polovan 6110, koji je potom otisao kevi, pa su joj na kraju ukrali... Uzimao sam od poznate osobe, i to je sve radilo bez problema.
Sve sto sam prodao je ferceralo, i 5110 i dan danas fercera, kupila ga je keva jedne drugarice. Generalno, jako pazim na sve svoje stvari, posebno na elektroniku (manje pazim na pacijente nego na telefon
)
Sve sto sam prodao je ferceralo, i 5110 i dan danas fercera, kupila ga je keva jedne drugarice. Generalno, jako pazim na sve svoje stvari, posebno na elektroniku (manje pazim na pacijente nego na telefon

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
heh nije leva ruka desni dzep
gargamel
nego sve uredno garancija itd samo imam povlascen status kod vlasnika prodavnice
Ah ja sam samo sebe jednom zeznuo kad sam uzeo Z610 polovan i to je cale uzeo od nekog prijatevljovog sina al je ovaj odmah vratio pare caletu
PS:I ja bih voleo jedan laptop po nabavnoj,al niko ne da

PS:I ja bih voleo jedan laptop po nabavnoj,al niko ne da

iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
madness99 super je ta varijanta za nabavnu cenu. Izgleda da skoro svi sa foruma pazimo na telefone pa usrecimo nekod ko ga dobije kao polovnog, svaki put se smorim kad prodajem telefon a on k'o nov 
malo off
miodrage cime se bavis izgleda da smo kolege (s' tim sto ja pazim i na pacijente... ne kao na mob ali blizu

malo off
miodrage cime se bavis izgleda da smo kolege (s' tim sto ja pazim i na pacijente... ne kao na mob ali blizu

Galaxy S4,iPhone 4 16 gb 5.1.1 & iPad retina