Ako nece, mora!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Ako nece, mora!

Post od Lobachewsky »

Ako nesto ne valja kod Nokije, to je ugradnja slabih baterija u jake modele. Neko spominje N95 :) 950 mAh je previse malo za takav telefon, i... Kinezima je palo na pamet, zasto N95 mora da ima bateriju od 950mAh, kada mogu u nju lepo da ugrade bateriju 1400 mAh! Receno- ucinjeno. U N95 su ugradili bateriju od 1400 mAh i tako produzili trajanje za 55%!
Medjutim postoji kvaka- produzenjem trajanja baterije, 'produzili' su i oblik baterije.
Ispod je slika, ko je nije video, dzaba je citao ovo iznad :)
masta radi svasta
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Podseca me na staru,dobru,grbavu 5110 :)
Ja bih se ipak drzao punjenja svakog dana,ne znam za ostale...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pa nije toliko ružna :smutny:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa sta fali ovome? Ako ce da ti radi toliko duze, poa to je odlicno. Medjutim, i 1400mAh je malo jer je telefon takav da guta bateriju. Sa 8GB je to ispravljeno pa mu duze traje baterija, tj. smanjena je potrosnja. Znachi na to treba ici, ali slazem se i sa povecanjem kapaciteta baterije :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

I meni je ovo super, ne volim da punim svakog dana, a i sto vise punjenja manji zivotni vek, ja bih odma kupio jednu za N82, kada ga koristim malo vise izdrzi samo 1 dan! :angry:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Nije ruzna ova 95-ica nego je nekako cudna i odskace izgled (kao kod neke debele zene dupe) od danasnjih modela! :)

korki, a sta ti je to malo vise? Ako ti nije problem pojasni! Zagrejao sam se za telefon pa me interesuje kakva mu je baterija!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Po meni bas je naruzen izgled samog telefona,a bogme ne bih moj skup telefon predavao u milist ili nemilost nekom kineskom proizvodjacu baterija...neka hvala....
Mada sto se tice nokie i njihovih high-end telefona ,sve negativne kritike idu na racun Nokie,jer stvarno nema smisla nabijati telefon funkcijama a sve to na ustrb baterije (koja je jadna),a to se najbolje vidi na n70,n80,n93i,n95....imali su par izblansiranih modela (kao sto su e serija,n73,n93...)!!!
D500&E71

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Jedan od razloga zbog kojih nisam uzeo E90 je upravo slaba baterija. Mora da mi izdrzi 2 dana njakanja, ili 3 dana normalne upotrebe.
IDzO, spomenuo si debele zene... moam da ti kazem da je danasnja lepota koja se tretira kao pozeljna ustvari svetska zavera homoseksualaca. Poznato je da su oni vodeci kreatori mode, i da kreiraju prema svojim modelima za koje opet znamo da su anoreksicne zene. Ja tome ne zelim da se priklanjam. Ne volim XXL zene, ali volim da imam za sta da uhvatim.

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

IDzO,

off

evo ovako, posto imam drugi tel za razgovore i poruke, znaci 0 minuta razgovora i 0 poruka, GPS sam nesto dirao ali nemam mape tako da sam samo proucavao :D , Wifi sam koristio recimo sat vremena, instalirao 10-ak programa i isprobao kako rade, napravio 20-slika i 2 video zapisa, malo bluetooth i baterija izdrzi dan i po maksimalno, sa tim sto kad se jedna crtica potrosi ostale odu za 4-5 sati, :wacko:

e sada kada ubacim mape i kada koristim GPS i kada sam na terenu baterija ne moze da izdri jedan dan a nemam gde da napunim, end off

Sa ovakvom nekom baterijom (naravno da je proverena) sigurno bi se povecala izdrzljivost same baterije! :wink:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

miodrage, volim i ja devojke koje imaju za sta da se uhvati ali ova 95-ica spada u one XXL koje nisu bas za pipanje! :)
Sa onakvim poklopcem i takvim izgledom zadnjeg trapa nije lep na oko ali izgleda da je Nokia kao ti pederi sto kreiraju modu: tanji telefoni koji su lepi za videti, a slaba baterija! :)

korki, hvala na informaciji!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E sva je sreca da sam od ljudi koji bas ne haju za izgled, nego im je bitna funkcija (telefona, racunara...) Kod devojaka mi je bitan izgled, i moja je devojka najlepsa na svetu :) I nije Tvigi, jer takve ne podnosim.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Korki,na koji fazon ti tolicko drzi?! nema sanse... pa Spyker je rekao da mu 2 dana(malo jace) drzi... strasno... :D
Miodrage isti slucaj :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

meni je ovo odvratno.. pih..

:wink: :)
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Isto mislim kao dosta vas . Posto sam uvek smatrao da je duzina trajanja baterije vrlo bitna , meni ne bi smetalo ni kad bi ova baterija sa slike bila i dva puta shira , samo da traje posteno . 8)

Ranije za moju Nokiu 6310 , sam bio zamalo narucio iz Amerike kod celularfactory-ja bateriju od 4000 mAh . Izgledala je kao da su je od nazad maltene 2 ili 3 puta prosirili .I kostala je 40 $ . Smesno . To mi ne bi smetalo i narucio bih garantovano da je moglo samo da se naruci za 40 $ , nego sam morao sa narucim u vrednosti beshe 100 dolara minimum neke robe , za Evropu .
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

Sto ne bi stavili solarnu celiju, vrlo popularno u Kini, sad ce prolece. U bastama i onako svi drze telefone na stolu. :P

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Za upotrebu u kuci ne bi mi smetalo ni da je baterija velicine akumulatora :D tako da posebno ne bi ni ova sa izrazenijom zadnjicom :oops:
E vec za izlaske ili tako neko smekerisanje vracao bih originalnu "tvigi" bateriju :wink:
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Seljachine drze telefone na stolovima, kulturan covek telefon drzi u dzepu ili futroli, i vadi ga kada ima potrebu za njim (da nazove, odgovori na poziv/SMS). Drzati telefon na stolu (kao statusni simbol) je barem za mene izuzetno nepristojno. Izvinjavam se ako sam koga i uvredio, ali to je moje misljenje.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

miodrage, nisi me dobro razumio, nisam mislio na hvalisanje telefonom nego na prakticnost nosenja istog, sa tolikom baterijom tesko da bi mi fino lezao u dzepu, vjerujem da bi me uzasno nerviralo dok zelim da se opustim(zato sam dao primer izlaska u grad)...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Jordan23
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 14:35

Post od Jordan23 »

Ne znam...Isto mi se ranije puni svakodnevno,ne stavlja mi se kineska bat. u telefon, a i ova mo odgovara... :lol: :D
N97, iPhone 4 on its way!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

N95 je ionako debeo, a s ovim je blagi užas. Teško ide u džep od pantalona (osim reperima), a i čajniz ba(k)terije ne obožavam najbolje.

Drastično je elegantnije rešenje externi punjač kod kuće i još jedna baterija, a i malo izražavam sumnje u idealno naleganje modifikovanog poklopca.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori