Ima li neko iskustva sa povezivanjem kineskih telefona i bluetooth slusalica?
Uzeo bih caletu neki od ovih kineza (anycool, cect i sl...) koji rade sa dve kartice istovremeno, da ne bi nosio vise dva mobilna tel bzvz... Ali veoma mi je vazna bluetooth stavka! Posto je veoma cesto u autu, a dosta prica...
Zna li neko da li oni imaju podrsku za bluetooth slusalice? I koja bi to marka bila? imaju li uopste da se kupe kod nas?
I da li neko zna da li ove kopije nokija mogu da rade sa original nokia bluetooth slusalicom?
Kineski telefoni & bluetooth slusalice?!
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Corsair, Ako imaju podrsku za Bluetooth Headset profil mogu da koriste Bluetooth handsfree. Ako imaju i A2DP profil onda mogu da koriste i stereo bluetooth slusalice. Za detalje potrazi informacije na sajtu proizvodjaca. Bluetooth headset profil vrlo verovatno podrzavaju.
Sto se tice Nokia bluetooth slusalica: Nokia bluetooth slusalice koriste iste protokole, odnosno bluetooth profile, kao i slusalice bilo kog drugog proizvodjaca - nema tu nista specijalno "nokia" - tako da ih je moguce koristiti u paru sa bilo kojim telefonom koji podrzava standardni bluetooth headset profil (za mono handsfree) ili A2DP profil (za bluetooth stereo slusalice).
Sto se tice Nokia bluetooth slusalica: Nokia bluetooth slusalice koriste iste protokole, odnosno bluetooth profile, kao i slusalice bilo kog drugog proizvodjaca - nema tu nista specijalno "nokia" - tako da ih je moguce koristiti u paru sa bilo kojim telefonom koji podrzava standardni bluetooth headset profil (za mono handsfree) ili A2DP profil (za bluetooth stereo slusalice).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Ok razumeo, tomas.hokenberi hvala na odgovoru....
Mene su prodavci zbunili u vezi Bluetooth handsfree, tj ja nasao na netu neku nokia slusalicu za koju mislim da bi caletu sasvim odgovarala i zovem ih da pitam za cenu i jos par stvari, i onda sam morao da navedem i model nokie i sl da bi mi oni rekli da li je kompaktibilna sa mojim mobilnim itd... Na osnovu toga sam zakljucio da nokia moze samo na nokie itd!
Mene su prodavci zbunili u vezi Bluetooth handsfree, tj ja nasao na netu neku nokia slusalicu za koju mislim da bi caletu sasvim odgovarala i zovem ih da pitam za cenu i jos par stvari, i onda sam morao da navedem i model nokie i sl da bi mi oni rekli da li je kompaktibilna sa mojim mobilnim itd... Na osnovu toga sam zakljucio da nokia moze samo na nokie itd!

- tomas.hokenberi
- Moderator
Corsair, Verovatno su hteli da provere da li ta Nokia uopste ima bluetooth - ima nas raznih - kupe ljudi bluetooth handsfree a onda otkriju da nece da radi posto njihov telefon nema bluetooth. Zato su prodavci oprezni - zele da izbegnu posle raspravu sa nezadovoljnim korisnikom. Druga je opcija naravno da prodavci nemaju pojma o tome kako radi bluetooth pa su zaista proveravali da li imas "kompatibilnu nokiu".
Eee sad, ako ih vec pitam za bluetooth handsfree valjda se podrazumeva da imam bluetooth! Mislim....
Mozda je do toga, ali pre ce biti da vazi ovo drugo za ove gde sam se ja raspitao! Posto sam prvo morao da navedem koju seriju nokie imam, pa kad sam rekao da je ,,n serija,, onda sam morao i model da navedem... E ako ima modela iz n serije da nemaju bluetooth onda neka bude da opet ja gresim...
Mozda je do toga, ali pre ce biti da vazi ovo drugo za ove gde sam se ja raspitao! Posto sam prvo morao da navedem koju seriju nokie imam, pa kad sam rekao da je ,,n serija,, onda sam morao i model da navedem... E ako ima modela iz n serije da nemaju bluetooth onda neka bude da opet ja gresim...
- tomas.hokenberi
- Moderator
Corsair, Verovatno je onda zaista zato sto pojma nemaju. Uostalom zasto bi prodavci morali da se razumeju u to sto prodaju
. Jel ima u trgovackoj predmet "poznavanje mobilnih telefona"
.

Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sre, 14. Jan 2009. 21:23, izmenjeno 1 put ukupno.