Kakva su vam iskustva prilikom kupovine polovnjaka?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Kakva su vam iskustva prilikom kupovine polovnjaka?

Post od annaBG »

Da li ste kupovali polovne telefone,koje,kakva su vam iskustva...Da li preko neke radnje ili od fizickog lica...
Pozzzz :D

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

Preko fizickog lica,nekoliko puta,na slaviji,trgu republike i sl. n91,6300,3310 (da bas taj)... :D

Mogu vam reci da su iskustva dobra,svaki fon je radio fino :)
.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Xexexe 3310,nikad ase ne zaboravlja :)
Znaci super...radili extra...Ja se razmisljam da uzmem L700 Samsung,ali bih ipak da je u garanciji...Nesto mislim da izbegnem radnju,jer mi se cini da oni dodaju dosta na realnu cenu

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ima dosta ljudi sa pozitivnim i negativnim iskustvom tako da mislim da je bolje da pitas na sta trebas da obratis paznju prilikom kupovine polovnjaka a ta tema vec postoji ako se ne vara.pozz
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Do sada uvek od poznatog, 5110, i 3210.
T-100, i Panasonic GD76 sam uzeo nove, opet preko poznanika.
Pozitivna iskustva.
Ostale telefone sam uzeo nove u prodavnici.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

negativno iskustvo je vezano samo za mpx220 koji nije imao zadnja vratanca dobra i lik je prodao to a nije rekao da mogu da puknu veoma lako jer je leva strana imala 3 pipka a desna samo jedno i to labavo.sve ostalo ok...mada zadnji polovan mob koji sam kupio je bio p910
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

annaBG, ti sve zavisi od prodavca tako da nema mnogo o čemu da se diskutuje...
Treba biti oprezan kod polovnjaka i sumljivih prodavaca, to je sve :wink:
Nokia C6

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ja sam uglavnom uzimao polovne telefone i to samo preko jednog coveka koji mi je davao garanciju i nijednom me nije presao.
Ako nemas nekog pouzdanog za prodaju bilo polovnih ili telefona na crno ja ti ne bih preporucio to da radis, jer garancija kod nas ti je cudo. :roll:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

ja sam uzeo... do sada... 5 telefona preko oglasa... 8800 shiroko, 6233, K810, Z400, i 8800... al nju sam u stvari uzeo od poznanika tako da to ne racunam... i nikad nisam imao problema... Doduse, K810 i 6233 su bili (bukvalno, pisalo na garanciji) stari dan.. tako da ono :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

slabo praktikujem da uzimam polovnu tehniku od polovnih telefona sam davno uzeo alcatel db sa kojim sam imao lose iskustvo i od tad retko.nedavno sam uzeo 7110, r52m, t39m, stari telefoni, polovni ali svi rade! dosta mojih drugara uzimaju polovne telefone [660, n73 n95 itd] rade najnormalnijecak sam i ja gledao neki touch pro polovan ali retko koji ima fiskalni  :wink:

Fery11
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Sep 2008. 19:50

Post od Fery11 »

Kupovao sam i nove i polovne ali nikad iz radnje,zvanicnim izvikanim radnjama nikad dosta dranja musterija a ovim radnjama sto sastave tri kao nova telefona pod staklo nedam da mi uvaljuju nesto sto mi covek na ulici iskreno kaze da je polovnjak ili koristen aparat.Odem vidim aparat i znam koliko ima sati jos ako je prodavac ok lik, super.Nikada nisam imao problema.Totalno me ne interesuje, fiskalni, papiri i ostalo ako je aparat ok.Realno dok se nesto ne promeni kod nas, garancija u prevodu znaci da nista na aparatu nije u garanciji ili da ces da ostanes na duze bez aparata zbog mozda kvara od 100 dinara.Ako je nesto ozbiljnije to je onda nastalo usled nemarnosti kupca i nema nista od zamene ili pokrivanja troskova popravke.Takvih primera ima mnogo.Svaka cast retkim a postenim radnjama i radnicima u njima.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Do sada,dobra iskustva.Kupovao sam od likova,mada najcesce proverenih,neki poznanik,prijateljev prijatelj itd.Kada kupujem iz radnji,pregledam telefon,malo procackam...
Ako ne dozvoljava zahvalim se i izadjem.Obicno trazim neki papir,neku "garanciju",ako bas dodje do frke,ali hvala Bogu jos uvek toga nije billo.Mada i da je bilo sumnjam, da bi mi "garancija" uopste vredela.Sledeci phone bih voleo uzeti kod ovlastenog distributera,ne zelim vise da strahujem sta sam kupio.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Kupio sam bas puno polovnih telefona i samo sam imao jedno lose iskustvo (samsung d410 kome je crko flet posle par meseci ali je bila dobra cena). Par polovnih telefona sam kupio od poznanika a ostale na oglas (sam MS-a ili halooglasi) i da kucnem u drvo :lol: nisam se zeznuo (mozda sam talican :D ) .
Dok je moja drugaica prvi i poslednji put kupila polovan telefon (erikson t20) i ckao joj posle par dana i od tad kupuje samo nove telefone ili od ljudi koje poznaje.
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa sad kad se prisetim svega.............. uglavnom sam kupovao u prodavnici ali 6610, p900, i N70 sam uzeo od poznatih likova, 3310, 6131, i ovaj poslednji TyTN od nepoznatih i osim 3310 koji je ukraden, koliko znam svi jošuvek rade. A nekoliko sam ih i sam prodao poznatim likovima.

Pošto već kupuješ polovnjaka (a to uopšte ne mora da znači da ti neće sasvim solidno trajati), gledaj one stvari koje ne mogu da se zamene koa maska, znači između dva spoja maske, isprobaj kako se čuje (jer neki tipa 6230 umeju da imaju problema sa mikrofonom i nekim staklenim filterima (nisam serviser ali sam to čuo od jednog)), koliki je lifetimer jer iako može da se resetuje mnogi to ne i ne rade jer je i sumnjivo da telefon ne izgleda novo a da ima sat-dva priče, da li krcka, drndaj slajder ako ima......... isprobaj sve što ti padne na pamet a u granicama je pristojnosti, i taaaako.............. i javi šta si uradila :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Kupovao sam polovne par puta,ali uvek insistiram da imam neki papr i da prepišem podatke iz lične karte prodavca.par puta sam se opekao i dobio aparate koji loše rade,a jednom i ukraden telefon.U poslednje vreme zaobilazim i privatna lica i divlje radnje.Kupujem samo kod autorizovanih dilera ili kod samih distributera,jer sam jedino tako siguran u ono što kupujem i jedino tako sam siguran da mi garancija vredi nešto.Otkako to radim,imam samo pozitivna iskustva,i što se samih aparata tiče,a i što se tiče servisa.I smatram da nije uopšte tačno to što ljudi pričaju za garanciju,odnosno možda jeste,ali za ove maloe radnjice.Eto,ja sam kevin U700 posle 4 meseca nosio da mu se zameni maska jer se skroz oljuštila.Lepo otišao kod zvaničnog uvoznika u servis,predao fon,i za par dana ga keva podigla sa novom maskom,ništa joj nisu naplatili,jer greška nije nastala njenom krivicom,pošto je dokazala da je fon sve vreme bio zaštićen futrolom,takože uzetom kod istog prodavca....I nova maska se zaista ne ljušti,kao što su i obećali da neće.To je samo jedan primer,da ne kaže neko kako su legalni prodavci samo derikože i ništa drugo.

Ja ti recimo ne bih savetovao da kupuješ bilo šta polovno uopšte,ili barem da to bude od nekog koga poznaješ,ili ko će ti barem dati da zapišeš njegove podatke.Ja kad god prodajem neki svoj polovan fon,ako enmam papire,insistiram da kupac pogleda moju ličnu kartu,tako smo oboje mirni. :wink:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Hvala vam n asavetima.Razmisljala sam da uzmem polovan kao drugi telefon,za drugu karticu,jer mi zao da dajem velike pare :)Ipak znaci kao ustedis 50-60eura.
Slazem se a svakako mozes naci ok aparat polovan,jer npr.kada bih ja svoj prodavala,iako je stra godinu ipo dana,on je kao nov...
E sto se tice garancije od radnji,meni ni to nesto ne znaci,jer danas se preko noci zatvore.
Prosli tel sam nov,u Mobilwoodu kupila i crkao mi flet kabal i radnja se zatvorila...:(
p.sAraphel kako si uspeo da dokazes da je tel stalno bio u fotroli :-DSuper sto si uspeo

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

annaBG, jesi sigurna da se ta radnja zatvorila? Koliko ja znam radi i dalje...

Moje iskustvo sa kupovinom polovnih telefona nisam imala baš lepa iskustva... Svoj prvi telefon Ericsson 628 kupila sam polovan... i to sam tada u radila i nikad više, jer je telefon vrlo ubrzo prestao da radi... nemam poverenja u takvu kupovnu i uvek se odlučim za kupovinu novog telefona... Ukoliko je u pitanju drugi telefon i ne košta mnogo onda je i u redu... ali ako kupuješ vredan telefon preveliki je rizik kupiti polovnjak... :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam samo jednom kupio polovan telefona, a to je bio Siemens SX1, ima vec 4-5 godina kako sam ga bio kupio ne sjecam se tacno. Nakon mjesec dana koristenja telefon se samo zaledio. Izvadio bateriju i vratio, pokusao upaliti i nije reagovao. Odnesem u nekoliko servisa i rekli su da mu nema povratka. Znaci jednom sam kupio polovan telefon i rekao sam vise nikad!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ja sam kupovao ranije, ali danas jednostavno nemam stomak vise za te kombinacije...
Fino djeluju ove vise nego primaljive ponude na MS oglasima, koje se jave s vremena na vrijeme...
Ali uvjek kazem NE.

MEne su preveslali na telefonu koji sam imao vec i kojeg sam kupovao polovnog ovdje na MS-u se reklamirao..
U to vrijeme, flet na D820, bijase cudnovato skup :)
Naravno, tu omasku sam ispravio tako sto sam i ja nekom uvalio isto tako povoljno kao nov D820.

I tad sam rekao, dosta...

Na tome je i stalo..

TO je sto se tice oglasa..
Imam lika koji trguje sa fonovima i od njega sam uzimao polovne koji su bili kao novi.
On daje i garanciju mjesec dana sto je za pohvalu.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Kupio sam polovnu nokiu E61i iz Nemacke i dobio 2 god garancije,koznu futrolu,original kutiju sa svom pratecom opremom sa 11 h razgovora i prezadovoljan sam
Note IV N9100 dual

Odgovori