Imaju li PSP i MP3 plejeri budućnost pored telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Imaju li PSP i MP3 plejeri budućnost pored telefona

Post od tehno maniac »

1.iPhone i Ngage platforme mogu se podičiti vrhunskim igricama koje su do pre 1.5 godine bile nezamislive za neki telefon.Takođe, veličina i cena PSP i sličnih okreće kupca ka kupovini nekog telefona gde pored igrica postoji jiš brdo funkcija

2.Razni mp3, mp4 plejeri imaju zaista odlične funkcije (ipod touch, zune ...) ali cenu za koju se može uzeti neki telefon sa tim funkcijama i još mnogo više...Takođe, svi u poslednje vreme preferiraju tzv. praktčnije all in one telefone

Uglavnom pitanje je:Imaju li PSP & co. i MP3 plejeri budućnost pored telefona?? ;)
Nokia C6

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

tehno maniac, sto se tice PSP on ima veliku perspektivu jer stalno ga unapređuju i igrice su sve bolje i bolje.
Mislim da ce pre PSP biti veca konkurencija multimedijalnim telefonima jer moze da radi sve kao i mobilni samo mnogo bolje, osim poziva naravno.

Sto se tice MP3,MP4 ms+islim da su ih mobilni telefoni pregazili i da je to propala investicija.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

MIslim da nema svrhe kupovati u danasnje vreme te MP3 i MP4 plejere, jer postoje sada muzicki telefoni.. Isto kao i digitalni fotoaparati.. Znam da nije bas taj kvalitet slike na telefonu i na fotoaparatu, ali je mnogo lakse nositi All-in-one telefon, nego i telefon i mp3 i digitalac i video kameru :roll: :roll:

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Nije tacno... Ono sto moze da ti pruzi MP3, kao i fotoaparat, nece nikad biti isto kao na telefonu... mozda za 50 god,al za sad jos ne... JEr i foto aparat, i PSP, i MP3 su pravljeni za to... i nista drugo... PSP ima mocan, povelik ekran... i pun je dzidzabidza koji poboljsavaju grafiku... MP3 takodje (mada to mozda gubi tlo)... a fotoaparat... nema price... :) Ipak je to njima JEDINA I OSNOVNA NAMENA... dok je mob manje vise all in one samo u slucaju nuzde :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

kapoerista90, u potpunosti se slazem s tobom da su danasnji telefoni stvarno dobra stvar u slucaju nuzde i nista vise osim toga.
Mislim da je danas jedino glupo kupiti mp3 player jer kvalitet zvuka na pojedinim telefonima stvarno extra i u rangu sa njima.

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Pa dobro,ako poredis kineza od 600 dinara i telefon da... al ako poredis na primer cowon, sony, samsung... creative, apple... Mogu da im pridju telefoni... la ne tako lako :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Slazem se sa kapoeristom da kamera nece uskoro biti adekvatno zamenjena kamericom u mobilnom telefonu, jer i onaj najmanji dzepni Ixus pravi bolje slike od telefona, a da u pricu ne uvlacimo kvalitetnije digitalce ili cak DSLR. Ova kamerica na mobu moze da posluzi samo u nekim situacijma kada je mrsko vucarati digitalnu opremu.
Sto se tice mp3 plejera N91 i W serija kod SE-a, oni su ozbiljnije prisli plejerima ali svako ce uzimati ono sta mu je bolje i prakticnije za upotrebu. Meni je lakse nositi iPod i telefon odvojeno ali to sam ja i potrebe.
Takodje mislim da ni jedan telefon ne moze da parira PSP-u u uzitku igranja igrica. Mozda ako izadje neki hyper nabudzen gaming telefon (ako se ne varam postoji neki SE igracki telefon ali ne znam kakav je za igranje) sa posebnim tasterima za igranje i ogromnim displejom, ali opet se postavlja pitanje duzine trajanja baterije i funkcionalnosti uopste.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Vise puta smo elabolirali pitanje digitalnih fotoaparata i telefona u par tema na forumu,tako da tu nema rasprave.Digitalci su jos uvek daleko od telefona.PSP kao jedan proizvod je takodje daleko od telefona i mislm da ce to biti jos duze vreme.Pre svega on je za to pravljen sa podesnim ekranom, tasterima,grafickim procesorima i dr.
Jedino cemu su se priblizili telefoni jesu MP3 plejeri.Danasni telefoni poseduju dovljno memorije za pohranu vece kolicine muzike,dobar kvalitet zvuka pa cak i zadovoljavajucu jacinu (ovo poslednje manji broj telefona).Sve vise se namecu kao solidna alternativa ljudima koji nisu audiofili a potreban im je zvuk u pokretu.
Medjutim,oni koji imaju dobar sluh jos uvek se opredeljuju za kvalitetne mp3 plejere jer su oni jos uvek kvalitetniji i namenjeni onima koji znaju da cene njihov kvalitet.
Rezime, telefoni jesu blizu mp3 plejerima ali jos uvek nedovoljno.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Ah, vecna dilema: All-in-one ili stand alone uredjaji :)

Da ne bih ulazio dublje u diskusiju, samo cu izneti svoj slucaj. Koristim samsung d880 zbog mogucnosti da rade 2 kartice jer bih u suprotnom nosio 3 telefona. On ima mp3 plejer, kamericu... ali oni jednostavno ne zavrsavaju posao. Na primer mp3 plejer podrzava da se naprave 4 plejliste sa po 30 pesama, sto cini karticu od 2GB beskorisnom! Kamerica takodje nije na visini zadatka, ali posto je pitanje da li ce plejeri postati bespotrebni, odgovorio bih da nece jos neko vreme. Jer mi samsung obavlja savrsen posao sto se telefona tice, a iPod Touch ga brije u svim elementima audio/video plejera! Tako da mislim da ce jos bar par godina biti mesta za proizvodjace plejera na trzistu. :wink:

PozZ

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam licno vise ljubitelj all-in-one uredjaja, iako znam da nista sto imam od opcija u telefonu ne moze zamjeniti neki od uredjaaj kao sto je dig. kamera, mp3, mp4, video kamera itd. Ali ako mene kvalitet opcija koje imam na npr. mom N82 zadovoljava onda nemam dileme jer ipak ima dosta telefona koje sasvim pristojno mogu zamjeniti neke od navedenih uredjaja. Od svih tih uredjaja jedino uz N82 bih volio imati PSP koji isto tako moze sluziti i kao mp3, mp4 plejer i koliko znam ima wifi a i veoma dobre igre. To je moj stav, iako shvatam da te stvari koje imam ne mogu zamjeniti uredjaj koji je namjenjen za neku svrhu ali eto. :) :) :)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

ne može ni jedan mob da pride psp isto kao što ni jedan mob ne može da pridje nekom malo skupljem foto-aparatu za mp3 se već kolju ali uvek sam bio za odvojeno..osim u slučaju mp3-a
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Ja mislim da ce uvjek biti razlike, ne zato sto je moguce da jedno od ovih stvari sustigne drugo, vec zato sto ce nam kongolomerati na globalnom nivou diktirati ponudu.
Ja moram da se slozim da su se telefoni opasno priblizili MP3 plejerima, naravno ne svi.
Ono sto konstantno primjecujem je da fonovi zaostaju glasnocom za plejerima, sto moze biti razlog zakonskih ogranicenja ali i politike kompanija koja je pokrila oba segmenta trzista..

Naravno meni je uvjek super ineresantno kad mogu da cackam neki plejer, i ono sto u mom slucaju je prednost MP3 plejera je sto su oni manji i izdrzljiviji na spoljne faktore, tipa padovi itd. (naravno ovi sa flash memorijom)

Sto se tice foto video segmenta, tu mislim da fonovi sigurno nemaju sta da traze,jer veliki je problem taj minimalizam kod fonova koji konstantno prisutan dok na budzenju megapixela ne stede.

Uvjek ce biti tog preklapanja..ja eto danas ganjam neke stvari za racunar pa vidjeh notebook tipa asus eee, ali u izvedbi toshibe i fujitsu siemens-a... perverzija...
Fonovi su vec zagazili u taj segment, pa se moze i u tom pravcu ocekivati poredjenja...

Za sad ja sam za odvojenu implementaciju.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Činjenica je da je pojedinačno kvalitetnije...ali:
1.PSP nov oko 200€
2.iPod touch je oko 230€
3.Pristojan digitalac je oko 160-170€
4.nokia 1200 i sl. je 25€
5.GPS navigator je oko 150€
6.Solidan nike ili puma ranac je oko 30€
7.Futrole za sve gadgete su oko 20€
to je sve 815€...

A omnia, innov8 ili N95 8gb koštaju 400-500€ i mogu da urade sve što i gorepomenuti uređaji, samo manje sofisticirano + koštaju manje+ ne treba ti ranac za njih

npr n95 8gb ima i PSP i ipod touch (mp3+ekran za filmove i int. + wi-fi) i digitalac i telefon u malom pakovanju...
SLažem se da jedna n95 nikada neće moći potpuno zameniti sve te uređaje ali ipak na neki način može...
I pristalica sam AIO uređaja zbog toga što mi neki vrhunski uređaji nisu potrebni, a njih na neki način može odmeniti N95

btw. samsung priprema bukvalno fotoaparat sa funkcijom telefona, stay tuned :wink:
Nokia C6

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

tehno maniac, slažem se, barem u 3 stvari
1. GPS navigacija
2. kamera, sa nekih mobilnih se mogu odštampati sasvim pristojne slike (ne i plakati :P ) plus je uvek uz tebe (stalno mi se dešava da neki tekst moram da zapamtim/zapišem, ovako samo uslikam)
3. mp3, izbor telefona sa dobrim plejerom + dobra bitrata (više memorije) + dobre slušalice - mogu dati iznenađujuće rezultate :)

kapoerista90
Expert
Expert

Post od kapoerista90 »

Nisam ja rekao da ne moze jedan telefon da predstavlja sve... ovi telefoni sto si naveo su savresn primer... al na primer, kad ides u skolu, ili tako nesto... ja na put uvek nosim PSP... i telefon, i aparat, i ipod :) Doduse, Ipod je toliko mali da mi ne smeta da ga nosim svaki dan :)

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Pa u principu, svi smo mi u neku ruku upravu.
Ja kad idem na put, ne krecem bez laptopa,(ne mogu da administriram sa svim onim sto mi pristigne u toku 2 dana, sa jednim fonom) a ako je ekzoticna destinacija onda je tu i digitalac.

Naravno opet je fino i kada to sve mozes strpati u dzep i da ti bar polovicno odmjeni posao..
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Niko ne dovodi u pitanje telefone i njihove mogucnosti da reprodukuju muziku,fotografisu ili priuste par nivoa neke igre u casovima dosade.Pitanje je samo koliko kvalitetno su to u stanju izvrsiti i nasih kriterijuma tog istog kvaliteta. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Wicker Man, e ovo sve sam i ja mislio, samo sto nisam znao odabrati prave rijeci kao sto si ih ti nasao. Svaka cast. :) :) :)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od tehno maniac »

Wicker Man, navedimo kao primer N95 8gb (čista slučajnost je da ja imam jedan :lol: )

1.Ngage platforma donosi fenomenalne igrice do sada ne veđene na telefonu...
2.Kamera sasvim solidna (ali sa v.30 fw), ali u mraku je loša, zbog blica
3.Na zvučnicma rastura, a na slušalicama je (malo boljim od fabričkih) zvuk odličan i jak
4.GPS-2,8" ekran, garmin i vozi

npr. u stanju je potuno odmeniti iPod i GPS, ali digitalni i PSP može malo manje kvalitetno "emulirati"
Nokia C6

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Nesto manji ekran ima N82 (nije sto ga ja imam :D ) cija je je kamera identicna N95, ali xenon pravi ogromnu razliku i moze kvalitetno kao sto kazes "emulirati" digitalni aparat. Zvuk na sluskama je sa novim softverom extra (naravno sa nekim boljim sluskama se postizu odlicni rezultati). Bas sam napravio poredjenje sa drugom koji ima N95 8GB i zvuk preko istih slusalica je identican na oba telefona sto sa prijasnjim verzijama softvera nije bio slucaj koliko se ja sjecam, al opet to je prica za drugu temu.... :wink:

Odgovori