Screen Protector

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Da li koristite Screen Protector?

Da
28
55%
Ne
23
45%

Ukupno glasova: 51

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Screen Protector

Post od cale »

U poslednje vreme se pojavilo dosta "Touch Screen" uredjaja.
Uglavnom su to "Finger Friendly" uredjaji,ali pojedine applikacije,kao i pisanje poruka zahteva upotrebu stylus-a ili je rukovanje prstom previše zamorno.
Tako da se posle izvesnog vremena upotrebom stylus-a javlja takozvani "bockasti" ekran.
Koliko Vas koristi SP i da li mislite da je on zaista neophodan?
P.S.Ovo pitanje je upuceno svim korisnicima mobilnih telefona.(WM,Symbian,Dumb itd)
8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I na E61 koristim crystal case, a na iPhonetu jasno da imam Screen Cover. A i nosim ga u futroli, tako daje zaista zasticen ko beli medved :d
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

koristim... na n70, n95-8gb... stvarno super stvar :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Ja koristim zastitnu foliju na svom I780. Prvo sam mislio da je to glupost i da je dodatna zastita nepotrebna, ali cim sam olovkom napravio prve ogrebotine (igrao sam westward u autobusu) sam promenio misljenje.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Glupost. Na N82 imam kristal kejs, ali mi se iz nekog razloga deformisao, pa sad ne opasuje. Kao da se istopio ili tako nesto.
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Da, na n85 8gb koristim i super je :)
Nokia C6

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam koristio zatitnu foliju na N82 dok se nije sama od sebe nakon nekih mjesec dana pocela odljepljivati po ivicama, to me iritiralo i sad nemam zastitne folije na ekranu.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ne koristim. Zato mi je N91 izgreban k'o mačak u sezoni parenja, posebno po displeju. :smutny: Bilo bi lijepo kad bi neko ko je upućen podijelio sa nama gdje se mogu kupiti "screen protectors".
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Sad ti je kasno, to si trebao pre nego što se izgrebao.

Meni se e50 izgrebao posle 2 godine, ali to nije problem srediti, a TyTN nosim već 6 meseci bez ičega i ništa mu ne fali ali ga i pazim jer mi nije prvi TS i znam šta može da mu se dogodi, a nešto nikako da naletim do prodavnice preko puta Beograđanke i uzmem one kvalitenije folije. Mada je činjenica da sa folijom može da ima malo slabiji odziv nego bez, a sa lošijim folijama i lošiju refleksiju i providnost.
Poslednja izmena od gargamel4 u Pet, 13. Feb 2009. 20:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ma to je zakon stvar ili jos bolje crystal case zbog dugotrajnosti koji sam inace imao i nameravam ponovo da ga uzmem.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da ali cristal case ti ne pomaze kod TS displeja, tu jednostavno ili folija ili nista. Koristio sam na HP-u folije a evo i na HTC-u isto, i na svakom narednom cu koristiti. Koliko god da neko pazi telefon, nikako ne moze da izbegne da olovkom ili prstima cacka TS sto neminovno vodi sitnim ogrebotinama koje mene uzasno iritiraju.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ne.Mislim da kupim novu masku pa bih onda koristio,sada nema svrhe.Telefon nije izreban po ekranu ali zato jeste malo pozadi,pa bih najvise zbog toga menjao.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Jok :roll: 8)
and justice for all...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

gargamel4, oni su se izbezobrazili najstrasnije... skoro sma uzimao foliju za n70, kvalitet nula :angry: cena 250din i falile su mi one krpice :x

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ne koristim, i ne treba mi pošto mi se ekran ne grebe mnogo, ali ipak je najbolje kad je fon na preklop ( tu se ne mora brinem da li će ekran da se ogrebe... )
Nokia Lumia 630

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Ja na k810 nemam nikakvu foliju,ali evo posle 8-9 meseci koriscenja bna svetlosti primecujem milijardu sitnih ogrebotinica,ali nista strasno.
N79 jos ima foliju,ali se sva izodlepljivala,pa joj preti skidanje
6915 nema nista,cak mu ne nosim ni onaj plasticni poklopac za ekran!
Azimuth, jel znas mozda gde u ns ima da se kupe te folijie??? (moze i na pm,hvala!)
D500&E71

blaster90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Jun 2007. 19:32
Kontakt:

Post od blaster90 »

Koristim onu sto sam dobio uz telefon. Zna li neko gde mogu da kupim folije ali da imaju izrez za kameru i zvucnik, da ne moram ja da krojim?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

loki13, ostalo mi par komada od HP-a pa sam ih samo iskrojio. Inace sam ih dobio na poklon od prijatelja. Ako uspe da nabavi opet folije pustim ti PP pa mi samo javis tacne dimenzije displeja i dobijes folije za 1 pivo :wink: Jbg, nisu original ali meni savrseno odgovaraju. Odziv mi je identican kao i bez njih, citljivost ista...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Koristim uvek folije jer zaista pomazu i stite displey.......skidam ih tek kad mi se bas izgrebu ili kad pocnu da se odlepljulju i ne primetim koliko stite dok ih ne skinem i onda oko njih vidim sve izgrebane ivice telefona.Mene interesuje ono sto je Azimuth spomenuo a to je koliko je ta folija korisna sa jedne strane a sa druge strane koliko "ometa" odziv TS displeja ?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

dimi89, pa to zavisi od same folije, koliko je tanka tj neophodno je da bude odredjene debljine i mekoce da bi odziv bio identican onome bez folije. Isto tako i od materijala od kog je folija napravljena zavisi vidljivost tj providnost i refleksija svetlosti. Jedino u principu sta moze biti "opasno" jeste lepak koji se koristi. Ako je previse slab odlepice se folija prilicno brzo, a ako je previse jak neces moci da je skines kad bude trebalo nego ces morati da zakacis nekim ostrim predmetom i tako ces definitivno ogrebati displej.

Odgovori