Ne znam da li cu ti pomoci ali napisacu svejedno. Meni je trebala pasta za poliranje ekrana na E50 i kupio sam popularni Displex u Bg-u pre mesec dana otprilike (mogu ti reci tacno gde na pp). Ukoliko moderatori dozvoljavaju mogu i ovde da napisem ime i adresu prodavnice. Poliranje definitivno daje rezultate. Telefon je imao, ne mogu da kazem strasne ali definitivno vidljive ogrebotine, takodje je delovalo kao da se prelivaju boje kao i u tvom slucaju. Kao sto je hiljadu puta receno, Displex skida tanak povrsinski sloj sto daje za rezultat "ispolirani" ekran. Dakle fora je da pritisnes sto jace ekran dok poliras i da kruznim pokretima "skines" ogrebotine. Samo nemoj da polomis ekran ako se vec odlucis za to

. Ja sam ekran polirao dobrih 40 minuta cini mi se, jer sam se isprva plasio da ne polomim ekran a tek sam kasnije "naleg'o" na njega.
Da bi ekran ispolirao sto bolje, pre same radnje selotejpom oblepi ivice ekrana (slobodno neka malo predju preko maske) da ne bi slucajno skinuo farbu sa maske (posto se skida povrsinski sloj). Istisni malo paste na platno koje dobijes u pakovanju i onda prioni na posao. I jos jednom da ponovim da moras sto jaci pritisak da primenis na povrsinu ekrana, inace ces ga polirati 5 sati ili ga uopste neces ispolirati. Jos jedan savet; kada lepis selotejp gledaj da zahvatis sto manje od povrsine ekrana, jer ce u suprotnom ekran nakon poliranja izgledati kao da ima nekakvo udubljenje (rupu) u sredini posto je taj deo najvise izlozen pritisku pa se logicno najvise sloja sa njega i skine, dok ivice trpe manji pritisak jer im je teze prici zbog maske. Tacnije dobije se efekat slojevitosti.
p.s. Dobices upalu misica.