Pasta za poliranje ekrana mob. telefona !

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Pasta za poliranje ekrana mob. telefona !

Post od Leonel »

Nalazim se u Novom Sadu, a ovo mi hitno treba.

Zna li neko gdje mogu da kupim pastu za poliranje ekrana?!

Ako neko ima malo paste, i voljan je da pozajmi, pozivam ga da se javi, da platim pice i da mi pozajmi tu pastu, potrebna mi je za ekran, na jednom uredjaju.

Hvala unapred!
Ako je topic spam, molim vas ostvaite ga dan-dva posle mozete da izbrisete ;) :)
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Leonel
Znaci pasta se zove Displex.
Moraces malo da proguglas sam da potrazis da li ima da se kupi u NS.
Ako ti nije leno i ako imas vremena prelistaj ovu temu mislim da se i u njoj pominjala neka pasta za poliranje -> KLIK

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

bilo je vec reci o ovome... imas u metrou displex kosta oko 300din, samo ne funkcionise... dzabe ces baciti pare... :wink:

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

@idzo
e, pa to i trazim... hvala!
@Mirko
Evo idem sad... bolje bi joj bilo da radi... hvala ti... :wink: :wink:

hvala, o5 ;)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

veruj mi da ne radi... probao sam je vec na n95-8gb na n70 i na 7610 samo lepo izhlanca telefon da se sija, a sve ogrebotine ostanu... :wink:

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

E Mirko, jbg, nema u metrou... Skoro sat vremena trazio! :uhuh: Zna li neko gdje bih je jos mogao naci... ?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Leonel, mozes da koristis i obicnu pastu za zube dace gotovo isti efekat. Ako su u pitanju dublja ostecenja, tipa ogrebotina oprosti se od toga.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pasta za zube (npr.: Kaladont) nista ne vredi. Ne popunjava nikakve ozuljetine bilo plice bilo dublje. Samo lepo uglanca povrsinu i sve se lepo sjaji.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

IDzO, pa ni Displex niti bilo koja druga pasta za poliranje ne popunjava rupe. Sve te paste rade tako sto se pomocu njih skida sloj plastike tako da se poravna sa rupom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

Merkator i Metro precesljani, nema... :dry: Hvala svima na pomoci, hvla modertaoru...
Moze lock....

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Jel neko nasao? Treba mi za e71, uzasno je izgreban :( A i iPod Touchu ne bi skodilo jedno poliranje. Isto NS :)
iPhone 4.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Marko_NS, touch ne dolazi u obzir posto je touchscreen, i mozes da zeznes nesto. E71 moze, ali ako je dublja ogrebotina, nista ti nece pomoci.

tomas.hokenberi je lepo objasnio o cemu se ovde radi. Te paste nista ne popunjavaju, vec samo poliraju plastiku i laganim abrazivom skidaju povrsinski sloj dok se ne izjednaci sa nivoom ogrebotine. Upravo zato za duboke ogrebotine ne pomaze nista.

IDzO je takodje sasvim tacno rekao....obicna pasta za zube moze da uradi isto sto i bilo koja specijalizovana tecnost.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

araphel, mislim na zadnji deo iPoda po kome ima 10ak sitnih ogrebotina koje se stvaraju uprkos strasnoj brizi koja mi se daje :roll: a na e71 su sitne ogrebotine koje se malo primecuju kada je iskljucen displej ali kada se upali uzasno izgleda, kao da se prelivaju boje po ogrebotinama, ako znas na sta mislim. Onako, bas se vidi, moram da drzim crnu temu pa se ne vidi :)
iPhone 4.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ja sam polir pasto polirao moj ekran na 5800. lepo ga je usijao, a nista mi nije smetalo, touch i dalje radi dosta lepo.
Marko_NS, probaj pstu ya yube slobodno na e71 nista ne mozes da zeznes, a mozes i neku pastu za poliranje (za kola, motore ....)

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

nece. probao sam i 3 puta za redom pastu za zube i apsolutno nema nikakve razlike. :/
Ne znam, mozda da odem do nekog casovnicara da mi to ispolira? :?
iPhone 4.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Marko_NS, ako su duboke ogrebotine, onda nista od toga. Tu bi bas dobro moralo da se polira da bi se izravnjalo, a pitanje koliko bi ti od plastike onda ostalo, a i sa plastikom hoce da se desi od previse poliranja da se blago zamuti.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Ne znam da li cu ti pomoci ali napisacu svejedno. Meni je trebala pasta za poliranje ekrana na E50 i kupio sam popularni Displex u Bg-u pre mesec dana otprilike (mogu ti reci tacno gde na pp). Ukoliko moderatori dozvoljavaju mogu i ovde da napisem ime i adresu prodavnice. Poliranje definitivno daje rezultate. Telefon je imao, ne mogu da kazem strasne ali definitivno vidljive ogrebotine, takodje je delovalo kao da se prelivaju boje kao i u tvom slucaju. Kao sto je hiljadu puta receno, Displex skida tanak povrsinski sloj sto daje za rezultat "ispolirani" ekran. Dakle fora je da pritisnes sto jace ekran dok poliras i da kruznim pokretima "skines" ogrebotine. Samo nemoj da polomis ekran ako se vec odlucis za to :). Ja sam ekran polirao dobrih 40 minuta cini mi se, jer sam se isprva plasio da ne polomim ekran a tek sam kasnije "naleg'o" na njega.

Da bi ekran ispolirao sto bolje, pre same radnje selotejpom oblepi ivice ekrana (slobodno neka malo predju preko maske) da ne bi slucajno skinuo farbu sa maske (posto se skida povrsinski sloj). Istisni malo paste na platno koje dobijes u pakovanju i onda prioni na posao. I jos jednom da ponovim da moras sto jaci pritisak da primenis na povrsinu ekrana, inace ces ga polirati 5 sati ili ga uopste neces ispolirati. Jos jedan savet; kada lepis selotejp gledaj da zahvatis sto manje od povrsine ekrana, jer ce u suprotnom ekran nakon poliranja izgledati kao da ima nekakvo udubljenje (rupu) u sredini posto je taj deo najvise izlozen pritisku pa se logicno najvise sloja sa njega i skine, dok ivice trpe manji pritisak jer im je teze prici zbog maske. Tacnije dobije se efekat slojevitosti.

p.s. Dobices upalu misica.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Hvala vam na saveima, pogotovo tebi antec ;) Danas sam poslao druga do casovnicara posto je meni slomljena noga, pa ako on to ne bude uspeo onda displex ;) iako ne znam gde da ga nadjem u NSu, u merkatoru nema.
iPhone 4.

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

И ја сам полирао телефон са displex-ом и требаш да трљаш док ти не отпадне рука а кад ти отпадне онда још мало трљаш са другом :lol:
Резултати, телефон као нов :wink:

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

jel ima neko iz NSa da prodaje displex, ne mogu da ga nadjem u NS nigde :blinky: :blinky: a casovnicar nece da uradi e71 posto je "nov model" :dry:
iPhone 4.

Odgovori