Promaseni telefoni lidera

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Promaseni telefoni lidera

Post od Lobachewsky »

Koji telefoni su, po vama, zasluzili da udju u TOP 10 liste najvecih promasaja ikada.
U konkurenciji su samo jaci proizvodjaci, tj. od kojih se nesto i ocekivalo.

Nokia N96
Tada smo ocekivali telefon san snova koji je trebalo (konacno) da nasledi, do tada neprikosnovenog i jedinstvenog, N95 - "apsolutnog monopolistu i lidera" medj' all-round gedzetima. Telefon koji je najavljen cak godinu dana pre pustanja u prodaju izazivao je bale na samu pomisao da je najavljeno nesto sto dolazi iz godinu dana daleke buducnosti, a naslednik je, vec sad funkcionalno savrsenog, N95.
A dobili smo obicni plastikener, sa klimavim slajdom, uzasne izrade. Kada bi ga uzeo u ruku, nije ti bilo jasno za kaj je neko uopste dao 700 evra kad vizuelni dozivljaj ne vredi ni 100, a da mu nije onog ekrana, ni 50. Ustvari, nisi ni razmisljao o tome; vodio si jedino racuna da ti se ne raspadne u rukama jer odakle posle da stvoris tih 700 evra koje nemas.
-Kamera hardverski degradirana (zasto, to nikome nece biti jasno, osim onima koji slusaju nokijine logicne razloge), plus smaknut poklopac kamere
-Procesor degradiran!!! Suludo za jedan "PC u saci" najnovije generacije.
-Baterija degradirana u odnosu na N95 8GB.
-Nedostatak bilo kakvog podizanja kvaliteta funkcija prisutnih na N95; jedino dodat DVB-H, ciji signal ne moze da uhvati 99,9% stanovnika ove planete.

Toliko bese od tog telefona, nosioca nokijine kompletne ponude u to vreme. Od cele te fame, na kraju je morao da se slepuje na oznaku sa najvecim brojem i brend.

Tada je Samsung izvojevao prvu pobedu, istorijsku (za Samsung :) ) i to ubedljivo mora se priznati, sa svojim INNOV8om, ako nizbogcega drugog, onda zbog 30 puta bolje odradjenog i skupljeg metalnog kucista. Toga dana nokia je postala ranjiva na high-end modele drugih proizvodjaca.

Nastavite niz...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

The second place is reserved for sto bi ja reko sljoni erikson k850 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

SE w960
Dugo ocekivan, preskup, isti ekran i port kao i na prethodniku, nelogican polozaj tockica, UIQ podrska... SE perjanica... tu je negde krenulo sa padom prodaje i UIQ sunovratom.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

mene je razocarao SE t650 koristio sam t610 vise od 2 godine i super se pokazao, ocekivao sam naslednika sa slicnim dizajnom, malo vecim ekranom, naravno boljom kamerom i m2. t650 je donekle to ispunio, ekran je samo malo povecan, tastaturu necu da komentarisem i sveukupno nije imao taj smek prethodnika, a t700 je jos veca tragedija.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ovo je promasaj -> http://www.mobilnisvet.com/mobilni/328/Samsung/E410
Onda Nokiina Supernova serija i na kraju N76 koji se nenormalno guli.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Moj N76 ima samo na 1 mestu izguljenu farbu tj. otpala a to je na poklopcu za mem. karticu jer sam je cesto vadio inace slazem se sa idzom da je N76 promasaj i to samo zbog 1 stvari a to je losa zavrsna obrada a kostao je boga kad je izaso(i do pre koj mesec kad je imao da se kupi isto je kostao boga)....

Dodajem spisku LG P7200 (ubedljivo najgori teleofn koji je LG ili uopste neka firma izbacila)...Pomeni se Nokia takodje obrukala sa 8800 serijom(moja majka ima 8800 Arte) kamera je zalosno-jadna(jedino kad su vremenski uslovi bas bas dobri moze da napravi lepe slike) o softweru necu ni da pricam (ako nisu hteli da stave symbian mogli su da ga izmene a ne da bude identican 7500 prizmi)....Ima tu i nekih generalnih prolema pojedinih kompanija kao naprimer bivseg Siemensa koji odradi sve dobro oko teleofna ali softwer mu je bio nestabilniji i od WM 6.5....Zatim tu je nas i vas voljeni Samsung koji se cinimi se merio sa LG-jem kome ce da softwer bude sporiji i onih brdo slajder telefona tipa D900(toliko ih je bilo da nisam mogo da pohvatam oznake)...... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pored ovih pobrojanih ja moram da dodam SE XPERIA X1 koji je odlichan aparat, ali zasto ga ja smatram promasajem? Samo zato sto ej zakasnio 2 godine skoro. d aje izasao odmah po najavljajivanju, bio bi to uredjaj za revoluciju, ovako... nista posebno!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Evo ja da stavim jedan koji je po meni nazalosta promasaj. To je Nokia 6131. Ja ne znam nikog a da mu nije otisao flat kabli na njoj, a posle nekog vremena pocinje i da se ljusti. Nazalost prelep telefon :smutny: :smutny:

P.S. stvarno dobra tema

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

SljAMSUNG e250 nemam dodatnih komentara :uhuh:
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Siemensova Xelibri serija.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Sony Ericsson K850, pokusaj da naprave naslednika legendarnog k800i medjutim propali. Telefon je grozno odradjen i dosta reklamacija.

Nokia 5800, pokusaj da naprave jeftin TS medjutim po meni totalni promasaj, ostale telefone koje sam smatrao da su promasiji su uglavnom navedeni.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

madness99, sad si lupnuo i ostao ziv. Kako najprodavaniji Nokiin telefon moze biti promasaj stvarno mi nije jasno :? :uhuh: :uhuh:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Jerkann nema veze sto je najprodavaniji ima neke stvari koje su kod njega dosta lose odradili mad ne bi se slozio sa madnessom da je promasaj telefon je super samo ne po ceni po kojoj ga nude....Ranije mi je cak bio odvratan a dugo sam skupljao novac da ga uzmem i kad sam otiso do radnje nije mi se svideo i uzeo sam LG ks20 i definitivno nisam zazalio zbog odluke... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

jerkann, то што dimi89, каже,апсолутно је тачно :dry:
То што је нејпродаванији нема везе...
Нпр имали су јако много пропуста код њега,прво звучници,па сад екран за који сервисери кажу да је НОРМАЛНО ДА КРЦКА :lol:
Сваки телефон има ману...
Код овог је мана камера,и јакоооо лоша обрада,мислим стално крцка ово,те оно...
:cry:
Али ипак то је телефон средње класе,(не знам који члан је то рекао) и зато је и квалитет такав...
Али све у свему,нокиа има још пуно да учи на подручију тач скрин телефона...
Поздрав!!! :wink:
Nokia 6220 Classic

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

dimi89, cim je najprodavaniji znaci da nije promasaj. Oni su ciljali da naprave najprodavaniji telefon i u tome su uspeli. da li je promasaj - pitaj te nekog ko ga poseduje,
Koji serviseri kazu da normalno krcka. Da li je krckanje normalna pojava? Naravno da nije. Ja sam se igrao sa 10-ak nijedan nije krckao, skripao, pistao ili sta vec......
"Obrada losa" po cemu si to zakljucio. meni se bas svidja a i vecini korisnika.
Ponovo se javlja prica Nokia krcka (pr.6220c), a ja srecnik sve imao extra telefone a promenio 20-inu.
Slazem se ovo je telefon srednje klase, ali na zapadu ovde je to visoka klasa. Cena odredjuje klasu, a njegova je veca od prosecne plate u Srbiji.
Kamera nije mana ili jeste. o tome se moze pricati najbolje bi bilo da su stavili 5Mpx i xenon i da naredne 2 godine bude najbolji telefon na svetu.
Jos nesto: Nokia je super polozila touch test.
Preporucujem ljudima koji nisu imali telefon da ne pricaju mnogo o istom (za sve modele ne samo ovaj) navodeci razlicite forume ili testove. Uzmi telefon koristi ga nedelju, dve pa kazi sta mislis.
Isto bi bilo da ja sad pljujem LG ks20 a u zivotu ga nisam cackao, a kamoli koristio. Ali meni je Zika iz Bajine baste rekao da telefon ne valja. Zar nije bezveze.

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

"Koji serviseri kazu da normalno krcka. Da li je krckanje normalna pojava? Naravno da nije. Ja sam se igrao sa 10-ak nijedan nije krckao, skripao, pistao ili sta vec..."

imao sam 2 ova uredjaja na po nedelju dana i nijedan ali nijedan nije krckao pistao itd . . . tako da me je ovo bas iznenadilo. . .

"Obrada losa"

:uhuh: ako je kod ovog ''MID'' uredjaja losa obrada sta onda reci za N96. . .

jerkan slazem se u potpunosti sa tobom sem ovog "Kako najprodavaniji Nokiin telefon moze biti promasaj" Prodaja nema veze stim. . .
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Milanokos,царе,ја само преносим оно што пише у теми 5800...да крцка,а човек кад је однео у сервис сервисер му извадио још један што крцка и рекао да је то нормално :o :shock:
(такође пише у теми 5800).Срећа што је дотични понео још један 5800 кони НЕ крцка и сервисер прихватио на сервис...
Тако да не нападајте мене,само кажем оно што је писало у тој теми,тачније преносим... :x
И сви кажу да кад се стисне телефон да крцка 8)
Али то је ту и тамо нормално за ТАКАВ телефон...
а Milanokos, jerkann, да ли сам ја рекао да је телефон ПРОМАШАЈ?
НЕ,НИСАМ,само сам ти рекао на основу чега madness99, мисли да је промашај (вероватно,пошто му за друге "мане" не знам).Не нападајте мене,ја бих радо поседовао овог малишу...
П.с. ово сам наводио не из личног искуства него из тога што је већина корисника потврдила...
:roll:
Nokia 6220 Classic

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Kako 5800 može biti promašaj, em je najprodavanija smart Nokia, em nisu ništa uložili u njega a dobili su mnogo. A to za krckanje pa zadesi se da upadne neki malo lošiji primerak a pogotovo što dolazi u Srbiju. I na mnogo skupljim modelima postoje mane oko izrade a ne na telefonu od 250 eura.

Po meni je promašaj Siemens ST55, imao sam nesreću da ga posedujem i uglavnom više nije radio nego što je radio.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

jerkann a i ostali koristio sam i probao ogroman broj telefona tako da smatram sebe kompetentnim da nesto kazem na ovu temu.
To sto je neki telefon najprodavaniji nista ne znaci, znace utisci ljudi. Mogu oni danas da prodaju milion komada a sutra da im vrate trista hiljada i to znaci najprodavaniji?
Imao sam 5800 na 3 dana kada je cale dobio u firmi da ga testiraju i odluce da li ce uzeti, ekran je da kazem uzasan u odnosu na druge TS telefone npr. od HTC-a pa cak je losiji i od Diamond-a 1.
Zvucnici su nikakvi za ovakav tip telefona (ipak je ovo muzicki telefon), spor (barem prve verzije softver-a) i jos mali milion sitnica koji smetaju coveku pocev od kvrckanja itd.

Pogledajte samo koliko se ljudi u inostranstvu zali na kvalitet izrade, crkavanja itd.
Po meni, bolje da je telefon skuplji 50 eura ali da je barem odradjen kako treba a ne ovako...

N96 sam video kod coveka koga zabole za telefon, ne cuva ne pazi nego jednostavno koristi ono zasta je telefon napravljen za telefoniranje.
Na moje pitanje kako mu se cini u odnosu na prethodni model koji je imao N95 da citiram njegove reci "Prezadovoljan je, jer je n95 slao svakih pola godine na servis"
To nije neka "divlja" ( mada nema tu neke razlike) nokia nego kupljena u Uscu i placena papreno.

Ovo je samo jedno iskustvo koje sam cuo, dosta ga kude na netu ali ga nisam imao pa ne mogu da sudim.

EDIT: Kako to da nijedan HTC ne krcka? Koristio sam i jeftinije Diamond-e 1 i 2, HD, Tpro1 i Tpro2 koji sada nosim i nijedan se "ne cuje" a da ne pricam o kvalitetu izrade.
Poslednja izmena od madness99 u Čet, 27. Avg 2009. 23:58, izmenjeno 1 put ukupno.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Jerkann ne vidim po cemu si ti to zakljucio da nikad nisam cackao ili koristio 5800 XM ??? Mislim da je apsurdno da nabrajam koliko sam njih cackao a i koliko njih je bilo kod mene po 4-5 dana....Milankos je vec prokomentario za prodaju....Pogledaj unazad malo i prevroj koliko je samo softwer imao zakrpa(ili kako ih zovu update-a) od kad je telefon izaso sa prvim OS verzijom...To sto vi svi zaboravljate da je nokia sama dala zvanicno objasnjenje/izvinjene sto se tice katastrofalno napravljene slusalice kod prvih serija(razmislite da li bi nokia dala ovo objasnjenje da se javilo naprimer samo njih 500-600 ili mozda i vise na reklamaciju)...Ja sam prvi reko da mislim da telefon nije promasaj samo da mu je cena previsoka za to sto nudi a i da mi se nije svidjao kad sam iso do radnje da ga kupim pa sam se odlucio za KS20....Tako da bi trebao da osporis/potvrdis sto je neko reko a ne da 5 posta spojis u jedan i etiketiras nas.... 8)

Odgovori