Evo pokusavam al mi ne ide, ne otvara stanicu.
Da li neko ima iskustva sa tim, moze li gprs da bude adekvatan za online radio.
Mislim na brzinu.
online radio i gprs
online radio i gprs
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3
Običan GPRS bi teoretski trebalo da ide max do 60-80kb/s, a EDGE do 236, ali je pitanje da li je to i kod nas i teoretski moguće, da li ti telefon podržava klasu 8 ili 10, i koliko korisnika na istoj baznoj stanici imaš, što ne samo da drastično smanjuje protok nego je nekad pitanje i da li ćeš se uopšte nakačiti. Minimalni (slušljivi) stream ide od 64k (mada sam viđao i 24), dok u AAC+ formatu zvuk može biti značajno bolji nego na istoj brzini/kvalitetu u mp3-u.
Mada............ ne mogu da se ne zapitam šta će ti to, odnosno koga misliš da orobiš za mesečni račun, jer 192kb/s (rockradio1) stream koji ja slušam već danima, kad se preračuna daje oko 1,5MB/min, ili 500MB za 3ipo sata slušanja, što bi u idealnim uslovima bio kompletan protok jednog mesečnog PRENESI+500MB paketa.
Mada............ ne mogu da se ne zapitam šta će ti to, odnosno koga misliš da orobiš za mesečni račun, jer 192kb/s (rockradio1) stream koji ja slušam već danima, kad se preračuna daje oko 1,5MB/min, ili 500MB za 3ipo sata slušanja, što bi u idealnim uslovima bio kompletan protok jednog mesečnog PRENESI+500MB paketa.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Prepaid internet u mtelu je u pitanju.
Brojac ide veoma sporo.
Ja napravim 20mb protoka a ono skine 1mb.
Ovo bih samo probao, radoznalosti radi, mada ako puno guta ram, mislim da ga moj fon nece moci izgurati.
Jel postoji za phonove neki program tipa speedtest net ili slicno, da izmjerim brzinu.
Brojac ide veoma sporo.
Ja napravim 20mb protoka a ono skine 1mb.
Ovo bih samo probao, radoznalosti radi, mada ako puno guta ram, mislim da ga moj fon nece moci izgurati.
Jel postoji za phonove neki program tipa speedtest net ili slicno, da izmjerim brzinu.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....