Post Express,nemam komentar

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post Express,nemam komentar

Post od skar »

tacnije 23.02.2011 poslao sam Iphone 3G,decku,on mi se javio da ga je preuzeo 24.02..e sad do dan,danas nema traga ni glasa mojim parama koje sam naveo kao otkupninu..
a najgore je sto na adresnici nema onaj bar kod,tako da ne mogu pratiti posiljku,
sutra idem do njih...al ovo je sramota..nikakvo obavestenje,nista...
gde je ta profesionalnost....Jos im je ljubaznost na nivou...
:blinky: :blinky:

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Apr 2010. 21:52

Post od gangsta »

e druze, ne znam sta da ti kazem, zeznuta situacija, ali kako god ti bi morao dobiti svoje pare gde kod oni pogresili ili sta su vec uradili, jos im trazi kamate 8)
aramota da, nesposobni rade posao koji su dobili verovatno preko veze!

zaboravih pitati, ti imas onaj papir sto ti je garant da ti moraju vratiti neotvoren paket ili otkupninu?

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

naravno imam ga uslikanog i na telefonu i sacuvao sam papirce ovako,znao sam da kod nas mora nesto poci naopako pa bar to da eliminisem :x :x
sutra cu da ga pitam gde li je zalepio onaj bar cod :D :D debil...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Тако сам и ја чекао али дочекао, ништа се не брини сасвим је нормално то код нас. Неће се ни они узбуђивати када тебе виде, нећеш им бити први са тим проблемом :lol:

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

nije ni cudo kad sam zvao decka da mi posalje X10,a on mi kaze:"ne pada mi na pamet,pa da kasnije treba da jurim svoje pare po posti"...izgleda da je imao pravo..100%

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ja sam tako ostao bez telefona, a i bez para tako da vise nista ne saljem, isto sam naveo kao otkupnina i preuzeo je decko paket ali ja pare nisam video. :uhuh:

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gangsta »

kako nisi video pare jbt sta su ti rekli, kako moze da uzmu tvoje pare i nikom nista, tipa da je to tako, uzme postar sebi i zabole ga. trazi ti to

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Ovaj trazio sam al kao danas sutra i nikada duga je prica nije bitno jer je sada proslo skoro godinu dana od toga

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

lesa0208, stvarno neverovatno..:-( Nije trebalo to tek tako da pustiš..:-( Ako si imao sve potrebne papire trebalo je da budes uporan..

skar, budi uporan.. Morace da ti daju tvoje pare.. Ja inace ne mislim da je to dobar nacin da se proda tel.. Trebalo bi to izbegavati i zbog ostalih mogućnosti da nesto krene naopako..:-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Ninolina, Ninolina, imao sam ja sve papire i kada neko pokusava da te napravi ludim odustanes ko zna zasto je to dobro :) . Uglavnom to mi je bio drugi put da sam imao problema sa post ekspresom i od tada nikome vise nista ne saljem i ne zelim da meni neko bilo sta salje.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

I ja sam imao nezgoda sto se tice slanja telefona, doduse nije bilo do poste, vec mi je batica poslao HTC Smart umesto Wildfire, valjda je mislio da necu primetiti razliku, debil. Sto je najgore, i ovaj iz city expressa je bio u fazonu da ne mogu da pogledam sta je u paketu dok ne dam pare, a ja mu naravno kazem, mozes onda slobodno da se vratis odakle si dosao. Dok ne vidim sta kupujem, necu da kupujem.... a tek kad sam video smarta u paketu, hteo sam da mu ga olupam o glavu... (ne bukvalno) fala bogu pa sam prvo pogledao sadrzaj paketa... uglavnom, to je bio prvi, a verovatno i poslednji put da tako 'kupujem' telefon...

skar, budi uporan, ne daj da te prevare!
Samo nek se rolaju....sarme.

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gangsta »

sto nisi uzeo adresu od toga sto ti je poslao tel pa nekada tipa nakon pola godine, godinu zivot te nanese u tom pravcu, mozda ga nadjes, cisto malo unakazis idiota da ne zaboravi.
a pravo ne smiju ovi dati da otvaras dok ne platis, to je u normalnoj drzavi tako, ali sta ces kada kod nas samo gleda ko ce kome podvaliti nesto izgleda :angry:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

skar, neznma kako je kod poste ali kod city expressa se ceka nekih mesec dana za pare. pise ima na sajtu.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ja sanke kupcima saljem A.. Express kurirskom sluzbom i novac mi donesu za maximalno za 4 dana. Javna preduzeca kao u ovom slucaju Post Express izbegavam zbog poznate njihove (ne)profesionalnosti.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

snenad napisao:skar, neznma kako je kod poste ali kod city expressa se ceka nekih mesec dana za pare. pise ima na sajtu.
aha to znaci uzmu moje pare,obrnu koji krug sa njima :) malko zarade,...pa onda kad shvate da si poludeo dobijes tvoje..
Jaoo ovo je bre katastrofa...nemam reci..
nije malo para da odustanem od njih,tako da cu razvuci sator ispred poste dok ne dobijem svoje!
:blinky: :blinky: ako niste videli eno decko trazi na oglasima lika koji mu je umesto X10,posla kutiju punu "gluposti"...ni traga ni glasa od telefona..sve zbog debila kurira!

gangsta
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gangsta »

ma nije tu kurir kriv nista, ponovo ja, on cuva svoj posao... nego taj ko to tako posalje, ja bi mu obe noge polomio!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

pa ok brajo moj,za tih 200e koliko je sigurno dao za x10,amputirao bi mu desnu ruku..a kurir je kriv,jer nije dozvolio sigurno da pogleda paket,cime bi se prevara razotkrila..bas kao u slucaju gorepomenutog HTC!

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

ja sam hteo da odustanem kad mi je rekao da ja platim pa onda da pogledam, i reko sam mu das okrene kola i da vrati paket, i onda, kad je video da ne moze da obavi posao, onda je rekao da moze on da saceka u mojoj kuci, da mu ja dam pare, pa otvorim paket, pa ako ne valja, da kao "otkazem slanje para" odnosno da mi on vrati odma, samo jedan dokument vise... :uhuh: Ma gluposti prave, samo da zavlace jadan narod sto vise...
a sto se tice kupovine preko interneta odnosno postom, uvek sam bio cinchan povodom toga i uvek cu i biti... :disgust:
Samo nek se rolaju....sarme.

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

Neznam o cemu Vi pricate , ne kazem da nema primera ali ako odete u post dosadjujete im trazite sefa pare ce se SIGURNO naci.

Poslao sam zaista mnogo paketa, i mogu recu da su sanse da pare od otkupa ne dodju u roku od 3 dana ( a najcesce odmah sledeci dan po prijemu ) veoma male.

Samo je pitanje kakvo slanje praktikujete.

POST EXPRESS- nazalsot mnogi su i sad samo za post express culi aiako su na ovom trzistu prisutne mnoge druge kurirske sluzbe vec 5 godina.

Kao i svaka druga drzavna ustanova, iako imaju sve uslove da budu apsulutni lideri na terzistu oni zbog svioje neozbojnosti su ustvari najgori, ali krenecu od prednosti;

prednosti"

-moguce slanje paketom i subotom a ne samo primanje
-moguca slenje za neke gradove danas za danas, ako predate do podne pakert stize uvece

Nedostaci

- ako slucajno promasite adresu tj ne napisete jedno slovo, velika je verovatnoca da kurir nece ni da trazi adresu
-Ako kurira mrzi da se penje do Vas na XII sprat , samo ce Vam ubaciti postansku uputnicu, a ako Vam je postansko sanduce razneseno ostacvice tamo negde postansku uputnicu i bas ga briga da li ce nestati itd.
-Znaci postoji velika mogucnost da Vam se vrati paket bez urucenja, tj posta se i nece ni najmanje potruditi ako mnemora da Vam uruci paket
-Ako se vrati paket za razliku od svih drugih kurirskioh sluzbi placate 2 postarina, sto ste slali i sto su Vam vratili
-kao sto je receno nemoze se pogledati sadrzaj pakete pre placanja u teoriji nigde, ali je ovo jedina kurirska sluzba koja ovo u praksi ne dozvoljava, pa ako potencionalni ku[pac nema poverenja u Vas ovu kurirsku sluzbu treba zaobici u sirokom luku

Povrat novca:

najcesce u roku od 1 dan po urucenju paketa ( uglavnom donosi postar, a mozete i traziti da Vam se uplati na TR

AKS EXPRESS

Sigurno od privatnih kurirskih sluzbi najpopularnija , pre svega povoljnim cenama.

Prednosti
-najpopularnija kurirska sluzba, sa najvise posla , uglavnom stize paket i u najmanji zaseok od nekoliko stanovnika sledeci dan.
-kurir Vas zove pre nego sto dodjke tako da nemorate da cekate kuci ko mutavi kad ce doci

Nedostaci:

-pretrpani poslom, u vecim gradovima se desi da se pake zbog velikog obima posla ne uruci
-takodje iz istog razloga, kurir ponekad nece iamti vremena da Vam dodje na adresu, negop ce rexci odensite u magacin
-ne idu od vrata do vrate, vec parkiraju ispred zgrade i nazovu i kazu da dojete dole po paket
-desi se neretkod a Vam kurir naplati 20-30-50din vise nego sto bi ttrebao asamoinicijativno

Pare od otkupa

-stizu u roku od 1-2 od preuzimanja, donosi kurir na adresu, povrat novca se napalcuje 50din

CITY EXPRESS

jedna od prvih privatnih kurirskiih sluzbi na nasem trzistu inace u vlasnistu austrijske renomirane poste, posluju u oko 10zemalja ugalvnom zelmlje u okruzenju

prednosti:
-Mozda i najprofesionalniniji i najkorektiniji
-Dolaze od vrata na vrata uz prethodnu najavu , postuju svakog klijeta bilo da salje 1 ili 30 paketa dnevno
-u praksi dozvoljavaju predgled pa cak i detaljniji pregled sadrzaja posliljke pre placanja, a da pri tom kurir od Vas ne zahteva da ga castite 50-100-200din da bi vam ovo dozvolio

Nedostaci:

pre svega za fizika lica je taj da su se ise orijentisali na rad sa firmama, pa imaju posevban cenovnik ( nepovoljan za fizicka lica )
-ukoliko posaljete paket u petak za neko malo mesto u subotu rade ispuoruku samo za velike gradove, tako da ce paket biti isporucen tek u ponedeljak
-kod sbvih kurriskih sluzbi firme imaju pripritet u odnosu na fizicka lica , ali kod ove je ovo naglaseno takod a za fizicka lica dosta su nepovoljni.

pare od otkupa:

uplacujku se vec sledeci dan nakon prijema lezu na racun u popodnevnim satima, sto se tice povratka novca takodje mozda i najozbiljniji.

ETO napisao sam za 3 najpopularnije kurirske sluzbe.
Postoje jos mnogo, Dailly, A2B, Bex, DHL, ako enkog zanima napisacu i kod njih kakav je obicaj

nadam se da se ovo nece shvatiti rekalom, samo sam zeleo da pomognem clanovima.

E sad sto se tice ovakve kupovine, primetili ste da skoro sve kurirske sluzbe u praksi DOZVOLJAVALJU sadrzaja pregled paketa pre placanja, jeste da ima dosta prevara, ali se i mogucnost prevare dovodi na neznatni nivo.
Zalosno je ali istinito da ovakav nacin kupovine je kod nas na izuzetno priimitivnom nivou, iako u zadnjih godinu-dve primetan je napredak, ali je sve ovo na dosta niskom nivou, za razlike u evropi, a da nekazem americi, gde se usled prakticnosti veoma cesto ovako kupuje

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

dobro sad ti meni kolega objasni kako se to zalomilo da kod mene evo 10dana ni traga ni glasa Iphoneu il kesu :/

Odgovori