Dilema u vezi kupovine telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Koshuta
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 05. Sep 2006. 23:10

Dilema u vezi kupovine telefona

Post od Koshuta »

Od drugara neki drugar (znaci nije da mu bas najvise verujem na svetu) mi nudi telefon HTC desire HD star par dana za 400e, kupljen je kod VIP-a uz paket, pa me zanima par stvari

1. Da li on ima pravo da proda taj telefon pre isteka ugovora?
2. Sta ako on samo odluci da prestane da placa racun(e)?
3. Kakvu garanciju mogu da imam da sam kupio taj telefon? Mislim on mi nudi kutiju i svu pratecu opremu, ali bez racuna telefon je zapravo njegov, zar ne?
4. Da li je iko ikada kupio telefon ovako, i ako jeste, da li je imao nekih problema?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

1. Ima pravo.
2. To se tebe ne tice nisi ti potpisao ugovor, njega ce teretiti za to.
3. E sada oko garancije pogledaj sta pise na garantnom listu da li moze da se prenes na neko trece lice ili samo vazi na licnu kartu onoga ko je kupio telefon. Ako ti ne daje racun i garanciju ja ne bih kupio
4. Jesam par puta i nisam imao problema nikakvih.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Koshuta, sve se slazem sa lesa0208 sto ti je rekao, ali pod 3. nemas garanciju nikakvu, jer garancija se ne prenosi na lica, koliko ja znam ! U ovom slucaju garantno tijelo je HTC telefon za korisnika TOG I TOG, a buduci da je on prodao taj telefon, garanciju NEMAS!
( to je bar moje misljenje, ali nazovi nekakav servis mobilnog operatera i pitaj pa ce da ti kazu ).
4. Desire HD je dobar telefon ( ja ga imam; doduse dao sam ga sestri ), ali 400 EUR je nesto poveca cijena. Sve sto ti da ispod ili sa garancijom i racunom je odlicna stvar !
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

zavodnick, ima na garanciji nagalseno da li vazi za trece ilce ili vazi na samo tu licnu kartu (kupca koji ga je kupio) .

Koshuta
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Koshuta »

Hvala vam na odgovorima, ali imam jos par pitanja:

1. Ako mi da racun koji je on dobio pri kupovini telefona da li je to validan dokaz da sam ja vlasnik telefona? Ne bih da me neko izlevati, ili ako mi ga, ne daj Boze, ukradu, da ne mogu da prijavim.
2. Koliko vi smatrate da bi taj telefon mogao da vredi? Da li je 400e precenjeno?

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

sto se garancije tice, najbolje je zvati ovlasceni servis i pitati. Ja sam npr zvao Comtrade servis kad sam hteo da prodam SE X10 i pitao "da li vazi garancija ako prodam telefon, tj. ako trece lice donese aparat", i dobio sam potvrdan odgovor. Zato je najbolje pozovi servis pa pitaj

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Koshuta,

1. Ako ti da racun da ispada da si ti kupio telefon, tako da jesi vlasnik, mnogo ljudi i kupuje telefone tako.
2. Pa svuda po oglasima je najnizu cenu koju sam ja video 360 pa na gore

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

lesa0208, da. Zato sam mu i rekao da nazove servis mobilnog operatera pa da pita jer znam kako je kod nas u Republici Srpskoj. Bas kao sto si rekao, neki dozvoljavaju a neki ne!
Koshuta, prije svega rekao sam ti da nazoves servis mobilnog operatera i raspitas se o tome. Znaci pitas tog momka, na kojoj mrezi ga je kupio, nazoves mobilnog operatera i problem rijesen.
Iskreno, ako ti da racun, na racunu ne pise ko ga je kupio, tako da si ti vlasnik, ali posto ga je on kupio na POST-PAID odnosno na ime i prezime, dobro se raspitaj.
2. Rekao sam ti da je to malo preskupo i takodje sam rekao da ako ti da garanciju + racun + neku cijenu ispod 400 EUR, mozes da kupis jer se onda isplati! Znaci, negdje od 350 - 380 EUR.
Pogadjaj se malo sa njim i tu ces cijenu dobiti, jer to je nesto realno :)

Koshuta
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Koshuta »

Mislim da ga je uzeo preko Handy-a, a potpisao ugovor sa MTS-om, nisam 100% siguran, ali 99%. Tako da cu nazvati Handy cim budem siguran, proverim da li se garancija prenosi s' lica na lice.

Hvala vam na pomoci.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Koshuta, mozes da nazoves i MTS i oni ce ti reci sve sto treba da znas ;) S druge strane, javi da znamo sta si napravio :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja mislim ako ti dobijes racun od njega prilikom kupovine da je to ok stvar... samo je cena malo veca ali ako je u fullu i nov - onda ok... mislim da nece niko pitati da dajes licnu kartu prilikom eventualne reklamacije... :wink: :wink: :wink:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

luca, ne bih se slozio s tim da ako je telefon dobio u full pakovanju da je odmah i cijena tu... Telefon je ipak polovan pa makar to bilo i pola sata i 5 dana, ali sustina je u tome da je telefon nov za 400 Eur... :D Naravno, cijena mu varira od 350-400 EUR!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmmm, licno sam malo i protiv DHD zbog poznatog problema sa trajanjem baterije. Ali dobro, to su vec licne preferencije.
Sto se ovoga tice, mislim da racun nije dovoljan dokaz, ali definitivno treba da ga trazis, kao i sve podatke iz licne karte. Takodje, ovo sto ostali predlazu da zoves servis, obavezno uradi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

miodrage, pa mislim ne znam sta ce mu to sve iz licne karte, kad rece da poznaje tog momka i da mu je drug... Kad se radi o drugarstvu a da ne govorim o prijateljstvu, nema te sanse da nekog preveslam, ali ne znam ... Svakakvi postoje ;(

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Koshuta, evo teme u kojoj si mogao da postaviš svoje pitanje a tu ćeš naći i odgovore na neka svoja pitanja... Kupovina telefona uzetih kod operatera.

Ubuduće koristi opciju Traži i obavezno pročitaj pravila Foruma...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Zaključana tema