Skype na telefonu

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
frace
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2012. 22:39
:: Sony Xperia miro
:: S3 I9305

Skype na telefonu

Post od frace »

Nisam video temu u vezi skypa pa reko da otvorim... a ukoliko vec ima ja se unapred izvinjavam :)

Konkretno interesuje me kako skype funkcionise preko mobilnog telefona, planiram kupovinu tel-a pa cisto da znam sta da kupujem.
Nemam android telefon tako da nisam jos uvek u tim vodama :) ali uskoro...

Za video poziv tel mora da ima prednju kameru to je ok ali nigde nisam mogao da nadjem informacije tipa: da li tel mora da bude na 3g mrezi da bi skype radio, da ne bi mozda seckao itd.? Da li mozda pojedini operateri imaju neku "zabranu" koriscenja skypa pa se moze koristiti samo preko wlan-a? Zvao sam kor. servis vipa i oni su mi rekli da nemaju nikakve "zabrene" prilikom koriscenja skype e sad... znacilo bi mi iskustvo drugih posto nije bas da im mnogo verujem :dry: I da li neko zna kakva je situacija sa drugim mrezama po tom pitanju?

Unapred sam zahvalan na odgovorima
Pozdrav :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Skype imas na svim telefonima koji imaju neki OS (Win, Android, iOS, pa cak i JAVA), a ja sam juce na kineskom E71 (neka kopija Nokije) koji sam uzeo tastu otkrio da ima funkcionalan Skype, MSN, FB, ICQ, GTalks i jos ne znam koje sve klijente - ali sam za kuckanje.
Posto vidim da naginjes Androidu, princip je da instaliras Skype i koristis najnormalnije. Ako nemas prednjuy kameru na telefonu, video talk jeste moguc ali tebe sagovornik nece videti, osim ako okrenes telefon kamerom ka sebi, ali onda ti ne vidis sagovornika :D
Sto se konekcije tice, mislim da ispod 3G brzine netje da radi, odnosno seckace i previse (ovo vazi i za voice chat), dok za obicno kucanje i gprs ima da radi radnju. E sad, sto se potrosnje video chata tice, racunaj da sekund price vuce oko 100 kb +- 20.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

frace, na Galaxy S-u Skype radi najnormalnije, kao na PC-u.

Pre toga sam imao i5700 i razgovori na Skajpu su dosta seckali. Isto je bilo i kod komsije na HTC Wildfire. Nisam siguran zasto je tako. Pretpostavljam da je zbog ARMv6 verzije procesora ili zbog Androida 2.1.

Operateri ne mogu da ti zabrane da koristis Skype. Nisam nikada koristio preko 3G-a, vec samo preko vajrlesa.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

frace, verzija androida ili bilo kojeg sistema nema nikakve veze sa tim. Moje iskustvo sa Skype-om na N8 je ni pozitivno ni negativno jer bez obzira koristio ga na wlan, 3,5G ili EDGE znalo je normalno da pricam po 30minuta a znalo je da u 5 minuta 10 puta prekine u istim znaci uslovima koristenja. Sto se tice razgovora na skype preko mob neta preporucujem bar 3G brzinu i uz to da nisi u voznji ili tako to jer znaju biti frustrirajuci vrlo cesti prekidi. Da neko ne misli da je do Symbiana i pocne ga odmah pljuvati ista stvar je i kod djevojke na Desire HD sa najnovijim softverom. Ja uglavnom koristim Nimbuzz za razgovore koji je puno stabilniji ali ipak nije savrsen, a Skype samo nekad.

MilicaBSDS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Avg 2013. 21:32
:: nokia3310

Re: Skype na telefonu

Post od MilicaBSDS »

Je l' može neko da mi kaže kako da uključim prednju kameru dok pričam sa nekim preko skajpa? I još jedno pitanje: ako sam prikaćena na wi-fi, da li su onda video pozivi besplatni ili to nema veze jedno sa drugim? :)
Milica

Odgovori