Anti-reklama

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Anti-reklama

Post od miodrage »

Miskoni, i ostali moderatori, molim da se ovo ne obrise odmah, nego da ljudi znaju sa kakvim dripcima smo prinudjeni da poslujemo.
Radi se o 2 firme, ali posto je isti vlasnik, moze da se vodi i kao jedna. U pitanju je firma ViktorMob, iliti AVM. Protekle 2 nedelje, zivkam ih skoro svaki drugi dan da pitam za Lumiu920. Te sutra ce, te nece, te ne znamo... Sve vreme na njihovom sajtu, uredno stoji da imaju po ceni od 690€. Juce i na samom sajtu mobilnog sveta vidim da za Lumiu920 stoji da ga imaju ove 2 firme, i pise cena 790€ (?!?!). Ne budi lenj, nazovem ja danas opet te firme, i dobijem podatak da je sada to cena... SUMANUTO!!! Ok, pitam jel ga imate, i u kojoj boji, kazu u crnoj. Ok, jel sigurno imate da ne potezem put pa da dodjem da vidim uredjaj. U AVM mi kazu da imaju, da je rezervisan, zapakovan, i da je to to. Pitam za neki izlozbeni model, od koga mi zavisi da li bih uzimao ili ne, kazu nemaju.
Ok, zovem ViktorMob, nemaju trenutno, imaju jedan crni u magacinu. Pitam da li mogu da dodjem da vidim telefon, kazu moze, posle 2 da dodjem. Usput sam isao nesto do Arene, i rekoh taman imam vremena da svratim, ali rekoh, ajde da ih zovem telefonom da pitam za svaki slucaj (vreme oko 14:30). dobijam odgovor da nemaju, da je uredjaj rezervisan. Pa ja kazem ali rekli ste mi pre 3 sata da ce biti u radnji posle 2 i da mogu slobodno da dodjem da ga vidim. I tu dobijem tus zbog koga ovo i sve pisem: "Gospodine, pa nasi telefoni su novi i zapakovani, i samo ako ste ozbiljan kupac mozete pred nama da ih otpakujete, nakon placanja, da bi se utvrdilo da nemaju neke nedostatke". I ja tu poludim u momentu. Ovo su mogli odmah da mi kazu, i ne bih pravio problem, a ja sve vreme njih pitam i govorim da sam zainteresovan za uredjaj, ali da zelim da ga vidim prvo uzivo.
Naravno da ne bih nikad uzeo uredjaj po toj ceni, ali ako je gomila drugih aparata izlozena, zasto i ovaj jedan ne moze da bude izlozen, ne mora ni da se upali, samo da se uzme u ruku i vidi. Sramota! Hostapleri!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Anti-reklama

Post od acamatic »

I ja bih pre svega zamolio sve moderatore i admine da ovu temu ne brisu vec da ona postane "Vazna",jer ce sigurno ne samo nama vec i ostaloj populaciji u Srbiji pomoci da otvore sirom oci da vide sa kim imaju posla.Sto se tice tebe miodrage, jbg zao mi je sto ti se to desilo sa takvim pacenicima,jer znam kada nesto hoces da imas tj prvenstveno da kupis,naravno da zelis da pogledas,iscackas,itd..Nije ni meni jasno,ali se to i meni kolko puta desavalo u zivotu za neke druge stvari,da ih pozovem i kada dodjem oni mi uvaljuju neku drugu pricu..Ma ja garantujem da oni taj telefon i nemaju na lageru,i daj boze da oni znaju i sta je 920 i kako izgleda.Jer i sam znas da vecina sajtova eto cisto stave tako nesto radi reklame..Mislim da bi svi trebalo da nastave ovu temu,sa onim prodavnicama sa kojima su imali probleme..

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Anti-reklama

Post od toda81 »

Ovo je strasno. Nije normalno koliko prevarananata ima u nasoj zemlju. Slazem se da ova tema treba da zazivi jer bi svima znacilo mnogo da se raskrinkaju mnogi prevaranti, a na internetu ih je i previse. Moj drug iz Kladova je hteo da kupi htc sensation xl i pronasao je na Kuoindu jedan i pozvao tipa koji je iz Smedereva i ja sam se drugu ponudio da odem i da vidim telefon i ako je ok da ga kupim. Rec je o navodno novom telefonu. Jedva je tio dao drugu br moba, ali nije hteo da pristane da se vidimo live i smisljao je neke glupe razloge. Ko zna sta je hteo da uvali mom drugu
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Takođe apelujem na moderatore da ne brišu ovu temu jer može itakako da bude korisna svima koji se odluče na kupovinu novog mobilnog uređaja.Od ranije su mi poznate ViktorMob odnosno AVM kao problematične radnje, sličnu situaciju sam i ja imao još davno sa nokijom N8 kada je tek izašal, želeo sam da vidim uređaj, ali to nikada nije bilo moguće već samo da se naruči i da se plati, pa tek onda da ga otpakujem i probam.Sramota kakvi se hoštapleri nalaze na tržištu, normalno da svaki kupac želi prvo da vidi robu koju kupuje, pa tek onda da oduči da li će da je pazari ili ne.Ove i još neke radnje svega par dana po obljavljivanju nekog uređaja izbacuju na svojim web sajtovima da dotični model imaju, ali kada se ode lično u radnju počne priča nemamo u radnji, ali može da se naruči.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

oggich
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Avg 2008. 19:26
:: Sony Ericsson k750i

Post od oggich »

Ccc.kakvih sve ljudi ima sto drze te radnje sa telefonima,uzas! Imao sam i ja neprijatno iskustvo kada sam pazario Ericsson R320,ne mogu da se setim imena radnje,kod slavije je bila radnja uglavnom. Pazarim ja telefon,jos tada 200 maraka,nece da puni bateriju nikako,reklamiram ja,uzmu ga oni u servis i kazu dodji za 5 dana,ja kazem vazi. Vratim se ja za 5 dana,oni opet nista nisu uradili,odem ja i opet dodjem za 5 dana i trazim pare nazad,kaze gazdarica nije tu,a kad ce biti-sutra. Jedva sam dobio pare nazad,dolazila i policija i svasta... Uzas,jednom recju;bezakonje

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Trebalo bi sajt da sakcioniše ovakve radnje penalima i ukine oglašavanje :x

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Misljenja sam da bi svaku radnju koja posluje tako kako je Miodrag opisao trebalo ovde javno pred svima imenovati i raskrinkati. Pa nek' se oni posle misle zasto im opada promet.
Pazi ih molim te, covek bi da iscola brdo para za telefon, koji ne moze prethodno da pogleda. Izem ti radnju... :dry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, rekao sam da ne bih dao te pare (iako oni to ne znaju), ali ja pricam o necemu drugom. Ja sam njih nazvao i pitao da pogledam telefon, rekli su ok, dodjite. Onda zovem i kazem krecem, oni kazu prvo nemamo,a drugo ne moze da se pogleda. A da su odmah rekli e ne moze da se pogleda rekao bih ok, nema frke i to je to.
A ovo je cisto zajebavanje musterija!
Jedna druga firma, da sad ne reklamiram sve (gore u Bulevaru, preko puta arhitektonskog faxa u prolazu) mi je posteno rekla, telefone nemaju, ali sve mogu da naruce i nabave. Ako zelim, samo da javim, donose na kicnu adresu. Posteno!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

miodrage, ma da, nije bitno jesi li bio spreman odvojiti lovu, pretpostavimo da jesi, a poenta je bila tvoja frustracija na njihovu aroganciju, sto je bilo potpuno opravdano. Ja mislim da bi im se posteno nacestitao mile Nove godine i pre nego li ista nastupi...

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Od uvek je bilo tako,zato sam i prestao da gledam telefone po takvim radnjama...Ima i onih koji rade posteno naravno,ali su u manjini...A sto se cena tice,ako za neki telefon stoji da ga ima na 10 mesta,na bar 3-4 ce reci da ga trenutno nemaju,par radnji ce reci da nemaju,ali mogu da ga nabave,a i u ostalim pitanje kakva je cena,tj da li je ista kao sto stoji,posto mi se desavalo da budu skuplji i po 20-30,pa i vise evra...
Razumem da je mnogo telefona u opticaju,i da je veliki trosak imati sve da bi ljudi mogli da isprobaju,ali ne mogu da verujem da ocekuju da ljudi kupe model od 600-700 evra,a da ga ni ne pogledaju pre...

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Ne branim pilićare, pogotovo ne Viktor mobile i AVM, ali nađi radnju u kojoj ima izložena
Nokia Lumia 920 i gde može svaki klinac da je probava i balavi.
Šta da rade posle sa njom? Da je prodaju kao polovnu 200 evra jeftinije?
Uvoznici su skratili trgovcima garanciju na 7 do 30 dana.
Zato se traže sigurni i brzi kupci.
Cena je oko 550 evra i ona se ne saopštava preko telefona, već uživo.
Najverovatnije si im preko telefona delovao kao smor i zato su te otkačili.

Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Post od Lela »

kao smor ?

wow, mogu samo da zamislim tog vrhunski iskusnog trgovca koji telefonski procenjuje ''VIP'' kupce...znaci kroz kratki tel razgovor on zna da proceni ima li neko 550 evra kesa ili ne...

wow

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Anti-reklama

Post od toda81 »

To znaci da se tel mora kupovati u odelu sa kravatom ;)
Note IV N9100 dual

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

siki069 napisao:Cena je oko 550 evra i ona se ne saopštava preko telefona, već uživo.
Zasto ne? Pa covek se interesuje za obican mobilni telefon, ne pita posto gram heroina... :roll:

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

On je po zakonu u obavezi da ti da garanciju 2 godine sto se tice garancije.A isto tako sam ja prosao kad sam kupovao One X,u fazonu dobices ga upakovanog i kad ga platis otvaras ga.Rekoh neka hvala.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

siki069, pobogu, ovo je najveca budalastina koju sam ikada cuo. Znam ja cenu po oglasima, stavise i nasao sam od koga cu mozda da kupim, jos su sve opcije otvorene...
Ako nekome ja preko telefona ne delujem ozbiljno, pa ne znam. Do sad sam uvek bio pristojan, lepo sam pitao, imaju li, mogli su odmah da kazu nemamo, i ne mozete da ga drzite u ruci, i sve bi bilo u redu. Ja sam pitao da dodjem da vidim telefon, jasno i glasno, izricito sam nekoliko puta naveo da moram prvo da vidim uredjaj da bih se odlucio za kupovinu!

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

siki069, ... Daj molim te.. MOji roditelji imaju proizvodnju namestaja. Imaju izlozbene salone po Beogradu. Proizvodnja namestaja je domaca, namestaj je jako kvalitetan i jako skup.. Ko god, ali ponavaljam, ko god da udje u salon, ima pravo da sedne i da "proba namestaj". (ajde sad bas, ne ko god, neki prljav beskucnik naravno ne moze (nemam nista protiv beskucnika, samo dajem primer)). A budi uveren da ne postoji komad namestaja (naj obicnija terpezarijska stolica ili kafe sto) koji kosta ispod 700 eura. Pri probanju namestaja, verovali ili ne, namestaj moze da se osteti svacim (satovima, kaisevima itd itd). Ali opet svako moze da ga "isproba".

Ovim ne zelim da reklamiram svoju firmu niti da pricam koliko zaradjuje ili koliko ne zaradjuje..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja sam u radnji prvo otvorio kutiju sa telefonom,onda sam im platio,nisu imali nista protiv.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Da ne otvaram novu temu, pitaću ovde.
Da li je neko od Vas imao iskustva sa prodavnicom "My phone store" ( T.C. Sremska, Maršala Birjuzova 2-4)?
Planiram sutra da kupim telefon (najverovatnije Xperiu T ili TX) pa mi treba bilo kakva informacija ukoliko je imate.
Hvala unapred na odgovorima. :wink:

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Ako je Xperia T skidana sa Vodafone mreže nemoj je platiti preko 395 evra.
Ako je skidana sa T-Mobile mreže onda 415 evra.
Ako je debrendirana za tržište zapadne Evrope onda maksimum 440 evra. Takav ćeš teško naći.

Odgovori