Najbolji mobilni telefoni iz Kine - POSAO na nasem trzistu

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Poredak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Apr 2013. 12:32
:: Iphone

Najbolji mobilni telefoni iz Kine - POSAO na nasem trzistu

Post od Poredak »

Pozdrav svima, dugo sam vec clan na forumu ali posto vidim da se ljudi ovde dosta razumeju u tematiku vezanu za mobilne telefone, hteo sam i ja nesto da postavim, to jest konkretnije imam jednu poslovnu ideju, i treba mi vasa pomoc.

Kako najlakse progurati mobilne uredjaje, smart telefone prevashodno ali i sve druge telefone koji odgovaraju nasem marketu do krajnjeg korisnika, i kupaca? Telefoni, da ne navodim sad marke i specifikacije, samo cu reci da postoji mnogo jako kvalitetnih uredjaja, neki od njih su cak i jaci od Samsung-a I9300 recimo, a cene su izuzetno povoljne, pa dosezu i do 100-200eur manje po aparatu, a kvalitet je cak i bolji u nekim slucajevima i kod nekih modela u odnosu na kompatibilne im, Samsung-e ili Nokia-e, itd.

Mene interesuje sledece: da li neko zna najbolji nacin kako da velike kolicine dopremimo na nase trziste? Jer jednom kada se puste u promet i izreklamiraju, nema sumnje da ce to biti pravi bum. Probao sam kontaktirati operatere preko maila, ali slaba vajda od toga. Treba mi neki direktniji kontakt ili neka druga ideja.

Ovo bi u principu trebalo ici i u neki podforum Ekonomija ili slicno, ali ipak sam mislio da to prvo ovde pitam vas, a svako strucno misljenje ce biti od pomoci i koristi.

Hvala svima unapred :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Najbolji mobilni telefoni iz Kine - POSAO na nasem trzis

Post od miodrage »

Dugo si clan a? Kako ja vidim clan si od pre par sati :D Toliko o tome.
Doneses uredjaje, i pocnes da prodajes, pa kako ti je sudjeno. Ako roba valja icemu, rasprodace se, ako ne, puko si pare i to ti je. Niko nece uzimati macku u dzaku, to je sigurno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Haha miodrage, ovaj neki trolac,pa nasao nas da zeza.. :lol:
Poredak, slusaj ovako,moj ti je savet da ako o tome razmisljas da uvozis tu veliku "kolicinu" telefona,nadaj se da ce ti SPBOK ubrzo doci na vrata,i da ces izaci na rts1...Ionako nema nista zanimljivo na njemu,imas da budes vest meseca..

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Trol? THERE CAN BE ONLY ONE! :x
Ali dobro, ovaj novi ce i onako da zaglavi corku sa tim silnim telefonima! :lol:

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Одг: Najbolji mobilni telefoni iz Kine - POSAO na nasem trzi

Post od m@c|-|oR »

Ako već trolujemo...
Pre 15 godina imao sam ludu ponudu za uvoz bele tehnike iz Singapura... To su bila vremena...
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Jedostavno stupis u kontakt sa proizvodjacem tih marki, dogovoris uslove, cujes njihove i pocnes posao... Verovatno ces morati da placas sve one drzavne dadzbine jer ces morati da otvoris firmu kod nas, placas porez itd... :wink:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Одеш до амбасаде Кине и предложиш им своју идеју, коју они неће моћи да одбију јер си ти, ако се разумемо, друг члан. 8)
Слобода или смрт

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nije to losa ideja za uvoz telefona iz Kine, pod uslovom da su to aparati ozbiljnih proizvodjaca (Meizu, Xiaomi, Oppo), a ne ono KIRF djubre sto se stancaje po podrumima solitera.
Svaki uvoz je tezak posao, pogotovo u Srbijicu. Dok svako bude hteo svoj deo, zastupniku/uvozniku ostane za kilo ranih tresanja...

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Poredak, mozda te krupne ribe i puste da odradis prvi uvoz,marketinski sve to pokrijes i onda kada dodje do drugog/treceg uvoza oni preuzmu posao,jer su u svakom pogledu mnogo jaci od pojedinca....
Ti si puko parice za inicijalne troskove i odradio najtezi posao u prodaji,napravio si neko trziste i krug kupaca,a oni preuzimaju gotov posao!
D500&E71

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

...plus nepovratni troskovi, tipa, lokal i minimum jedan radnik na godisnjem nivou, reklama, sto nekih manjih sr_nja, flajera, mesecno zakupljivanje nekih sajtova itd...

nisu ovi nasi ludi sto doteraju ''pun kufer'' svega i svacega iz najblizih evropskih zemalja pa se ugradjuju samo po 20-30eur ali sa minimumom cimanja... :wink:

Poredak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Apr 2013. 12:32
:: Iphone

Post od Poredak »

Izvinjavam se zbog recenice 'dugo sam vec clan' htedoh reci dugo vas citam.

Kao prvo ozbiljan sam jako sto se tice ovoga, a drugo, cenim svaki vas savet zaista jer sigurno da u ovoj oblasti nema boljih eksperata od vas. Ne bih otvarao radnju kao sto evo luca iznad navodi, znaci video bih ako moze da se prodaja uradi direktno sa nekim od operatera. Mogu da mi preuzmu posao, ne smeta mi, sve dok ja tu bar mogu da budem neki posrednik ili slicno.

Green, ili bilo ko drugi, ko misli da je ovo dobra ideja, zamolio bih da mi se javi putem privatne poruke (ne znam je li ok da ostavim mail?) pa da prodiskutujemo malo detaljnije sve.

Da dodam i to da imam i jake kontakte u Kini te firmu ovde, mozda se neko zainteresuje za pomoc :)

Odgovori