GPS programi mape kalibracija upotreba

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Program za GPS navigaciju koji je po vama najbolji?

Glasanje se završava Sre, 20. Maj 2009. 11:02

TomTom
3
43%
MapView
3
43%
SmartMap
0
Nema glasova
Route66mobile
0
Nema glasova
BlueSky
0
Nema glasova
Nav4all
0
Nema glasova
GPSMap
1
14%
Neki drugi
0
Nema glasova

Ukupno glasova: 7

zvezdarac
neaktivan nalog
Pridružio se: Ned, 16. Jul 2006. 09:07

GPS programi mape kalibracija upotreba

Post od zvezdarac »

Vidim da ima sve vise ljudi koji koriste GPS pa bi voleo da razmenimo ovde iskustva.Koje programe koriste,koje prijemnike,koje mape,linkove za iste (ali bez wareza) i sl.
Dosadasnje iskustvo (1 mes) mi govori da prakticno ni jedan program ne sadrzi sve potrebno.
Bt prijemnik:
B-Speech GPS2
Programi koje koristim:
TomTom 5.2 + East.Eu - puno gresaka u navigaciji na nasim putevima + nemogucnost dodavanja jednosmernih ulica
MapView GPSII sa kartama skinutim sa gpserbia.com (ne radi vise sajt) - nema mogucnost planiranja
BlueSky GPS - jednostavna orijentacija i lokalizacija i nista vise

A vasa iskustva?

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Ja koristim TomTom, jer trenutno jedino ima mapu Srbije i mogu reci da sam zadovoljan. Tacno je da mapa ima mana, ali treba da se uzme u obzir cinjenica da je to beta verzija tako da se tim nedostacima mozete progledati kroz prste. Cekam da se pojavi Garmin Mobile 20, jer je generalni zastupnik Garmina (Infohouse) uradio mapa za SCG sa detaljnom mapom neki 30-tak gradova. Imam i Route66 i fino izgleda, ali ne postoji mapa za Srbiju.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Ertan, jel mozesh da mi poshaljesh program TomTom na mail..? treba imati takav programchic... ili na pp adresu gde si ga nashao...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

vlaki, taj "programcic" sa mapom zauzima oko 200 MB :) Tj, ako ti treba samo program on zauzima par MB, ali zato mapa zauzima 190 MB. E sad neznam da li si i dalje zainteresovan, tj. da li si u mogucnosti da skidas ovako velike fajlove, pa ako jesi - imas na bureku program i link ka mapi ;)

zvezdarac
neaktivan nalog

Post od zvezdarac »

vlaki, imas ga na bureku potrazi v 5.2 i dodatak kartu za istocnu Evropu 8)

zvezdarac
neaktivan nalog

Post od zvezdarac »

Ertan, vidis ja zameram tomtomu to sto mu je malko ograniceno pravljenje rute.Konkretno mislim na ovo:
Krenuo sam pre neki dan iz HN i kao destinaciju mu dao BG a preko BD (ja mislim da moze samo jedna destinacija kao VIA) kada mi je dao putanju video sam da ide preko Petrovca :(
Alternative je dao CT ali i tu nastaju problemi.U PG mi je non-stop na pravcima bez ikakvog sporednog puta vikao "skrenite levo" i "a sad zaokrenite cim mozete" .Posto sam vozio nocu malo je bilo smor pa sam iskljucio(voice) do Prijepolja.Dalje je bilo ok do BG.Najkraci putevi do kuce su mu bili preko nekih ulicica za koje nisam ni cuo koliko su male a za neke znam da su jednosmerne(kontra).Za nekoga ko dolazi u BG prvi put mogu da zamislim kako bi se zbunio :smutny:

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

zvezdarac, prvo sto se tice ogranicenja pravljenje rute i tvoje konstatacija da moze da se postavi samo jedna destinacija kao VIA, moram da te ispravim, jer to nije tacno. Pogledaj tamo opciju "Itinerary planning" i videces da mozes sam da isplaniras putanju od jednog mesta do drugog, tj. mozes da postavis koliko hoces VIA destinacija ;)
Sto se tice jednosmernih ulica i skretanja u sporednim ulicama koje ne postoje moram jos jednom da napomenem da je ovo BETA verzija mape, tj. TomTom je jos nije izbacio za prodaju sto znaci da nije bas do kraja uradjena kako treba i da mogu da se ocekuju neki propusti. Ova mapa je besplatna tako da TomTom ocigledno jos radi na njoj i tek kada budu procenili da su je uradili dovoljno dobro i korektno onda ce izbaciti finalnu verziju koja ce se naravno naplacivati. I tek tada cemo moci da u pravom smisli prigovaramo TomTom-u na kvalitet mape. Tacno je da ima problema prilikom navigacije, pre svega mislim na navigaciju kroz gradove koji su detaljno uradjeni, ali jednostavno treba sacekat finalnu verziju u kojoj ce, nadam se, ovi nedostaci biti uklonjeni. Medjutim, cak i ovakva mapa je vrlo upotrebljiva. Mozda ponekad mora da se koristi uz onu papirnu, ali nema veze. Neko ko prvi put dolazi u Beogradu, najverovatnije bi imao nekih poteskoca da dodje do svoje destinacije, ali ipak mislim da bi nakraju i uspeo, sto je najvaznije.
Osim toga, treba da budemo svesni i cinjenice da osim TomTom-a niko drugi nema mapu Srbije na programima za GPS navigaciju ;)

zvezdarac
neaktivan nalog

Post od zvezdarac »

Ertan znam jednu firmu koja ima i koja je najdalje otisla u tom poslu ali zbog pravila o reklamiranju ne mogu da kazem ime.Samo da ti napomenem da su oni radili sami sve vektorske karte za Srbiju (sa svim gradovima),Makedoniju,Bosnu i Hrvatsku i da ih je kao najbolje izabrala Coca-Cola za svoju GPS nagradnu igru.
Video sam licno kako program radi (ne nagradnu igru) i mozda mi zbog toga sada sve drugo izgleda bljak :(
Nazalost to je samo za PC a ne i za mobilne :(
Mada posto provereno znam da su karte radili u nekoj enkripciji i da samo njihov program te karte moze da vidi.Enkripcija + je uradjeno tako da se moras prijaviti na mrezu svakih 7-10 dana.
Mozda se pojavi i verzija za mob(sa winMobile).

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Kada sam rekao da niko drugi osim TomTom-a nema mapu Srbije mislio sam na mobilne telefone, a ne na kompjutere ili pocket PC. Garmin recimo ima mapu Srbije, ali te mape ne rade na mobilnim telefonima.
Sta da se radi kad smo crna rupa :( Ja imam i Route66 Mobile 7 sa mapom istocne Evrope i program lepo izgleda, ali na zalost u toj mapi nije ukljucena Srbija.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

imam nazalost dial-up conekciju, ali svejedno, hvala... 8)

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

grom_bgd
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 29. Jun 2006. 07:29

Post od grom_bgd »

Pokusao sam koristi neki od gore navedenih GPS programcica....Nazalost,kod mene ni jedan nije funkcionisao....Ne znam zasto,ali znam da sam se par puta namucio i dobro iznervirao.Ima li neki koji funkcionise,sa mapom Srbije,za SE W700i?Unapred hvala
United 1987 Force...SAMO NAS,SAMO RAD

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Ertan »

Bolje da si prvo ovde pitao da li moze, jer si se samo dzabe mucio :uhuh: Ne postoji ni jedan program za GPS navigaciju koji radi na W700i. Ti programi se prave za symbian ili tzv. pametne telefone, a W700i ne spada u red tih telefona.

Odgovori