mobilni video

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
horkolerbus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Okt 2006. 12:11

mobilni video

Post od horkolerbus »

koji sve mobilni imaju dobar video zapis bez preteranog seckanja snimljenog vide-a ? snimao sam sa nokiom n70 i snimak secka preterano cak i sa srednjim kvalitetom ,postoji li neki fon gde su snimci solidni

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Uh!Zavisi sta ocekujes od video snimka na telefonu...(posto se vec razmisljas izmedju nekoliko fonova)...Svi SE telefoni snimaju rezoluciji 176*144@30fps-bez kockica i seckanja...Ali to ti na kompu nista ne znaci....ako trazis fon sa dobrim video snimanjem tu je n93 neprikosnovena sto se videa tice...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

horkolerbus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od horkolerbus »

cekaj ne razumem ,znaci nema nikakve razlike npr. ako snimas sa w810i i k800i ,znaci razlika je samo u fotografiji ,ili pak cak u samo nekoj maloj nijansici kvalitetnijeg snimka,isto tako izmedju n70 i jos nekog narednog naslednika nokie ?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

nema razlike u rezoluciji videa izmedju K800i i W810i a u kvalitetu ne znam jer nisam cackao K800i...trenutno je video na svim SE telefonima neupotrebljiv... :smutny:

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Po meni je video na k750i bas odlican,a na 6630 je ocaj.Na k800i je ostala ista rezolucija ali mislim da je sad 35fps ili nesto vise ne secam se vise.To sto k750i ima 2mpx i k800i 3mpx to nema veze,jer je to rezolucija fotografija a ne videa.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@kljaja: 30fps-a, malo sutra!

@horkolerbus: W900 snima video u 320x240 u 30fps-a (posto ima kao neki 3D akcelerator) i video snimak je bash super. Dalje: n93 snima u VGA rezoluciji (ne znam koliko fps-a) i kazu da je snimak dosta dobar. Takodje sa dobrim video snimkom su ti n73, d600... itd...

I btw da ti objasnim nesto. Kod videa, nije tolika "fora" da li ima senzor od 3.2mpix ili od 2mpix (mislim za fotografisanje, konkretno kod w810 i k800) nego tu veliku ulogu ima procesor! Drugim recima uredjaj treba da bude u stanju da slika 30 slika po sekundi (skontaj, mnogo je to) i da ih snima na karticu ili memoriju a procesor igra tu glavnu ulogu!. Kod w900 su se odlucili da stave poseban cip koji ce se "baviti" time tako da on moze da snima 320x240 u 30fps-a.

To je to. Poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Da dodam da w900 ima i graficku karticu koja isto donosi poboljsanja. :) :wink: .........
Pozzz 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

da se razumemo,vecina novijih samsunga ima dosta dobar video...moja zena stalno neshto snima na svom d820 i kad se prebaci na komp izgleda veoma dobro i gledljivo.jak zvuk,chista slika bez kockica i bez seckanja!rezolucija je trista i neshto sa dvesta i neshto.

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

@dario. tako stoji u specifikaciji telefona 30 fps a naravno da nije moguce postici toliko snima otprilike na 20-25 fps provereno...a dobra video snimak ima nokia 6233 (prebacio sam klip od druga na moj k750i-nije mogao da pusti) ali zato na kompu ludilo 640*480 jeste da malo boje nisu realne i zvuk je sugav ali pomak je vidljiv...
@araphel:slazem se da samsung ima dobar video snimak(sestrin e530 snima super video,ne bas toliko kvalitetan ali moze da se gleda na kompu)...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

horkolerbus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od horkolerbus »

da li zna neko koliko je dobar d900 po tom pitanju ,i koji bi vi telefon uzeli do 300 evrica koji snima najbolje ?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

horkolerbus, to što ti secka video na N70 je posledica pretrpane memorije i fragmentacije podataka na kartici...

horkolerbus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od horkolerbus »

Uhh ovo je tesko ,zamalo da kupim k800i ,i dobro je sto sam bio postavio pitanje u vezi video snimka ,sada sam na pocetku Neraspoložen sam! Grešiš silno. ,kazu da mu je fotografija ekstra ali da je video snimak los ,pa kazu da samsung ima dobre video snimke,,,,molim vas recite mi neki mobilni do 300 evra koji ima sto bolji snimak i srednji prosek fotografije ,da ne bude nesto preterana,ne bih da se zaletim da mu fotografija bude ekstra a snimak ocajan ,bio bih veoma zahvalan, ????? Slušam pažljivo!

(da mi je neko rekao da ce biti ovoliko tesko da izaberem ne bih mu verovao}

i hvala dario za savet,voleo bih da cujem jos nekog :?

Edit by Miskoni: Prekopiran odgovor iz druge teme.
Dario napisao:Pazi, ovako da ti objasnim ja neke stvari. Koliko god trazio "dobar" video snimak na telefonu necesh naci nista dobro ispod 300 evra (pa cak ni za dosta vishe para). Znaci jedino samsunzi imaju malo bolje video snimke (koji tek mogu da se gledaju) ali su i dalje neupotrebljivi. Tako da, zasto bi sada da tako kazem "zrtvovao" extra sliku od k800 da bi kupio neki drugi telefon koji ce da ima za nijansu bolji video od njega a i dalje je sve to neupotrebljivo.

Drugim recima fotografije iz telefona do 300evra mogu da budu fenomenalne a video iz telefona ne moze da stigne taj nivo da tek moze da se gleda. Uglavnom videcesh kada budesh kupio telefon da video snimak necesh mnogo da koristish (ja sam isto tako mislio da je bitan video snimak ali sada sam skontao da nije).

Tako da, ipak ti kupi k800 jer je bolje da imas EXTRA SLIKE i losh video nego osrednje slike i osrednji video snimak. To je moj predlog, a ako bash hocesh taj video (iako cesh kad tad skontati da ti nije potreban) onda kupi Samsung D900. On isto ima dosta dobru 3.2mpix kameru (naravno ne toliko dobru kao i k800 i nema pravi blic nego malu bezveznu lampicu) i bolji video snimak od k800. Ali ja ne preporucujem d900 jer ima glupi samsung softver prepun zabrana! (pogledaj review od d900 sa gsmarene, imas dole link:)

To je to, ja ti kazem da i dalje uzmesh k800 a ti radi sta hocesh. Ako k800 otpada onda definitivno D900. Sada je red samo na tebe da izaberesh.

Poz 8)

Edit: evo linkovi:
http://www.gsmarena.com/samsung_d900-review-108.php
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k800-1485.php

Definitivno K800 >>>> d900.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

horkolerbus, lepo uzmes ti jedan foto aparat i zavrsis imas dobre slike od 6mpx i video 640x480 koji je ekstra kvaliteta. :wink:

horkolerbus
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od horkolerbus »

ma ne radi se tu o slikanju i snimanju,ne treba meni najbolje samo sam postavio pitanje za neki prosecan telefon od 200 do 300 evrica ,nisam ja mutimedijalni manijak,samo sam pitao koji ima sto bolji video zapis i sliku,a ne odvojeno sliku dobru a los video ili suprotno ,hvala na razumevanju :unsure:

Sn1p3r
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 22. Avg 2006. 18:59

Post od Sn1p3r »

N90 ima odlican video ali ako bas hoces video koji odusevljava onda definitivno SE w900i ima odlican video... :roll:
HTC Touch Diamond, Vertu Ascent Ferrari 1947, LG KC910 Renoir, Nokia e90, SE P990i.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Motorola V3x ima takodje graficki akcelerator i snimci izgledaju solidno na kompu, naravno ne preko celog ekrana na tu ideju odmah zaboravite. Znaci rasirite prozor playera dok su rezultati tj. snimak vidljiv. 8)
5130+Koss the plug....

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Nokia 6233 ima osrednju ali pristojnu kameru sto se tice fotografija a cak izvrsnu sto se tice video zapisa a kosta svega 220e...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ja cu toplo preporuchiti samsung d820-odlichan dizajn,tanak telefon,odlichan ekran,dva jaka i dobra zvuchnika,solidna kamera,jako dobar video........zvuci neverovatno ali je tako :D

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Miskoni napisao:horkolerbus, to što ti secka video na N70 je posledica pretrpane memorije i fragmentacije podataka na kartici...
horkolerbus Miskoni je apsolutno u pravu N70 ima apsolutno odlican video i nema nikakvih problema ja sam prezadovoljan jer to je samo telefon!! :roll: :D 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Uh da,video je super,cak i kad se uvelica (ne znam tacno na koliko piksela,dupliram onih 3xx sa 2xx piksela iz Nokia player-a) i opet nema kockica i slika nije mutna,bas doooobro odradjeno!!
Pozdrav 8)

Odgovori