Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
NoBodyAsAleksa jel si probao da odes kod nekog druga koji takodje na kompu ima nemesis, pa da kod njega pricakis tvoj fon, a ako ni tamo nece onda ti fon pravi problem, a ako bude hteo onda uzmi tu instalaciju koju on ima.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
NoBodyAsAleksa, baš čudno, kao što si imao prilike da pročitaš ovde, gomila ljudi je bez problema koristila NSS. Ili negde grešiš, ili te Marfi nadgleda... 

● PRAVILA FORUMA ●
Odmah da vam kazem da sam se oladio. Naime, ubacivao sam najnoviji softver na Nokiu N70, promenio sam prvo product code za balkan, odradio sve po uputstvu...Krenulo da sljaka super, skidalo se nekih 42 mb, kad odjednom, skoro pri kraju, na monitoru lepo pise ''veza sa telefonom izgubljena''! Napominjem da telefon nije pomeran, kabal savrseno radi, internet veza stabilna...I kao upozorenje pise 1. izvadite bateriju pa je vratite nazad, 2. proverite da li je telefon na pravi nacin povezan sa racunarom. Jos kao upozorenje kaze ''nikako ne vadite kabal jer to moze trajno ostetiti telefon. Pa kako da izvadim bateriju a da ne iskljucujem kabal sestro slatka? Nema veze rekoh ja sta bude bice i izvadim ja bateriju ''na silu'', nokia updater lepo prijavi da update softvera NIJE uspeo. Rekoh sebi daj Boze da se bar vrati na ''staro''. Kad upalim ja telefon proverim softver kad ono: Najnoviji!!! Ha, ha...Super, odusevim se i to je to. Eto hteo sam samo da napisem svoje iskustvo, igleda da sam imao debelu srecu! Pozdrav za sve i za kraj jedno pitanje sta se desava ako u telefon ubacim softver za N 70 Music Edition? Da li obicna N 70 prihvata softver N 70 ME? P.S. Znam da trazim preko 'leba pogachu, al' ajd'. Toliko. Hvala na korisnim tutorijalima i tekstovima, naravno i svim vasim komentarima.
- kljun
- Mobil manijak
- Kontakt:
presvega pa ako ubacis u n70 softver do n70me imaces softver od n70me. trebalo bi da moze, samo ti treba product code od n70me(probaj da nadjes za balkan). a ako hoces mogu ja da pogledam pa da ti javim.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Pa u onom tutorijalu sa ove teme autor je lepo naveo balkan code za N 70ME cini mi se : 0539232 . Nisam siguran da li da odradim tu semu, jedva sam se izvukao i sa originalnim softverom...Ipak milsim da ncu nista da diram...Osim ako je neko od vas bas odradio to sto ja hocu i da se pokazalo u praksi da to besprekorno radi...onda mozda i pokusam...
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Verovatno te mrzelo da citas sve,da nije video bi da je to NORMALNO kod N70,iz nekog razloga se to desilo meni prvo pa onda valjda i ninolini,tanjici... ne secam se tacno kome sve ali bilo nas je dosta,vrlo cudna i cesta stvar kod tog modela,ali kao sto rekoh da si odvojio pola sata da procitas sve pre flesovanja ne bi se"oladio"i gubio zivce!!presvega napisao:Odmah da vam kazem da sam se oladio. Naime, ubacivao sam najnoviji softver na Nokiu N70, promenio sam prvo product code za balkan, odradio sve po uputstvu...Krenulo da sljaka super, skidalo se nekih 42 mb, kad odjednom, skoro pri kraju, na monitoru lepo pise ''veza sa telefonom izgubljena''!
...
Rekoh sebi daj Boze da se bar vrati na ''staro''. Kad upalim ja telefon proverim softver kad ono: Najnoviji!!! Ha, ha...Super, odusevim se i to je to. Eto hteo sam samo da napisem svoje iskustvo, igleda da sam imao debelu srecu!
....
Nekom sam vec rekao da je razlika izmedju Nokia sa obicnim i sa Music Edition softverom SKORO BEZNACAJNA,znaci ako niste kupili ME telefon da bar dobijete crnu masku,bolje sluske i veliku (po kapacitetu) memorijsku onda ne gubite vreme ubacujuci softver koji vam nece doneti nista sem drugacije teme i multimedija plejer-a (koji cesto NE MOZE ni da se ugasi,radi non-stop i trosi nepotrebno dragocenu RAM memoriju)!!
Pozdrav

Ok, ok...Moguce da sam preskocio taj tekst, pa je moja reakcija bila krajnje opravdana. Slazem se da ne treba ubacivati N70 Me u obican N70, ali cini mi se da ME ima malo vise osim playera, drug koji ga je kupio u MTS-u ima Adobe reader, alarm manager, Quick office i jos par drugih stvari...Naravno da se ove stvari mogu naknadno ubaciti, ali opet....Vazno da telefon sljaka, novi softver i svi zadovoljni! Hvala jos jednom na korisnim informacijama. Pozdrav!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
presvega, sve što si naveo da tvoj drug ima na N70ME ne dobija se sa firmverom. Konkretne razlike možeš videti u postovima sa linka.
viewtopic.php?p=72267#72267
viewtopic.php?p=72267#72267
● PRAVILA FORUMA ●
- Optimus_Prime
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 02:40
- Kontakt:
- kljun
- Mobil manijak
- Kontakt:
Optimus_Prime pa to je tvoja stvar da li ces ubaciti novi fw ili neces, ja bih ubacio, mada ako tebi valja ovaj sw, onda ga nemoj menjati.
pomagajte molim Vas
skinuo nokia updater, prikačio E50 (sa kamerom), on našao novi firmware, skinuo se lepo, počeo update, lepo kaže ne isključujte kabal + ne gasite telefon, ja ga naravno nisam ni pinuo, i na pola progress bar-a kaže veza izgubljena, uključite telefon ponovo. ja se šokirao, kako bre veza izgubljena, kliknem na retry, ništa, ne vidi telefon. i tako nekoliko puta.
skinem kablić, da ga uključim, nema šanse, telefon je "mrtav". vadio sam bateriju pola sata, pokušavao još 100 puta da ga uključim, neće. znači uopšte se ne pali, nemam čak ni nokia logo. kad ubacim punjač, ekran "zasija" belom bojom, ali nemam u uglu animaciju punjenja.
šta sad? kako da oporavim telefon, tačnije, ili, gde treba da ga nosim da ga neko sredi.
i da li uopšte postoje šanse da se sredi??? nije moj, da je moj lakše bi mi bilo, ovako se duplo jedem što sam uopšte poverovao nokiji da updater dobro radi. pomagajte, dajte neki savet ako znate.
skinuo nokia updater, prikačio E50 (sa kamerom), on našao novi firmware, skinuo se lepo, počeo update, lepo kaže ne isključujte kabal + ne gasite telefon, ja ga naravno nisam ni pinuo, i na pola progress bar-a kaže veza izgubljena, uključite telefon ponovo. ja se šokirao, kako bre veza izgubljena, kliknem na retry, ništa, ne vidi telefon. i tako nekoliko puta.
skinem kablić, da ga uključim, nema šanse, telefon je "mrtav". vadio sam bateriju pola sata, pokušavao još 100 puta da ga uključim, neće. znači uopšte se ne pali, nemam čak ni nokia logo. kad ubacim punjač, ekran "zasija" belom bojom, ali nemam u uglu animaciju punjenja.
šta sad? kako da oporavim telefon, tačnije, ili, gde treba da ga nosim da ga neko sredi.
i da li uopšte postoje šanse da se sredi??? nije moj, da je moj lakše bi mi bilo, ovako se duplo jedem što sam uopšte poverovao nokiji da updater dobro radi. pomagajte, dajte neki savet ako znate.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ok, bez panike. Skini bateriju i ostavi tako sat vremena telefon. Onda pre paljenja stisni zeleno, 3 i *, drzi sve to, i onda pritisni za paljenje, drzi sve dok ne ispise da se telefonformatira. Ako se ni tu nista ne krene da desava, e onda telefon mora na toolbox radi ozivljavanja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!