Mp3 kao zvono na 6600 ?
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
- BurekUSvemiru
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
- Kontakt:
imas vise nacina...prvo mozes da nokia multimedia converterom prebacis melodiju u amr format, mozes da stavis pesmu u wav formatu (nepreporuclkjivo zbog velicine), i, mozda najbolje, da prebacis melodiju u ogg format (slican mp3 formatu po kvalitetu i velicini fajlova). za wav i amr ti ne trebaju posebni programi, dok ti za ogg treba ovcontroller-ogg i OggPlay MMF (zajedno oko 200kb)...
OK... Znaci za taj ogg treba mi ta 3 fajla da bi imao ring tones u ogg-u (koliko sam procitao to je open source) ta mi mozes dati i link... Kako da konvertujem mp3 u ogg?
I jos nesto... Ove preinstaliran e melodije su strahovito tihe... da li ce ti ogg fajlovi biti glasniji ( to mi je veoma vazno)... I uopste, u kom formatu ce ringtone biti najglasnij?
hvala opet...
I jos nesto... Ove preinstaliran e melodije su strahovito tihe... da li ce ti ogg fajlovi biti glasniji ( to mi je veoma vazno)... I uopste, u kom formatu ce ringtone biti najglasnij?
hvala opet...
- BurekUSvemiru
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
- Kontakt:
nemam link, ostavi mail pa cu ti poslati.... za prebacivanje u ogg ti treba neki ogg converter (to nemam, nadji na googlu), a za glasnocu stvarno ne znam...probaj pa ces videti dal ti odgovara... a koji je najglasniji, mislim da je midi ali mozes ti i ove da stavis jako glasne, al ce zvuk biti jako los... isprobaj, vidi, pa sam prosudi, ja npr, ne bi verovao nikome u nesto ako i sam mogu to da probam i da se sam uverim....
Da, uspelo mi je ovo... svira mi ogg kao zvono... ALI zvuk je strasno los, a i strasno tih (na najjacem je mnogo slabiji od svake 2, nokie koju sa video 3310, 7250...(... Opet molim da mi neko kaze koji tip fajla je najbolje staviti za zvono (glasnije), da li postoji neki program da ga poajaca i da li ove novije nokie (npr 6670) imaju bolji zvuk...
Ma najbolje je da stavis wav , iseckas refrem u nekom programu i sacuvas kao mp3 fajl , onda mozes da ga konvertujes u wav , ili da ga prebacis preko Nokia pc suita i ima lepo da se cuje , meni se bas dobro cuje u wavu ,ako oces ostavi mail pa cu ti poslati nekoliko wavova da cujes.
PS. jel zna neko koliko ce kostati W800 i K750.
PS. jel zna neko koliko ce kostati W800 i K750.
- StaCuKadSamNarcis
- Banned
- Pridružio se: Uto, 20. Jan 2004. 19:03
e ja cuo da moze sa ogg 1.6.4 da se stavi ogg. file kao zvono, ali na mom 3660 ne radi, ne znam da li ce hteti na 6600? inace ogg. je dobar za melodiju jer ako ga encode-ujes u mono formatu, 32000kHz, i najslabiji kvalitet, bude duplo manji od mp3, a to je sasvim dovoljan sampling jer fon moze da izbaci samo 8000. ja sam uspeo da na 16Mb mmc spakujem 28 minuta pesama!!! :idea:
We live together, we die together!
Bad boys for life!
Bad boys for life!