Mp3 kao zvono na 6600 ?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Vlacke
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Nov 2004. 17:48

Post od Vlacke »

Jedini spas ti je da kupis SE W800 kad izadje na jesen jer ce to biti telefon sa neprikosnovenim zvukom a i 2Mpx kamerom.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Vlacke, isto moze da qpi k750i i bolje sluske i to je W800, posto je to u sustini isti tel... ali to je vec druga prica :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

ivano
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Dec 2004. 14:08

Post od ivano »

Uh.. sta na kraju treba uraditi( i sa kojim programom) da bi mogla Nokia 6600 da zvoni te konvertovane mp3 pesme (u koji format na kraju treba konvertovati) i koji prog mi treba u samom telefonu za to... HVALA

BurekUSvemiru
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
Kontakt:

Post od BurekUSvemiru »

imas vise nacina...prvo mozes da nokia multimedia converterom prebacis melodiju u amr format, mozes da stavis pesmu u wav formatu (nepreporuclkjivo zbog velicine), i, mozda najbolje, da prebacis melodiju u ogg format (slican mp3 formatu po kvalitetu i velicini fajlova). za wav i amr ti ne trebaju posebni programi, dok ti za ogg treba ovcontroller-ogg i OggPlay MMF (zajedno oko 200kb)...

ivano
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ivano »

OK... Znaci za taj ogg treba mi ta 3 fajla da bi imao ring tones u ogg-u (koliko sam procitao to je open source) ta mi mozes dati i link... Kako da konvertujem mp3 u ogg?
I jos nesto... Ove preinstaliran e melodije su strahovito tihe... da li ce ti ogg fajlovi biti glasniji ( to mi je veoma vazno)... I uopste, u kom formatu ce ringtone biti najglasnij?
hvala opet...

BurekUSvemiru
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 18. Mar 2005. 21:02
Kontakt:

Post od BurekUSvemiru »

nemam link, ostavi mail pa cu ti poslati.... za prebacivanje u ogg ti treba neki ogg converter (to nemam, nadji na googlu), a za glasnocu stvarno ne znam...probaj pa ces videti dal ti odgovara... a koji je najglasniji, mislim da je midi ali mozes ti i ove da stavis jako glasne, al ce zvuk biti jako los... isprobaj, vidi, pa sam prosudi, ja npr, ne bi verovao nikome u nesto ako i sam mogu to da probam i da se sam uverim.... :wink:

ivano
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ivano »

Da, uspelo mi je ovo... svira mi ogg kao zvono... ALI zvuk je strasno los, a i strasno tih (na najjacem je mnogo slabiji od svake 2, nokie koju sa video 3310, 7250...(... Opet molim da mi neko kaze koji tip fajla je najbolje staviti za zvono (glasnije), da li postoji neki program da ga poajaca i da li ove novije nokie (npr 6670) imaju bolji zvuk...

Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 23:54
Kontakt:

Post od Shakal »

Ma najbolje je da stavis wav , iseckas refrem u nekom programu i sacuvas kao mp3 fajl , onda mozes da ga konvertujes u wav , ili da ga prebacis preko Nokia pc suita i ima lepo da se cuje , meni se bas dobro cuje u wavu ,ako oces ostavi mail pa cu ti poslati nekoliko wavova da cujes.

PS. jel zna neko koliko ce kostati W800 i K750.

StaCuKadSamNarcis
Banned
Pridružio se: Uto, 20. Jan 2004. 19:03

Post od StaCuKadSamNarcis »

e ja cuo da moze sa ogg 1.6.4 da se stavi ogg. file kao zvono, ali na mom 3660 ne radi, ne znam da li ce hteti na 6600? inace ogg. je dobar za melodiju jer ako ga encode-ujes u mono formatu, 32000kHz, i najslabiji kvalitet, bude duplo manji od mp3, a to je sasvim dovoljan sampling jer fon moze da izbaci samo 8000. ja sam uspeo da na 16Mb mmc spakujem 28 minuta pesama!!! :idea:
We live together, we die together!
Bad boys for life!

Odgovori