UPUTSTVO: Kako doći do sertifikata

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Deksi, ako samo zelis da odradis update aplikacije koju vec imas prvo obrisi staru verziju. Umelo je to da pravi problema. Usput, lakse ti je da odradis hack za 2 minuta nego da sertifikujes non-stop.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Sertifikate sam pravio sam a i profesional mi je napravio jedan i na sve njih mi izbacuje iso obavestenje a dok ide postupak priprema za instalaciju usput i napise -Aplikacija je namenjena samo za razvoj.Nastavak instalacije bi mogao da prouzrokuje ozbiljne probleme sa uredjajem.Nastaviti.-dali i kod vas izbaci ovakvo obavestenje.antec nemam staru verziju aplikacije,hak sam pokusao sa programima helo carbide i x-plorer ali oni mogu hakovati fp1 ove novije ftp2 nemogu,helo ox nemam a cuo sam da on uspori ove novije tel.a hteo sam i da to nediram nego na ovaj nacin sa potpisivanjem da pokusam.Telefon je n79 pa reko mozda oni imaju neku posebnu zastitu koja se nemoze probiti.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Deksi, skini sa ovog linka zipovani folder: n79.zip.
U njemu je HelloOX potpisan na tvoj IMEI i stranica sa uputstvom za instalaciju.

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

@Deksi, vidi, jel potpisujes preko SignSIS-GUI ili preko nekog drugog programa? A, probaj opet da hakujes telefon preko HelloOX-a. Prvo moras da potpises HelloOX i tek onda ga instaliraj. Probaj pa mi javi sta si napravio, pozdrav !!!
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

antec skinuo sam hello ox instalirao po onom upustvu stu ide uz folder i ubacio dve aplikacije i zasad ide sve kako treba,telefon radi kao pre istom brzinom i videcu kako ce biti nadalje ali zasada sam zadovoljan i puno puno ti hvala.To sam resio sad idemo dalje sledeci moj posao je kako obrisati teme i repove programa ako neko zna link sa ovim temama na forumu neka ga postavi.antec pozdrav.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Deksi, nema problema, sto kaze Professional tu smo da pomognemo.
Sto se tice ovog programa za uklanjanje repova, mislim da postoji neka Python aplikacija za to ali ne znam koliko je to dobro. Pitanje je da li ti repovi uopste mogu usporiti telefon u tolikoj meri da postane vidljivo spor. Osim ako bas imas problema sa brzinom rada predlazem ti da zaboravis na taj program. Neka me ispravi neko od clanova ako nisam u pravu posto ja do sada to nisam iskusio.
Pozdrav

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

antec ma danas sam nalutao slucajno na jedan koji brise ove stvari uspesno ali dok ja da ga skinem veza mi puce i stranica se prekinu,bas je namenjen tim problemom sto se vremenom od zaostalih delova programa memorija zauzme,a mi smo drcni i sve sto nadjemo bi da instaliramo i isprobamo pa kad vidimo da nevalja mi brisemo.Telefon mi se nije usporio nego memorija telefona mi se smanjila.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

misko_ns,dobices ga tako sto ces da odradis korake navedene u sledecem uputstvu:

"Prvo treba da podjete na sajt Klik i da se registrujete. Po meni je sada lako dobiti sertifikat i bez nas, naravno ako budemo trebali tu smo.

1.Kliknite na polje Register i popunite polja kao na slici. Slika 1 Slika 2

2.Prvo podjite na polje My Certificates, a onda na polje Apply cer. .Popunite polja kao na slici Slika 3

3. Kada posaljete zahtev, pojavice vam se Applying, sacekajte dan, dva i dobicete sertifikat. Slika 4

4. Kada sertifikat bude stigao umesto Applying pisace Normal, kliknite na polje .cer i .key, da biste skinuli sertifikat. Slika 5 "

Zahvaljujemo se kolegi Professional-u na detaljnom uputstvu... ;)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Professional »

Ma, nista, nije bilo tesko napraviti uputstvo :) Bilo mi je dosadno i napravio sam da bi nam smanjio broj zahteva na forumu. Posto do skoro je bilo svaki dan po 2, 3, pa cak i vise zahteva za sertifikate :) A, od kada sam napravio uputstvo, poprilicno se smanjio broj zahteva. Pozdrav, kolega Fox ;)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

profesional nedavno sam hakovao n79 i sinoc sam ga ugasio i upalio,malo kasnije sam hteo da ubacim neku apl.ali on mi odma izbaci ono nemoze zbog sertifikata,pa sam otvorio ROMPatcher+ i tu uradi sta treba i posle je hteo da primi aplikaciju.Pa da te pitam ovo cu izgleda morati uvek da radim kada ga gasim i palim da bi instalirao apli.a ako ovo ne uradim nepotpisane apl.nece raditi.

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Professional »

Deksi, druze, slusaj, na mojoj N82 je taj patch radio i kada nije imao onaj strik pored, mislim posle gasenja i paljenja telefona opet sam mogao da instaliram nepotpisane aplikacije. Ti na svojoj N79-ki, moras svaki put da upalis onaj patch, ako se ne varam zove se patch4all. Pozdrav !!! :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

profesional zove se bas kao sto sam napisao jer tako pise na ikonici ROMPatcher+.Ma nije problem nikakav to se podesi za sekundu a ionako telefon ugasim jednom mesecno da bi mu povratio ram ali eto to nisam znao da je tako pa eto cisto da te pitam.

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

Cemu sluzi sertifikat a cemu hakovanje ? Kada dobijem sertifikat ocu morati i da hakujem tel. da bi sve aplikacije i igrice mogao da instaliram bez problema ?

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Professional »

Deksi, ma ok, ako radi, super. Ma nisam milsio na program da se zove patch4all, nego se Patch koji je ubacen patch4all, pozz !!! :wink:
@Bojke1, sertifikat ti sluzi da bi potpisao aplikacije i da bi mogao da ih instaliras. Za to ti je potreban odgovarajuci program koji se zove SignSIS-GUI. A, hakovanje ti treba da ne bi svaku aplikaciju morao da potpisujes, nego mozes da ih instaliras nepotpisane, pozdrav !!! :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

zoreli,kao i uvek,vredni kinezi su odradili sertifikat za tebe... 8)
Sertifikat mozes skinuti ovde .

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Professional »

Bojke1,
E, vidi ovako. Ako si vec dobila sertifikat, tj. fajlove .cer i .key, sledece sta ti treba jeste program za "potpisivanje" aplikacija. Ustvari, da bi instlirao neku aplikaciju na telefonima sa symbian operativni sistemom (u tvom slucaju je to Sony Ericsson Satio) moras da je potpises sa tim sertifikatom.

Dakle, trebas da podjes na www.gosymbian.com ili na google i skines program koji se zove SignSIS-GUI. Kada ga skines instaliraj ga i pokreni ga. Nakon instalacije kada ti se otvori jedan prozor, poslednja opcija je SignSIS, tu klikni i otvorice ti se program. Nakon pokretanja programa popuni polja (kao na slici):

http://i43.tinypic.com/10p6cyt.jpg

I to je to, nadam se da sam bio dovoljno jasan Veoma sam srećan! Pozdrav !!!

outsider_hr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 14. Dec 2006. 15:37

Post od outsider_hr »

Ljudi, od kako su kinezi uveli na eng. svoj site, vise uopce vise nije tako komplicirano dobiti sign/sertifikat!
Zao mi je Professional-a sto ga svi pitaju umjesto da sjednu i za 15 min. posalju potrebne podatke, i za 2-3 sata dobiju key i cer file.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Ostali koji imaju potrebe za sertifikatima,postupak za njihovo dobijanje je dobro objasnjen na prethodnim stranama,za ceo "posao" vam je potrebno citavih 5 minuta...8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Stvarno je izrada sertifikata jednostavna,ja sam ih uradio nekoliko za sebe i profesional mi je jedan uradio ali kod mene je bio problem u telefonu jer nije hteo da instalira ovako potpisane aplikacije ,zato sam uradio nekoliko sertifikata da resim problem pa nataj nacin nisam uspeo da ih instaliram ali hak je zavrsio poso.Napravice vam i profesional ili fox sertifikat ali zar nije uspeh ako se sam izboris i resis problem sa unsignetapp...probajte barem imate i objasnjenje par stranica nize. :wink:

Mr.Q
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 11. Maj 2010. 23:38

Post od Mr.Q »

Imam problem,
kako da dodjem do sertifikata na SE Satio ? Kada hohu da instaliram neku aplikaciju uvek mi objavi da ona nema sertfikat.
Help :ohmy:

Odgovori