UPUTSTVO: Kako doći do sertifikata

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

rudulan, nije neka greska... Ja kad sam svoj prvi sertifikat pravio, isto mi je to pisalo i ja sam cekao 7-8 dana, ali konkun je rijesio taj problem sto je otisao za drugi racunar i otisao na svoj nalog i opet za isti IMEI napravio i cekao je samo 24h ... :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

e hvala puno. Pokusacu to sa drugim racunarom, a ako ne uspije cekacu ga tih par dana :)

zekne
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 09. Mar 2010. 00:02

Post od zekne »

imam nokiu e 71 serial number 356059031754738 moze li pomoc oko sertifikata posto nikao ne uspevam sam?

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Na iranopda stoji cuka vec 3 dana, da li moze pomoc oko sert. za n78? moj imei 352057025269220 :shock:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

bOOdala,klik. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Dobio sam sertifikat preko Opda sajta, sve uradio po uputstvu, ali i dalje mi ide poruka "sertifikat istekao". Pokusao sam i preko Helo-a da ga hakujem, ali najnoviji Sofver na Nokiji E72 izgleda to ne dozvojlava???
Pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Hak na E72 je moguc samo do 032.002. Postoje nekoliko stvari koje tebi i dalje ne dozvoljavaju instal... Kad zapocnes instalaciju do kog koraka ti stigne proces.
Moguce je da si pogresio imel broj ili neodradis pravilno potrebne radnje u XSing programu.

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

Deksicom: Moj je updejtovan pre neki dan i mislim da je 52.00, ali on i ne zapocne instalaciju, vec me jednostavno u startu zaustavi sa "sertifikat je istekao" - Takodje sam pokusao i Heloo da ubacim ali i pri njegovom pokretanju pise "unpacking files" i to traje satima i nista se ne desava, pa izgleda da ova novija verzija ne dozvoljava hakovanje. Nisam pogresio sa IMEI - jer mi na nekim programima dobro pokazuje - kao Garmin recimo, a neznam koji je to XSIng program??
Pozz, Srdjan
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Program XSing je jedan od programa sa kojim se potpisuju aplikacije. To kako tebi radi ti izgleda uopste ili nepotpisujes aplikacije ili neuradis nesto kako treba. Kad potpises aplikaciju u njenom nazivu treba da stoji "signed" kao na primer "smartsetti_t6aypvd1_signed" .

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

Deksicom: pa koristim neki plavi za signovanje, i dobijem to "signed" ali na nekim prodje kao sto je Core player, ali recimo Windows live mesinger - nece iako dobijem u nazivu to "signed" jer i dalje dobijem odgovor "sertifikat istekao"kada pokusam da ga instaliram na mob. Ali ok, verovatno je jedan od razloga najnovija verzija softvera koji sam nedavno updejtovao
Pozz, Srdjan

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

levca, koji software imas ?! I naravno koji telefon? Vjerovatno si sve dobro napisao, ali pogledaj koji program koristis za sign-ovanje appsa... Evo LINKpa pogledaj malo tu o cemu se radi... :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

levca, Obico to napise "sertifikat istekao" kada je datum pisanja aplikacije neka godina ranije. Probaj sa godinama 2007,2008 itd. mozda upali.

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od levca »

deksicom, softver je najnoviji (mislim 052.oo), a telefon je E72, po uputstvu sa ovog sajta sam sve podesio kji si naveo, dobio cer i key, a znam i za fazon sa datumima, ali napominjem da mislim da je zbog softvera, a ne znam koji ti imas softver.
Pozz, Srdjan

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja imam n79 koji je hakovan, ali ubacivao sam potpisanih aplikacija u puno raznih telefona kao 5228,e71,e65 i nekoliko kmada c5 i uvek je sve islo kako treba.
Mislim da to nema veze sa verzijom sw... ipak neka ti na to pitanje odgovore vlasnici e72.
Ja u pocetku nisam hteo da haknem n79 nego sam hteo da ubacujem potpisane app... ali nesto nije htelo nikako, dodje do pocetka instalacije i tu stane sa porukom "ipak postoji ogranicenje sertifikata". Posle odradjenog hak. sve ide ko pomazano.

Rufus
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Feb 2008. 06:48

Post od Rufus »

kako da nadjem sertifikat, jer ja ovo nista ne razumem? imei je 351940039029741 telefon je E71. ako moze neko da pomogne. hvala

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Hey pa nema sta da razumijes ili ne.Vrlo je lako.Odes na opda.cer.cn/en (nadam se da je tako,jer ti pisem s moba pa ne vidim ime sitea),registrujes se...Ulogujes se,a zatim ides na Apply certificate i tamo upises za koji tel hoces cert,zatim IMEI telefona,potvrdis IMEI i u zadnjoj rubrici upisi sta zelis...Probaj jos ovaj put,a ako ne uspijes,obecavam da ce neko da ti napravi cert:)

Rufus
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 29. Feb 2008. 06:48

Post od Rufus »

Uradio sam tako, pise applying... ostaje samo da cekam, nadam se da cu uspeti :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

E bravo Rufus.Vidis da kontas.Treba samo malo da se potrudis!:)
Nema problema vise.Do sutra,samo skinces cert i key file i zivo se nadam da si skinuo program za potpisivanje appsa...:)

sila
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Feb 2010. 22:33

Post od sila »

Imam samsung omnia i8910 i stalno mi izbacuje da mi je pogresan imei kada kucam da bih dobio certifikat pa ako moze mala pomoc

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Dobro prebroj brojeve u IMEI-u i kad ih kucas... Ne znam sta drugo da ti kazem :)
A ove poruke kucaj na SAMSUNG a ne na NOKIA podforum...

Odgovori