Problem sa punjenjem 6630
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Problem sa punjenjem 6630
Imam brzi punjac 800mAh.
Punio sam je jedno 2 sata i kad sam je iskljucio, indikator pokazuje da je napunjena malo vise od pola (FExplorer 1.15, pise 57%), pa sam je punovo prikljuio i punio jos jedno sat vremena... i opet sve isto... indikaro malo vise od pola, a FE 57%!
Zatim sam iskljucio telefon i ponovo ukljucio i indikator mi je bio pun a u FE pisalo mi je 100%.
Zna li neko sta moze da bude u pitanju?
Punio sam je jedno 2 sata i kad sam je iskljucio, indikator pokazuje da je napunjena malo vise od pola (FExplorer 1.15, pise 57%), pa sam je punovo prikljuio i punio jos jedno sat vremena... i opet sve isto... indikaro malo vise od pola, a FE 57%!
Zatim sam iskljucio telefon i ponovo ukljucio i indikator mi je bio pun a u FE pisalo mi je 100%.
Zna li neko sta moze da bude u pitanju?
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
- Boris Bila
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00
Nemoj nikad da prekidas punjenje na pola, mislim mozes ali to nevalja za bateriju. Verovano se nije dopunila do kraja, ali ne znam zasto... Na to ucice temperatura prostorije u kojoj se puni telefon posto telefon meri temperaturu baterije pa po tome odredi kada je puna... Recimo ako punis u hladnoj prostoriji (14C) baterija ce se duze puniti (oko 2 sata) ali ce kasnije duze da traje i obrnuto. Nego probaj da ga punis ugasenog, pa javi sta se desava. A taj indikator na FExporer-u je glup on samo ocita koliko ima crtica pa to pretvori u %. (Ima 7 crtica, podeli 100 sa 7 i dobices da je jedna crtica 14%, to nije realno posto prva odnosno ona najvisa je oko 45%! Tako da batali taj indikator u FExplorer-u) Eto, uuuu bas sam se raspisao... Znaci nemoj da prekidas punjenje dok ne kaze da je baterija puna. 

- Lomnica_city
- Expert
- Lomnica_city
- Expert
Ne,sifra za Soft format je *#7370# i ne brise bas sve,ali brise ono najvaznije tj podatke (imenik,slike...) i programe koji su instalirani pa prvo uradi bekap svega na kompjuter pa onda ako ni formatiranje ne pomogne idi u neki servis i flesuj telefon!Posto je ocigledno softverski bug,sumnjam da ce samo formatiranje pomoci,ali ipak bekapuj sve preko PC Suite pa probaj,ako uspe super,ako ne,ne gine mu flesovanje!
Pozdrav
Pozdrav

nikoola: Kao sto je rekao lomnica_city prvo prebaci sve sto ti treba na komp zatim formatiraj karticu i format telefon. Karticu formatirash tako sto ulazish iz menija u "memory" pa options i format a telefon mozes isto iz opcija ali je ovako prostije. Znaci *#7370# i security kod ti je 12345 (ako vlasnik telefona pre tebe ga nije menjao). Onda ti se telefon bukvalno restatruje i dobijesh na fabricka podesavanja kao da si ga kupio iz radnje.
POz
POz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Lomnica_city
- Expert
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 11:05
- Lomnica_city
- Expert
Moraju da srede jer je to problem za koji ti nisi kriv i NEBI smeli da ti naplate,ali ako ti je bas neka tako srocena garancija da sta god se desi ti odgovaras,onda moras da platis!Ali naravno bori se da ne platis,kazi da je od pocetka tako i morace da ti flesuju telefon!
P.S.Jesam ti rekao da je softverski bug i da nece pomoci format?
Pozdrav
P.S.Jesam ti rekao da je softverski bug i da nece pomoci format?

Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert