Hitno!
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Hitno!
Ok, ljudi, treba mi pomoc. Imam 6630.
Naime , kupila sam card reader, odlicno radi, probala sam ga na predjasnjoj kartici od 64 mb, svi folderi su vidiljivi, kada stavim ovu koju sada koristim od 256, uopste mi ne pokazuje foldere: system, installs i slicno....ostale kao sto su documents, images, sounds da, ali ne i ove koji me upravo interesuju kako bih resila jednom za svagda onaj problem sa temama i ostalim stvarcicama koje su pravile problem, da li je moguce da mi je cela kartica korumpirana?
Naime , kupila sam card reader, odlicno radi, probala sam ga na predjasnjoj kartici od 64 mb, svi folderi su vidiljivi, kada stavim ovu koju sada koristim od 256, uopste mi ne pokazuje foldere: system, installs i slicno....ostale kao sto su documents, images, sounds da, ali ne i ove koji me upravo interesuju kako bih resila jednom za svagda onaj problem sa temama i ostalim stvarcicama koje su pravile problem, da li je moguce da mi je cela kartica korumpirana?
Re: Hitno!
Stavi tu karticu u telefon formatiraj je iz telefona i trebalo bi da se vide ti folderi koji kazes da se ne vide preko card ridera... 

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Oljica, kad otvoris na kompu memorisku karticu...u gornjem delu imas opcije file...edit...wiev...favorities...tools...help...klikni na Tools...izaberi Folder optiosn...pa Wiev...i tu stikliraj opciju Show hidden files and folders...Tada bi trebalo da se vidi i folder System na kartici...Trenutno je to jedino sto mislim da treba da uradis...nema potrebe za Formatom kartice...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
Oljica, kad radis hard format najbolje je da izvadis i SIM karticu iz telefona...ali inace se sa SIM-a ne brisu podaci...jedino moze da se, ona sama, osteti...a kontakte mozes da prebacis uz pomoc programa...recimo Contact Managera...on ih sacuva u fajlu koji mozes kad ga prebacis na komp da sve kontakte vidis,cak i u obliku Excell dokumenta, kao spisak imena i telefona...Contact Manager taj fajl Export.csv cuva u folderu na E: koji on sam formira a zove se...Cntmng...kad uradis back up kartice i kad vracas kontakte na telefon...vratices ceo taj folder na karticu...i sa istim programom vratices i kontakte... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
Pa pazi...ja sa svim folderima i fajlovima radim svasta, a ne koristim uopste PC suite...cak mislim da je beskoristan...Znaci...ako hoces posalcu ti na mail ovaj program...i uradices s njim back up imenika na karticu...zatim ces karticu ubaciti u Card reader...videces folder Cntmng i u okviru njega fajl Export.csv...i samo ces sve sa kartice da preklopiras u neki novi folder na kompui nazoves ga recimo Back up i uz to stavis datum da znas od kada je......zatim sve izbrises sa kartice preko kompa ...vratis karticu u mob i preko moba uradis format da bi sam mob napravio one neophodne foldere...vratis karticu u Card reader...i vrati na karticu samo slike, muziku, MMS settings i ovaj folder sa imenikom...Sve ostalo bi bilo najbolje da iznova instaliras, ako hoces da popravis neki bug koji si ranije na fonu imala...
Ako sam te dobro razumela sve ovo ti i treba jer hoces da uradis format telefona i kartice...???...ako je tako...onda samo uradi ovako kako sam ti i napisala...
Ako sam te dobro razumela sve ovo ti i treba jer hoces da uradis format telefona i kartice...???...ako je tako...onda samo uradi ovako kako sam ti i napisala...
Tacno.Odlicno, ako ti nije tesko, posalji mi na mail taj program, mada sam za sad uspela jedno, a to je da popravim oonaj problem sa temama, jer ranije nisam mogla ni da udjem u taj folder, a sada sam sa racunara pobrisala ceo folder skins i sve je ok....
...i ako imas, posalji mi isto na mail operu mini pliz!
...i ako imas, posalji mi isto na mail operu mini pliz!
Oljica, taj beckup fajl je neka vrsta arhive ..... predvidjeno je sa posle odes opet na memory i odradis restore ..... medjutim ja to nisam uradio jer sam imao backup svega u Outlook-u i nisam zeleo da mi se vrate sva podesavanja jer su mi neka pre flesa pravila probleme........ ali me zanima kako to radi u praksi
poz...
poz...
- Ninolina
- Moderator
b_udder, pa vec sam negde pisala na forumu da se tako, sa tim back up-om, kasnije u telefon vracaju, pored neophodnih fajlova i oni nepotrebni...tzv. djubre...Zato je najbolje da se posle formata vrate samo svezi fajlovi i da se sve aplikacije i programi iznova instaliraju...fon tako, provereno, brze radi i gotovo uopste ne bug-uje...
I da te pitam jos i to...jel ti i dalje nemas u Appmanu onu opciju za postavljanje programa u favorities...jer je negde bilo reci da ti tu opciju nisi nasao...skontala sam da je to do verzije Appmana koju si instalirao...pa ako ti treba poslacu ti full verziju tog programa...
I da te pitam jos i to...jel ti i dalje nemas u Appmanu onu opciju za postavljanje programa u favorities...jer je negde bilo reci da ti tu opciju nisi nasao...skontala sam da je to do verzije Appmana koju si instalirao...pa ako ti treba poslacu ti full verziju tog programa...
ninolina, ok, moguce da sam zaboravio
....... sto se tice appmana - da, imam tu verziju, medjutim posto koristim best desk, imam shortcut-ove preko njega, ali ako te ne mrzi posalji mi .... nije lose imati sveziju verziju programa ..... hvala 
p.s. ajde da ne otvaram novu temu: posto mi je flesovan telefon, isao sam na podesavanja za a.pointe da bih podesio mms i gprs, kad ono sve podeseno?!
.... da li je moguce da je to do nove verzije firmvera, posto sam sa starom to morao sam da radim? ........ i jos nesto - kada sam hteo da ukljucim preusmeravanje poziva, na listi mi je bilo: voice mail, other number i broj na koji sam pre flesa preusmeravao pozive
... kako to? ..... neko rece da n70 ima automatsko podesavanje a.pointa, ali ovo je 6630...

p.s. ajde da ne otvaram novu temu: posto mi je flesovan telefon, isao sam na podesavanja za a.pointe da bih podesio mms i gprs, kad ono sve podeseno?!