navigacija za mob

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ertan, moguće je da si u pravu. Vrlo moguće da je to taj program. Samo je stvar u tome što ja taj program treba da presnimim od drugara, da bih video koji je. A ja nemam baš vremena da se mnogo zezam s tim, posebno što nemam GPS modul. Takođe je moguće da program uopšte ne zauzima mnogo nego da su mape velike, ali je zgodan zato što možeš svoje mape da prilagodiš njemu. Moja greška u celoj priči bi bila da je ovo program za komp, a ne za telefon. Samo sam hteo da kažem da mi je čudno da ne mogu da se dodaju nove mape, ali možda je tako kod Symbiana, gde sve hoće da naplate. Ali eto dobro je da se javio Miša011, sa programom koji ovo podržava. :)

Da li za lokalpatriotske potrebe postoji, ili se planira mobilna/Symbian varijanta PlanPlusa (sa eventualno GPS podrškom)? :oops:

Mišo011, da li bi mogao da mi pošalješ taj program, a ja kad kupim GPS, kupio sam. :roll:

:)

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

gargamel4 napisao: Da li za lokalpatriotske potrebe postoji, ili se planira mobilna/Symbian varijanta PlanPlusa (sa eventualno GPS podrškom)? :oops:
Neznam, ali je to veliko pitanja. Svaka firma koja planira da udje u neko trziste prvo gleda kakvu ce zaradu da napravi. Konkretno ovi iz Plan Plusa su se sa onim kartama opredelili za nase trziste, a hem sto je ovde trziste malo, hem sto je prepuno pirata tako da mislim da im je zarada minimalna i da ce se zbog toga tesko odluciti na Symbian varijantu programa. Ovde kod nas sa takvim kartama ne ulaze ni mnogo ozbiljnije firme. Hrvatska ima pregrst ovakvih karata dok mi imamo samo jedni, a i ta jedna je u beta verziji :uhuh:

Misa011
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2005. 07:45

Post od Misa011 »

Znate sta... programiranje za Symbian nije bas lako, ako covek nije upucen u to, a ni jeftino, jer mora da se ima developer pack, neki "Code warrior" valjda. Tako da smo, barem po mom misljenju, previse daleko od Symbian verzije Plana Plus. Mozda ako bi neki nezavisni developer Symbiana kod nas prihvatio to da radi... (ako takvih ima!)

@gargamel4
Sto se programa tice, imam Trial verziju, jos uvek se nisam trudio previse da nadjem "krekovanu" finalnu...

Evo ovde mozes skinuti pravu verziju za svoj telefon:

http://www.wild-mobile.ru/eng/news.php

a posle na eMule pronadjes tu istu samo "sredjenu"

Pozdrav svima!

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Pa dobro, ali čujem da ovaj najnoviji PlanPlus ima neku genijalnu zaštitu koju je "kao" nemoguće provaliti, pa su ljudi počeli masovnije da ga kupuju. Ako ne budu preterane pare, možda i nije loša ideja kupiti. Samo da ne bude fora kao sa telefoniranjem: skupi razgovori pa se malo i priča. Umesto da vide širu sliku. Da je pričanje duplo jeftinije, neki bi 3-4 puta više pričali. I tu sad prelaze na zapadnu foru da je postpejd dosta jeftiniji za priču/min. Bićemo i mi jednom svet, samo to jako polako ide.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Misa011
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2005. 07:45

Post od Misa011 »

Plan Plus kosta oko 450 dinara i zaista je steta ne kupiti ga. Domaci software je i treba ga podrzati.

Ne zaboravi da dolazi u lepoj kutiji, kakva je mene na 2000 kom. kostala oko 80 dinara. I nije to samo stampanje, veci mat lakiranje, bigovanje, savijanje, lepljenje kutije i najzad, pakovanje svega toga. Rucni rad kosta i u srbiji.
Najzad, ni stampa diska nije za dzabe, negde oko .2 Eura i jos kada drzavna mafija uzme svoj lavovski deo od 18% a distributeri 25-30% od cene CD-a koji prodaju, verujte mi da jadnim domacim proizvodjacima softwarea, a bez njih niko od ovih gore lopova ne bi leba video, malo sta ostane!!!

No svejedno, ljudi ga kupuju za PC, a ne za Symbian. Tako da su prognoze sa Symbian verziju vrlo slabe, da ne pricam o prilagodjavanju za svaki telefon ponaosob i sl... Za to su ipak potrebni timovi programera...

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

E pa ako je tako jeftin, onda si potpuno u pravu. Nisam se raspitivao, ali sam mislio da je skuplji. A gde je još i rad na novim nazivima, jednosmerno/dvosmernim ulicama, i toj zaštiti od kopiranja . . . . Samo je šteta što se neće (uskoro) pojaviti i mobilna varijanta (java, ili symb.) zbog kombinovanja sa BT GPS modulima.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori