Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

janka_88, hvala. I njemu ću preneti pozdrave kad ga sretnem u grad :lol:

yamaha-tzr50, nije posebno namenjen za N82, napisao sam da radi i na 6220. To znači da radi i na FP2 koji ima N79. Ali ipak ograđujem se ako bilo šta krene po zlu... Ti odluči.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Hahaha,konacno :D
Nisam mogao da verujem da radi (e71 200.x.x firmware),sad mogu kao covek da instaliram sta hocu :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

E bas mi je drago da radi na svim modelima sa novim sw...Sad sam gledao preko NSU-a za nas product code(n82) su vec odradili novi sw 31.0.016(ranije im je trebalo i par nedelja da odrade za sve p.c.) pa ne znam da li taj novi sw moze da se hackuje...Ako je neko odradio upgrade a nije jos odradio hack,neka pokusa hack pa neka javi rezultate.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

e ljudi ja sam konacno nakon formata uspeo da odradim ovo ali nigde nisam pronasao taj Modo a isto mi je bilo kreirano mnogo particija.
Ponovo sam odradio format ali sad nikako ne mogu da odradim hack,neka pomoc?

Edit
Uspeo sam da odradim ponovo hack i sad je sve ok.Odmah sam uradio patch za osvetljenje ekrana 8) Softver mi je v31 ;)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Sale_M, kod mene je taj Modo bio instaliran u posebnom folderu po imenom LEFTUP, ikonica je u obliku diskete. Mozes li mi reci kako si uspio uraditi taj patch za osvjetljenje ekrana?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

janka88,mislim da se radi o file-u koji se kopira u C:\Private i koji ti lock-uje osvetljenje display-a na maximum(nekih 20-30% jace nego kad ga stavis u podesavanjima na maximum). Guglaj malo pa ces naci i file koji ti treba i uputstvo.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Nasao sam taj fajl i uspio sam podesiti osvjetljenje, e ovo se zove ekran. :D :D :D Odmah me oci zabolile od jakog osvjetljenja kad sam u mraku. :) Zanima me da nece nesto stetiti ekranu ovako jako osvjetljenje, za bateriju znam da ce sigurno manje trajati........

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Uradjen update prve strane,ako nego ima sugestije ili primedbe neka kaze odmah ili cuti vecno :lol: .

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

e sada mi je pao kamen sa srca!!! :D milann, bio bih ti do neba zahvalan ako bi mogao da mi singujes tu prvu aplikaciju MapDrives v1.00 DiskAdmin Unsigned.sis posto nemam nacina kako da je singujem.Jel treba da ti dam moj imei?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

janka88,nece stetiti ekranu nista,ja sam koristio taj hack file nekih mesec-dva pa sam ga obrisao.Ako koristis dosta tel,zna da potrosi bateriju dosta brzo.Uostalom,instaliraj Nokia Energy Profiler pa testiraj sa i bez moda kolika ti je potrosnja baterije...

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

E ja mislim da cu ipak koristiti bez ovog moda koliko god ljepse izgledalo treba mi telefon koji ce sastaviti 24h bez punjenja. :) Sa ovim modom je potrosnja 0.40W, a kad je bez moda podeseno na maksimalno osvjetljenje onda je potrosnja 0.20W, a ja sam koristio na pola osvjetljenje i bilo je 0.18W. Doduse nisam mjerio duze vremena, samo 30 sek, ali sasvim dovoljno da vidim kolika je razlika u potrosnji baterije. Jeste malo off ali samo da kazem o potrosnji pa ko hoce........

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

yamaha-tzr50, ajd šalji IMEI 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Super je sto vam radi ovaj hack.Sda ako se odlucim za najnoviji sw nemam potrebe da brinem jer ja biz hacka ne mogu :)
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ne znam sta se desilo ali ne mogu instalirati ni jednu unsigned aplikaciju. Da li moram i dalje nastaviti da koristim ovak Jbak Taskman jer mi se bas nesto i ne svidja. Njega sam bio obrisao ali nisam nista instalirao sve do sinoc kad sam pokusao da instaliram i nije moglo, ali preko Modo programa i dalje ulazim u sistemske fajlove. Ne znam u cemu je problem. Sad sam opet uradio hack i nece nista da instalira, a po sistemu normalno cackam. Sad sam se sjetio da je onaj FExplorer sto sam napisao da sam instalirao da je potpisan preko www.symbiansigned.com sto ima sertifikovanje online. Ne znam da li se kod vas moze instalirati sve unsigned aplikacije bez problema, neka se javi neko ko je ovo probao sa N82.

I da, na koju ste vi memoriju instalirali ove fajlove za hack?

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

janka_88, probaj preko Modo-a da ubaciš installserver.exe u C:/sys/bin, pa vidi onda da li rade unsigned aplikacije .

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ja instaliram sve aplikacije bez problema a fajlove za hack sam instalirao na rom tj memoriju telefona,mada mislim da to nema veze.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

milann, hvala ti puno. Prekopirao sam taj fajl tu gdje si napisao i sada instalira sve aplikacije. Hvala jos jednom! pozzz

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Da li je neko probao ovaj novi hack na samsung symbian telefonima(i8510, i550, g810...) ?
Mislim da bi trebao da radi, a to me posebno interesuje jer planiram uskoro da uzmem i550 :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

imam jedan mali problem.ovako
xs++ radi lepo posao sa onim flešovanjem na w950 p1 p990 i to na nekoliko moba je odradjeno ok
e sada problem nastaje kada se donese m600 i odradi se sve po redu ali update kaže posle flešovanja da je sw up to date tj da ne može da se uradi update.mob je sa mreže i startuje se onaj glupi logo.ima li neko ideju za ovo jer samo sa m600 ima se taj problem.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Skinite ovaj patch i možete onda preko x-plorea ili sa bilo kojim drugim explorerom da pristupate sistemskim fajlovima:

This patch open branch c:\sys\bin for all file navigators.
Must hack your handy by use of DeltaFoX mehod.
Must install ROMpatcher and then copy this patch-file at e:\patches\Open4All.rmp
Runs ROMpatcher and Apply
MODO not useful now.
Thank-you to WiTch3d, DeltaFoX, Zorn, FCA00000
Poslednja izmena od milann u Pet, 30. Jan 2009. 18:03, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori