Problem...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Možeš sam da središ problem, zašto bi plaćao servisu. :wink: (verovatno sam najomraženiji lik među serviserima, jer je po meni odlazak u servis varijanta iza poslednje! :mrgreen: )
Što se tiče toga koji program može da zezne mob - pravila nema, pitanje je koja je verzija programa, koji mob, šta se tu u stvari zaista desilo, itd... U velikoj većini slučajeva jednostavno uninstaliraš program koji ne radi i gotovo.
Postoji DevMan, koji kao ima opciju "check disk", međutim, koliko sam se ja igrao sa njim, nije baš nešto sposoban da sredi greške. Meni recimo uvek prijavljuje "corrupted" za MMC 256MB, iako nije, i kad mu kažeš da sredi greške, i to kao uradi i onda opet prijavi corrupted. Sam Symbian ima potprograme koji vode računa o ispravnosti podataka, ali očigledno da ne mogu uvek da se izbore sa problemima. Piši šta si uradio...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa ovako, trpao sam svakakve aplikacije u mob (ujedno je to i moj prvi Symbian mob pa prvih dana sam slabo sto i znao na njemu :mrgreen: ): WILD SKINZ, DopeWars, pokusavao sam da nadjem razne mp3 playere da rade a da nisu trial, i i tu sam nesto zeznuo jer nekakvi multimedia player nije mogao da mi se instalira do kraja i ostao je dio toga playera i ne mogu da ga maknem u manageru. Onda instalirao sam nekakvi tools za ram i tako to. A instalirao sam inace dosta aplikacija za koje je pisalo da se moze desiti da nisu kompatibilne sa fonom... :roll: I sad ne moze da se udje u Settings > General , i mob vise ne prima slova, samo brojeve... Mada mislim da je zbog podesavanja jer se tamo nalaze i podesavanja za slova. A sto se tice servisa nije problem tih 10-15e naslo bi se, nego me zanima kako to sam da maknem i sto da ne radim vise da se opet tako nesto ne bi desilo, a inace i oni u servis valjda rade nesto preko kompa, zar ne? :)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Miskoni, anti-serviseru, :mrgreen: :mrgreen: ima li mi pomoci, shta mislish? Jer inace ne volim da radim update softvera... Nikad to nisam radio, niti cu, bez velike nuzde. :lol:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pa naravno da ima, već sam ti napisao u jednom od prethodnih postova, ali ponovo ću, jednostavnije. A Wild Skinz je najverovatnije glavni krivac, taj porgram je samo za 7650.

Dakle: Pošto mob ionako samo brojeve prima - kucaj *#7370# šifra je 12345
Gledaj da baterija bude solidno napunjena. Kad završi format, moguće je da opet neće hteti da se podigne sistem, u tom slučaju čim uključiš mob stisni dugme sa olovčicom i drži ga dok se sistem ne podigne. Zatim ćeš ući u "extras -> memory -> options -> format memory card", i kad to završi, restart, telefon je nov, spreman da ga opet zezneš! :wink: :D
Moguće je da je program za MMC kod tebe pod Tools...

Piši šta si uradio...

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pre nego sto formatiras fon da bi izbrisao neke fajlove uz pomoc menagera pogledaj uz pomoc fajlmenagera da li je taj fajl koji brises zasticen, da bi ga izbrisao udji u fajl/proportis i sve stavi na off pa probaj da pobrises te ostatke fajlova mozda ti to pomogne, i meni je pobrljavio fon kad sam instalirao produzenu verziju opere pa je prilikom instaliranja zakacila jos koju aplikaciju i tel mi pobrljavio uradio sam ono gore pomenuto i pomoglo mi je. :mrgreen:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Kakvog file managera? Ajde de, valjda se isplati bar pokusati. A jel mogu ja nekako da uradim kompletan backup pomocu PC Suita, da ne kopiram sve rucno?

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Pa valjda u PC Suite-u pod General imash opciju Backup and Restore pomocu koje mozesh to da uradish... :wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Pitanje je da li ćeš moći da uradiš bilo šta u PC Suite-u pošto je telefon zeznut. Ako ipak može, uradi samo backup imenika, kalendara, GPRS i MMS podešavanja, nemoj da radiš full backup jer ćeš prilikom vraćanja podataka ponovo zeznuti mob... :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

He... E pa svasta... A moram li i memorijsku karticu da formatiram? Pa moze backup, probao sam, nije bas toliko zeznut... :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

E, pa super onda! :D
Prebaci samo ono što si ti uneo u mob, ali nemoj prebacivati programe, to ćeš instalirati ponovo.
Možda nećeš morati i MMC da formatiraš, ali to ćeš videti tek kad uradiš format moba. Dešava se da posle formata telefonske memorije, sistem pokušava da učita neke stvari koje su ostale na kartici, pa to iz nekog razloga neće da prođe, i opet muke. Ne znam što se toliko misliš, do sad si već mogao sve da središ... :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa mogu li da sacuvam i slike koje su dosle s mobom, cool su? I melodije, oce li mi ostati sacuvane? (Ove Nokijine u Profiles)

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Sve što ti je bilo u mobu kad si ga uzeo biće vraćeno, ne brini. Rekoh ti - dobijaš nov fabrički mob, tako da udri po formatu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

E, sredio sam problem, hvala ti puno :!: :lol: Pa ovo i nije strasno, samo mi je izbrisalo kontakte iz memorije telefona, kojih sam imao samo par, i par slika i melodija, ja sam mislio da ce sve da brise pa sam se mucio da prebacim sve na komp. :lol: Mozda bi sad trebao da zakljucas temu, da je neko ne otvori poslije jedno pola god kao neke na ovom forumu? :wink: Hvala jos jednom :!: :mrgreen:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Konačno! Odlično, sad si video da nije nikakva nauka u pitanju. Ubuduće drži bitne stvari na kartici, a za backup imenika i ostalih stvarčica pogledaj link (ako već nisi) viewtopic.php?t=1286 i bićeš miran. Pošto si ti započeo temu, problem je rešen i ovde stavljamo tačku. :wink:

Zaključana tema