Oprez! Opasne aplikacije sa kojima se ne treba igrati...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Znaci ova verzija sa ludakove grupe radi bez problema? :unsure: :unsure:
Mozda bih i probala da znam da cu moci da je obrisem.... :unsure: :unsure:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Lizard, bolje da ti više ništa ne sugerišem po ovom pitanju jer ne koristimo iste verzije programa, pa pričamo različite stvari, a od toga nema koristi... Nebojša je izgleda kompetentniji od mene po tom pitanju - koristite istu verziju.

Nebojša, pomozi čoveku da se iskobelja...

Zoko, sačekaj ipak malo da čuješ da li je zaista sve O.K. po pitanju te verzije, pa onda instaliraj (ili ne)...

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

Dosao sam do veoma interesantnih otkrica. Pricam za verziju koju ja imam a to je 1.42. Izbrisao sam prvo program sa fona. Prvo iz fexplorera, pa sam resetovao fon, pa onda iz menadzera. Instalirao sam ga ponovo. Kada sam odredjivao koja ce sifra da mi bude umesto slova upisao sam brojeve. Ponovo sam restartovao fon. Kada sam usao u program zeleo sam da vidim da li cu sada moci da ukucam sifru i da li cu moci jedino brojeve da ukucavam. Jedino mi je davao brojeve da ukucavam. Onda sam otisao na options i na exit i tu mi je trazio sifru takodje samo sa mogucnoscu unosenje brojeva. Tako sam izasao iz programa. Kada sam ponovo usao i hteo da lock enabled sa on stavim na off trazio mi je sifru ali mi je sada dozvolio da ukucavam i slova. Promenio sam sifru sastaveci je od slovnih znakova i za sada ne pravi probleme. Lepo mogu, kada mi trzi sifru, da ukucavam i slova i brojeve!
Radi sada kao zmaj ali mi nije jasno kako i zasto?!

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

lizard, da nebi ponovo flesovao telefon posto ce ti se verovatno pobrljati passwor-di prati slike i objasnjenje>

prvo otvori aplikaciju i podesi sve opcije i onda>
Slika

znaci sve si podesio i pasword otkucao pozicioniraj se na phone secure i pritisni options>
Slika

onda stisni test alarm i otvorice ti se>
Slika

zatim stisni olovku drzi malo duze i pusti vidis na slici>
Slika

zatim odaberi insert symbol>
Slika

i na kraju ukucaj slova umesto brojeva 8)

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:10

Post od Chux »

e, da li neko zna nesto vise o onim virusima u slikama , i ako na primer ja to dobijem mailom na telefon , kako da proverim protiv virusa.. imam inace nokiu 6600 ali ne vezano za to cisto me zanima ...
The Chux

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Još nešto oko ovih sigurnosnih zaključavanja telefona... Kome to baš treba, najednostavnija i proverena opcija koju svaki Symbian fon ima po defaultu je: tools/settings/security/phone and SIM/lock if SIM changed... Pre toga unesete PIN kodove i lock code pa ako vam neko ukrade telefon i ubaci drugu SIM karticu, telefon će se zaključati i odbiti lupežu poslušnost...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Brate lupez uradi flash i gotova stvar... :lol: Ne znam sto ce vam te zastite, cak je bolje da ako vam neko ukrade fon drzi isti upaljen jer tako operater moze da ga prati... :roll:

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

pa bar kod mene telefon odmah posalje broj kartice koja je ubacena u njega i uz pomoc tog broja vide ko je vlasnik, a i ako nije prijavljena kod njega saznaju koju celiju koristi odnosno odmah lociraju gde se telefon nalazi i imaju vece mogucnosti da ga nadju :D

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Stefank: pa eto, bar da mu malo otežaš posao... A i nema svaki lopov alat i softver za fleš (garantujem da su 80% lopova obični lakomi amateri koji iskoriste priliku koja se slučajno ukazala), pa ga mora odneti u neki servis... Kod Phone Secure je super što možeš da ispišeš na displeju poruku "Telefon je ukraden" plus dodas, recimo da "pozovu vlasnika" i svoj broj...
A i što Nebojša reča, dobićeš i njegov broj pa možeš i nešto da preduzmeš :D ...

p.s Samo bi potpuni idiot ukrao telefon i držao svo vreme uključen telefon sa tuđom SIM karticom unutra...

Chux
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 25. Jul 2005. 15:10

Post od Chux »

ja samo ukrao vec 38 telefona i nista ... :P salim se naravno :D :D :lol: :D :D , ali kul uje kada imas takav neki program , naravno dok god ti taj isti ne skrlja telefon ... inace zna li neko posto jeoprema za flash za nokiu 6600 , jer mi se ekstremno gubi telefon , a kontam ako ne dobijem garanciju tj , ako nece da mi je daju zbog softvera ... moracu to sam jer mi je skrnavo da za jedan flesh dam pola cene kablova koje mogu da koristim za kasnije unapredjivanje telfona ....
The Chux

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Oprema košta kao jedan skuplji telefon (znači 200€ & up)...
Nokia ne može da se flešuje samo pomoću kablova, ima tu još stvari. Vrlo su popularni raznorazni Box-ovi, N-Box, Griffin Box, Universal Box...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Mani se te opreme, em zbog para em zbog toga sto to nikad nisi radio. (Kolko vidim?) :uhuh: Ponesi fino u servis i uzivaj... :wink: Mada mislim da ce format da ti rijesi stvar, a i ustedi 10-15e... :D

Odgovori