Brzi ili spori punjac za 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

hehehe :D a shta je onda onda pricha shto prodaju prodavci (hm , dupli p...) da morash da punish po 12 sati , 3 puta??
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

boki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2004. 19:20

Post od boki »

Razlika između brzog i sporog punjača je u struji punjenja. Brzi punjač puni bateriju strujom od 800mA a spori sa strujom 355mA shodno tome je vreme punjanja kraće u korist brzog punjača. Ali punjenje brzim punjačima (naročito Kineskim a svi su Kineski) zbog velike struje punjenja dovodi do grejanja baterije kao i do signalizacije u telefonu da je baterija navodno puna, pa malo kasnije on nastavi i dalje da je puni.
Punjenje baterije manjom strujom traje malo duže, ali su zato izbegnuti ovi efekti i baterija je ravnomernije napunjena, zato i traje duže.

E sad pošto ćete bateriju ionako zameniti novom posle godinu-dve možda ovo sa punjenjem i nije tako bitno :roll:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Znaci ipak je bolje puniti sporim punjacem, ja telefon punim nocu pa mi je potpuno svejedno sto se puni 4 sata
HOX Titanium gray

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Prodavci pričaju priču, ja sam prodavac :oops: , to nam je isprika kad uništimo bateriju, ili telefon prilikom dekodiranja, pa kao niste dobro formirali bateriju, nije do nas nego do vas :)

Ili rikne displej, a mi kao pitamo jel bio telefon u vlazi, jel ispao i slično, pa naravno da je ispao bar nekad, to ti je kao garancija, kad je bolje pročitaš vidiš da je ustvari i nemaš :cry: , 8 dana na punjač i bateriju i na telefon 6 mj ili godinu dana uz normalno rukovanje, ali kad ti ode zvučnik, serviser kaže mora da je ispao, ili kao moj kolega kad mu dođe čovjek sa n6101, softver totalno zeza, a ovaj mu kaže: gospodine imate virus na telefonu i još mu naplati 20e flešovanje :uhuh:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

miljex, pa lepo vi vodite taj biznis ...... dok ne dodje neko suvise nervozan da se zeza na taj nacin :uhuh:

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Ma pazi kako ko, ja dajem garanciju 3 mjeseca na citav paket koji prodam, garancija jest kratka, ali i vrijedi, na kraju krajeva koji mob ne rikne za 90 dana teško će kasnije :)

Ali, sve u svemu nabavka telefona je takva da se čovjek naprosto mara zaštititi :unsure:

Zaista se treba paziti jer ima puno prodavaca, koji imaju servis, lično sam im nabavljao originalne maske za pojedine telefone, a kasnije shvatio da oni stare olupine zahvaljujući tim maskama prodaju ko nove, tako recimo n6230 je teško naći novu, ali u oglasima ih ima, pa nek mi neko kaže da je kupio n6230 prije pola godine i čuva je do sada :wacko: zašto, pa cijena samo pada, a ja sam poslednju novu dobio prije 8mj.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

miljex, pa zato i ne treba kupovati stare telefone jer su sigurno polovni ..... bolje onda od nekoga kupiti polovan po ceni polovnog 8) ....... siguran sam da kod nekih prodavaca jos uvek ima, recimo 3510 ili nesto jos starije, "novo" :D :dry:

a sto ti kazes: "Ali, sve u svemu nabavka telefona je takva da se čovjek naprosto mara zaštititi " ..... ok je to .... svi znamo kako su ovi telefoni koji se prodaju kod nas dospeli na trziste (ne racunam one do-juce-lopovske-a-sada-"postene" firme koje prodaju legalnu robu), ali ovo sa maskama i slicne stvari su bezobrazluk! ..... kad mi je vrisnuo dzojstik na SE k500i, posto je bio pod garancijom, odneo sam ga u radnju i oni su ga drzali 2 dana na polici i vratili mi ga istog :uhuh: ...... onda sam tel odneo u drugi servis, gde su mi ugradili nov dzojstik ali sam morao da platim....... toliko o garancijama...

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Kao sto kaze b_udder, ja sam imao slicno iskustvo sa Simensom M55 pre dve godine - kupim u jednoj firmi Simens M55 i Nokiu 2100 za sestru, oba su jos dok su bila pod garancijom dvaput isla na servis i nista nije uradjeno na njima, a drzali su ih 10 dana, a za to vreme sam nosio staru Nokiu 5110, a sestra nije imala nijedan telefon. Na kraju sam Simens koji je kao bio popravljen uspeo da prodam drugoj prodavnici za solidnu cenu i kupio SE T630 koji sljaka vec godinu i po bez problema, nisam hteo da nosim u drugi servis. Posle vidim da su tu radnju zatvorili, verovatno je neko prijavio inspekciji. Sto se tice maski, radi se sve i svasta, mada sam nailazio na to da neki prodavci priznaju da je neki telefon "pakovan" u novu masku. Nekada bolje prodjes ako kupis polovan telefon od nekog koga poznajes i znas da je telefon ocuvan-moja stara 5110 koja je kupljena polovna jos uvek sljaka beprekorno sa prvom baterijom, tako da je cuvam u rezervi, mada ne preporucujem kupovinu polovnih telefona nikome, zato sto su novi vec postali jeftini i dostupni vecem broju ljudi.
Ghost

Maverick_
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 22:06

Post od Maverick_ »

Ma svasta se radi :dry: ...zato je zakon kupiti nov telefon ili eventualno polovan kod provjerenog prodavca ili osobe kojoj mozes 100% vjerovati.
Elem,da se vratim temi na topicu. Napunio sam sporim punjacem bateriju prije dva dana i jos traje i traje. Posto mi je bateija inace malo oslabila,kad sam je punio sa brzim punjacem trajala je dva dana tako,a sad evo treci dan i jos traje,mislim da ce se veceras isprazniti. Nisam to ranije radio nikad sa mojom 6680 pa ni sa 7610 koju sam ranije imao. Znaci nije nikakav trip, nego je bolje nego sa brzim punjacem,samo sto je punio 3 sata i vise.

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Definitivno nije trip, testirao sam oba, sa istim koiscenjem bolje se ponasa na sporim punjacem pa ako vam dije stalo do brzine moja preporuka je spori punjac :roll: :roll: :roll:
HOX Titanium gray

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ma da bre, spori punjach rules!! ja ga koristim, jer u principu punim telefon nocju, a i zato shto mi je mnooogo bolje, duzhe mi traje bat...... :D
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Teoretski bolje je puniti sporim punjacem ali u praksi nisam primetio nikakvu razliku izmedju punjenja orginalnim brzim punjacem i sporim punjacem.Nisam merio za koliko je koji napunio bateriju ali sto se tice trajanja baterije potpuno je isto kojim je punjacem punjeno i ne moze se primetiti nikakva razlika.Znaci,ne treba razmisljati o punjacima vec puniti sa onim koji ste dobili uz telefon.

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ja sam to proverio sam tako što svoj SE T630 punim sporim punjačem za Ericsson 2628 i baterija mi traje barem dan-dva duže nego kada punim sa brzim punjačem koji sam uz njega dobio. Spori punjači čuvaju baterije, ne samo na mobilnim telefonima, nego i druge vrste baterija, npr. za digitalni fotoaparat-bolje je kupiti više baterija i napuniti ih sporim punjačem, postale su dosta jeftine, a što se tiče mobilnih - već sa na ovu temu rekao da je najbolje imati i spori i brzi punjač, pa puniti sporim punjačem kada ti vreme punjenja nije bitno, a brzim ako baš žuriš - nije poželjno prekinuti punjenje baterije ako nije napunjena do kraja bez obzira na tip baterije.
Ghost

Odgovori