N70

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pa evo ovako Tanja,

1. Sto se tice poklopca, a mislimo na poklopac za kameru, ar ne?...treba da pritisnes ono malo dugmence pri dunu poklopca...i da ne drzis prstima donji deo telefona jer se skida sve sa donjim delom...mozda samo nisi jos to svaladala...nije da sumjam u tvoju moc zapazanja nego se i meni isto desavalo...A za deblju bateriju...istina je...moze da stane BL-6C baterija koja je malo deblja od standardne BL-5C... 8)
2. Font...pa prvo treba da izaberes font koji zelis da stavis u telefo...a imas na netu vec naprzvljenih fontova pa mozes od tih ponudjenih da izaberes...i da ne zaboravis da font treba da bude u .gdr formatu da bi ga telefon prihvatio...Ako hoces ili imas svoj omiljeni font mozes uz pomoc programa GDR Creator od bilo kog .TTF fonta(a to su fontovi koje i kompjuter koristi, da napravis font za svoj telefon...Font se ubacuje tako sto ces prvo font u .gdr formatu prebaciti na telefon...zatim ces preko FExplorera otici u C:/System/ i tu ces napraviti folder Fonts ... i u njega ces ubaciti fajl u .gdr formatu...restartujes telefon i pojavljuje se novi font...Mozes i da promenis velicinu slova kao i da kombinujes vise razlicitih fontova, kad ga pravis u Easy GDR Creatoru... :)
3. Ja sam isto slala sebi parametre sa Nokia sajta..i dao je kod...pa sad ne znam sto ga tebi vise ne daje...Onda odradi to preko Call Centra svog operatera...i tako mozes...:wink:
4. FExplorer v1.16 beta je najnovija verzija ali ima expire date...nadam se da imas krekovanu verziju tog programa...i naravno da ima password ali na samom ulasku u FExplorer a ne na svakom folderu posebno...a da sakrijes neki folder treba samo pod opcijom Set Attributes da postavis Hidden na ON...Postoji i jedan program koji ti omogucava da stavis password na ulasku u svaku aplikaciju kao i u Galeriju ili u Messages...a taj program je Advanced.Device.Locks... :lol:
5. Format kartice u kompu radis tako sto kad ubacis karticu u Card reader odes u My Computer/Memory card/ desnim klikom na misu otvaras opcije i imas format kao ponudjenu opciju...A u za format kartice u telefonu ...ides u glavni meni>Tools>Memory card>Options>Format memory card...i on sam odradi format... :D
6. Ja sam kupila danas sivu masku ...ali videla sam i crnu...jedina razlika u odnosu na ovu sa slike je da je aluminijum na prednjoj masci srebrn, a ne crn...dok je ostatak maske crn...a, za sada nisam nasla ni crnu tastaturu...ako naletim negde javicu...a cena je 450 din... :wink:

Eto, nadam se da sam ti na sve odgovorila...a za flash ... samo napred...imas sve potrebno na Burek forumu... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Neznam dali gresim ali sam na N70 koji sada ima srpski sa novom verzijom softvera pronasao da kadaaktiviram web i kada otvorim stranicu i udjem na opcije pa se vratis premotas na izadji tj exit pa gore iznad postoji pomoc tj xelp i opet iznad podesavanja setings i u njemu postoje opcije 3 red odozgo za podesavanja velicine teksta,slova koje citas na stranici :wink: Ne znam dali sam to bas najbolje opisao ali mi ne zamerite :roll: nadam se da ce nekom pomoci ! :D :) :roll: 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Velicina je,mislim,ista i tamo i ovamo,ali su na web browseru slova nekako tanka,slabo vidljiva,ali je meni OK,navikao sam se!
Pozdrav 8)

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

e hvala na odgoworima :) uspeshno izwrshena operacija :lol: do sada sam ga normalno skidala ali kada sam stvaila karticu nisam mogla,otac je uspeo da ga skine :)
Shto se fonta tiche,nashla sam neki pa mi se nije svideo kako izgleda u telefonu i deinstalirala sam ga tako shto sam reimenovala folder Fonts :) nisam proverila da li se menja font u browseru jer nisam namestila parametre,i dalje netje preko nokijinog sajta (evo da okachim da ne mislite da haluciniram http://img224.imageshack.us/my.php?image=glupost7uv.jpg :D ) sad tju da zowem telekom :) pa jel uopshte mogutje da se nekako promeni font u browseru? :unsure: ako nishta drugo,nadam se da tje se nakon fleshovanja promeniti...
Easy GDR Creator i Advanced DeviceLocks predopostavljam da je mogutje natji na onim forumima chije si mi linkove dala :) Shto se tishe formata,i ja sam sama kasnije pronashla u telefonu tu ociju,a kupitju u ponedeljak vecu karticu i chitach pa tju preko chitacha obe da formatiram :D A gde si nashla tu sivu masku?Kakvog je kvaliteta,jel mnogo krcka?

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nece,i nakon flesovanja imam isti takav font kao ranije,a nisam ni kod ostalih telefona (u change log-u) primetio da novi firmware donosi tu promenu!
Ako nece sa tvog kompa,probaj sa tudjeg,ili jos bolje je ako imas Operu na telefonu,otvori Nokia www stranicu pa posalji odatle i ne bi trebalo da imas problema!Verovatno ti na kompjuteru nesto sa cookies nije u redu,pa ti zeznulo stranu koju si vec posecivala i ostavljala podatke!
Pozdrav 8)

anamika
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 05. Apr 2005. 13:28

Post od anamika »

ovaj tel ima moj djed,dobio ga je od firme.nije nishta dirao,ni ne zna da tel ima symbian,a jos manje sta je symbian :) i od funkcija koristi jedino pozivanje i slanje eporuka s vremena na vrijeme.medjutim od prije par dana-ne moze da salje i prima sms i mms poruke.fm radio ne radi i tel je jakoooo spor.sve je bilo ok kad je kupljen,nista nije dirano (nije konektovan na net,nije nista skidano,dodavano...).ima mem karticu (125 mb chini mi se). nije do mreze,zvali smo operatera.
rjesenja???

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Tanja, ta maska koju sam kupila...totalni krsh...ona extra izgleda, ali kad je stavis na mob mehanizam za kameru se raspadne za pola dana...naravno vratila sam maskicu tamo gde sam je kupila i pazi kad su bez pogovora uvazili reklamaciju...znaci da su znali da je losa... 8)

Bolje je platiti i skuplje, ali dobru maskcu, jer je steta na ovakav fon stavljati svasta... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

slazem se,i ja bih dala vishe para ali da nadjem neshto pristojno...Evo sutra kretjem u potragu za maskicom i memorijskom karticom pa tju javiti ako naletim na neshto dobro :) a danas tju pokushati da fleshujem telefon,samo josh da nekako skinem Phoenix_service_sw_2006_12_7_138_update.rar,ne mogu preko radpidshare-a nikako :(
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Tanja, pa evo ja ga imam skinutog...jedino kako bih mogla da ti pomognem jeste da ako imas instaliran MSN...da ti putem njega prebacim taj fajl...ima 11 MB i trebace neko vreme...ne znam kakvu internet konekciju imas???

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

moze,evo shaljem ti svoju adresu pa me pronadji :) brzina mi je 256 kbps

ljudi,kako da prebacim jezik na telefonu,flashhowala sam ga i sad mi je na nemachkom,ne mogu da se snadjem :D

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Tanja, joj...mora da si kod Telekoma korisnik...ne znam zasto ali on automatski jezik uzima Nemacki...Znaci udjes u glavni meni...i onda...System>Einstell>Telefon>Allgemain>Display-Sprache>...i tu izaberi srpski ili engleski ili koji vec hoces...i kad te nesto pita klikni na JA...Ajde uradi to, pa javi jesi li uspela... 8) :D ...restartovace se telefon...i to je to... :wink:

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Tanja, vidim da si SE W550 zamenila nokiom N70. Sve najbolje sa Symbianom. Evo i ja sam pre nedelju dana zamenio 6680 za N70 i za sada sam prezadovoljan. :D

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

jesam :) i ja sam prezadovoljna,e bash sam danas uporedjivala kako se chuje zvik na zvuchniku na n70 kad pustim neku pesmu i mogu retji da je bash chist i dovoljno jak,ne zaostaje mnogo za w550i.razlika je neprimetna ;)

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Pa dobro sad,... ipak je W550 nesto najglasnije, i najcistije sto sam ja cuo na fonu, ali sve ostalo na njemu...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

anamika, telefoni sa symbianom su i inače za nekog ko se navikao na druge telefone sporiji u radu, ali ako je katastrofa spor, mora de se formatira. Da bi posle toga zadržala imenik, tj. povratila ga, treba ti SmartvCard (to mogu da ti pošaljem), i eventualno neki program za čuvanje starih poruka (ali najčešće u vidu jednog tekstualnog fajla, ako ti treba nešto tako piši na PP), kao i za kalendar. Pošto verovatno to nećeš znati sama da izvedeš, bolje skini te programe i odnesi to u servis da ti oni odrade. Ako ne probaćemo da ti objasnimo, ali ako baš i nemaš iskustva s tim, neće biti tako jednostavno. Kalendar možeš da skineš i u Outlook iz PC-suitea (sinhronizacija) ako to koristiš, tj. ako ti radi.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Jeste malo ali je zanemarljivo sporiji i mnogo brzi od nekih jednostavnijih modela da ih ne nabrajam! :roll: Animika proveri na tom telefonu :lol: (dedinom ) koliko je programa aktivirano , jer to mi lici na to jer obicno ko ne zna izlazi na crvenu dirku i ne zatvara program( drugi taster levo odozdole sa znakom za sihronizaciju) pritiskom zadrzi i pojavice ti se aktivni programi otvaraj ih jedan po jedan i a potom izlazi na exit taster i tako ih zatvaras :roll: 8) Izvini ako to znas ! :D
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

ne mora da ih otwara :uhuh: znachi samo taster koji sluzi za ulaz u meni treba duze da drzi i onda ako ima aktivnih programa,samo stisne C dugme,izatjitje pitanje na ekranu tipa "izatj iz tog i tog programa",odgowori sa Yes i to je to.
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Imam jedno pitanje. Danas sam uzeo Nokiu N70. Medjutim, mislim da punjac i USB kabal koje sam uz njega dobio nisu orginal. Ono sto me zanima je da li neorginal punjac moze na neki nacin da se negativno odrazi na bateriju ili na sam telefon? A kakva je situacija sa USB kablom?
Sad sam primetio i to da imam samo 20 MB interne memorije? Otkud ovo kada bi trebalo da ima 30 MB? Telefon je skinut sa TIM mreze.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Ertan, telefon ima trenutno slobodno 20 MB ali ima 30 MB raspolozive memorije.... i tu se ljudi cesto bune, a razliciti programi pokazuju i razlicite podatke o memoriji, pa im ne treba svima ni verovati... 8)

Format ce ti svakako poboljsati rad telefona... :D

Ertan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Maj 2006. 20:14

Post od Ertan »

Pokazuje da ima slobodno 19 MB, a da je zauzeto samo 1 MB. Koristio sam onaj File menager koji se dobija preinstaliran. Jeste da mi je bilo cudno da je sve stalo samo u 1MB, ali mi je na Nokiu 6600 tacno pokazivalo. U svakom slucaju flesovacu ga sutra (po prvi put u zivotu) tako da mozete da mi pozelite srecu :D

Odgovori