S60v5 - aplikacije, igre, teme...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

Da li neko ima Gmail mobile aplikaciju? Kada hocu da je skinem, moram da unesem drzavu i br. telefona, ali Srbije nema na spisku. :uhuh: Znaci li to da smo mi uskraceni za tu aplikaciju ili postoji neko resenje?
P.S. Verovatno je bilo reci o tome, koristio sam pretragu, ali uzalud, ne pada mi na pamet da prelistavam 200-300 strana gde se to spominje. :wink:

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

markog, ne znam kako si ti pokusao da skineš gmail, ali sve što je potrebno je da odeš na google.com/mobile, izabereš gmail, on se skine i instalira.

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

mezzano, tako sam pokusao, odem na tu stranu, izaberem Gmail i jedina opcija koju imam je "send to phone"? A tako ne moze, jer nema Srbije na spisku. Ne vidim nigde link za direktan download. :unsure:

Izmena:
Resio sam problem, pokusavao sam da skinem aplikaciju preko kompa, sad sam probao preko telefona i ima link... :oops: Evo, vec je instalirano.
U svakom slucaju hvala na odgovoru, poz. 8)

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 20:10

Post od Dymatize »

da li neko moze da mi kaze u cemu je razlika izmedju SPB Mobile Shell-a 3.5 i 3.7 ?
nasao sam neki changelog (ko zna da li je tacan) i koliko vidim nema neke razlike,a nadao sam se da ima npr. fullscren (da je gornji deo ekrana pokriven temom,a ne da ostaje na njemu tema telefona ...), i da li telefon radi brze (spb jede manje memorije) ...
pitam pre svega jer su to najavili da ce resiti u narednim verzijama ...
hvala unapred

Murinho
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 00:55

Post od Murinho »

jel postoji neki nacin da se skinu ovi mape i da mogu da ih gledam bez internet konekcije?imam program ovi maps koji sam dobio uz telefon ali on stalno ucitava sa interneta i nepodrzava srbiju...inace cuo sam da je i srbija podrzana u ovi mapama odnedavno...
Samsung Galaxy Y Duos + SE k800 + Siemens a50

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Dali postoji neka aplikacija sa kojom je moguce zakljucavanje i otkljucavanje telefona preko ekrana,znaci da se ne koristi taster sa strane.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

deksicom ja koristim full screen locker koji ima tu foru.znači možeš prstom a možeš i istovremenim pritiskom na zeleni i crveni taster.i sliku možeš da namestiš koja da ti bude :P
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Instalirao sam MobileShell_V3.7.598_S60v5 uh kako ovo dobro radi.skroz drugaciji telefon ali je problem sto mnogo potrosi ram memoriju negde oko 10 mb.pa se ram spusti na svega 32 mb.pa neke aplikacije nece da se pukrenu.Dali ga jos neko koristi i kako radi tel. i dali ima uticaj na bateriju.
Primetio sam da izgleda nikako nemoze da se skroz iskljuci,kad se predje na standardni deskop on ostaje u pozadini da radi,ima li nacina da se on nekako iskljuci.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

deksicom,evo ranijih odgovora na isto pitanje:
Ninolina napisao:Mr.Q, može da se izadje iz aplikacije. Idi u settings aplikacije i klikni na levi taster s donje strane i izaći će ti opcije Backup Settings, Restore Settings, a ti izaberi Exit Shell :) I to je to :) Nadam se da sam ti dobro objasnila :)
Ninolina napisao:Mr.Q, kako misliš da toga nema na tvom aparatu? Ajd da pokušam ponovo da objasnim... Kad udjes u Settings samog SPB Shella, trebalo bi da su ti na ekranu sledeće ikonice: General, Homescreen, Animation, Agenda view, Weather, System i About :) E tu sad na ekranu imaš u donjem desnom uglu kockicu kao taster za podmeni :) Klikni na to i pojaviće ti se podmeni sa 3 opcije od kojih je jedna Exit Shell :) Klikneš na to i izlaziš iz Aplikacije :)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Mislim da se, posle isključenja sam pokreće, tako da ne može da bude instaliran, a da je isključen. Nisam 100% siguran, ali mislim da jd tako. Nije loše rešenje i N-Desk, doduše mnogo manje atraktivno, ali manje troši memoriju i može se uvek uključiti/isključiti.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Da li može da se instalira SPB Mobile shell 5.0 na c6-00 i druge uređaje koji rade na symbian^1 (n97/n97mini 5800....) operativnom sistemu ?

Konkretno mislim na ovu veрziju SPB mobil shell-а.
http://www.youtube.com/watch?v=vdFifrFKc7Y
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

mezzano, nije tako. Kada ga iskljucis spb shell se vise nece paliti (ni posle restarta samog telefona) dok god ti ne pozelis ponovo. Ja ga imam na telefonu ali ga ne koristim jer mi se izgled Os-a kao na n97 mini vise svidja.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ima nekoliko vrste tog programa i svi bi trebalo da rade od s60v5 pa nadalje ali rad SPB Mobile shell oduzme oko 15 mb.ram mem.telefon ne uspori ali ce ti se desavati da se neke aplikacije zatvore usled nedostatka memorije.Program izgleda odlicno i nije mi jasno zasto nokija tako nesto ne napravi.
Probaj pa ces videti mozda na c6 i radi dobro.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

deksicom, i na c6 ce raditi isto kao i na 5800 i ostalima jer je to sve isto pakovanje u sutini. Kao sto si rekao shell lepo radi ali se povremeno javlja deficit rama i izlaskom iz aplikacije bez upozorenja.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

deksicom, Hvala na informaciji, oduševilo me je kako to izgleda na N8(pogledati link u predhodnom postu), ali samo verzija 5.0 izgleda moćno, ranije verzije te aplikacije me nisu impresionirale.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

Kako da slonim one strelice sto stoje na pola ekrana kad igram neke igrice na nokii 5800? Cini mi se da je trebalo nesto u app menageru pa u suite settings, ali kako sam apdejtovao softver, toga vise nema... :?
Samsung Galaxy S III mini

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

laky012 baš tako kako si napisao i skloniš on screen keyboard ili već šta.evo ja sada gledam na jednom 5800 i ima to.kod mene na x6 sa najnovijim sw ima to...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

Kod mene nema... :? Je l bi to trebalo za sve i symbian i java aplikacije? konkretno kod mene je aplikacija touch card match u pitanju. a je ti taj 5800 ima najnoviji software?
Samsung Galaxy S III mini

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Ja koristim poslednju verziju firmware-a i u app manageru pa na options imas suite settings tu ukljucujes/iskljucujes virtualnu tastaturu

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

laky012, Menu-Settings-App.mgr.-Instaled apps.-nadjes igricu -i onda Options-Suite Settings-On-screen keyboard i namestis na Off. To je ukratko to :D
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Odgovori