S60v5 - aplikacije, igre, teme...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, da li ima tu opcija da mozes da kliknes na oblacic i onda ti se pojave gradovi ?! :D Tako je kod mene bilo na vHome app :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 06:02

Post od Nebojsa92x »

Ladno radi tako :roll: Al` im fora :D Hvala ti puno :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, samo opusteno... Vecina tih app radi na taj princip :D Dok sam imao vHome app, ( naravno nemam touch telefon ), ni ja nisam znao kako da addam grad, ali eto... i cackao sam i nasao :)

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Ali eto opet problema... Izaberem grad, ali kad idem na Update izbacuje mi No Data. :wacko:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, hmmm da... I ja sam imao takav problem, ali mozda se dobro ne "zakaci" na mrezu pa ti to izbaci. Znaci, probaj da se preko GPRS-a zakacis na net i onda probaj da update-ujes vrijeme... S druge strane, to moze biti i problem, jer mozda "ne postoji" vremenska prognoza za grad koji si upisao :)

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Probao sam da ga update-ujem i preko WiFi konekcije i preko GPRS-a, i za Vrsac izbacuje No Data, a kad izaberem Beograd on uradi prognozu ali pored prognoze ne stoji Beograd nego neki levi naziv... Takodje sam probao i da izaberem Nis, jer sam video da kod jerkann-a na slikama ima Nis i da sve radi, ali kod mene izbacuje No Data :disgust:
@jerkann pomagaj :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, nemam pojma zasto te toliko zeza... Hmmm, meni nije pisalo NO DATA ali mi se pojavljivao problem da nekad nece preko GPRS-a da mi update-uje ali preko WiFi-ja hoce... :(

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Videcemo sta kaze jerkann kad bude dosao. Nadam se da cemo uspeti da resimo to :( Ili da probam da reinstaliram sve, ali to ako me ne bude mrzelo :D

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, hmmm ili mozda da stavis vHome app... Meni se jako svidja :D
S druge strane, ostavi jerkanu poruku i to je to :)

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Nebojsa92x, kod mene radi normalno, u pitanju je mt:s GPRS veza. Samo kliknes na vremensku prognozu, onda u donjem desnom uglu imaš ikonicu kojom otvaraš meni za izbor grada, izabereš (nema ih baš puno u Srbiji) i onda se samo apdejtuje. Imaš i opciju "update" za manuelni apdejt.

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

Sve sam ja to uradio, ali nece da radi. Ja sam inace u VIP-u, mada ne vidim sto bi korisnicima MTS-a radilo a VIP-ovcima ne :disgust:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nebojsa92x, nema veze preko kojeg si operatera, ali jednostavno nisam pametan, zasto to kod tebe nece da radi... Jednostavno, ponekad nece da se "nakaci" na net i to je to, ali za tvoj problem... ne znam ! :(

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Nebojsa92x »

I da, zanima me zasto ne moze da se stavi background u punoj velicini nego mora da se cut-uje jedan deo slike... Nasao sam neke po meni extra wallpaper-e za fon i zao mi je sto ne mogu da ih iskoristim u punoj velicini :dry:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Nebojsa92x, koje rezolucije su ti wallpaperi? Ako su 360x640, to je mnogo usko za SPB Mobile Shell, jer on ima 3 ili 5 desktopa, pa mora da bude siri nego sto je visok, za razliku od standardnog wallpapera za 5800.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

mezzano i meni se slicna stvar desi... Iako nemam SPB Mobile Shell, kad stavim neku pozadinu, meni je gornji dio ( sat, baterija i mreza ) su mi u tonu teme, a takodje i donji dio ( opcije ) :(

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Zanima me preko kog programa mogu sam da napravim temu za telefon nokia 5800, da mi neko navede besplatne (ako takvih uopste ima) i one koji se placaju, i naravno ako je neko radio sa nekim da mi preporuci?
Verujem da je vec bilo govora o ovakvom programu ali nisam uspeo da nadjem to na forumu.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Program se zove CarbideUI, ima ga na Nokiinom sajtu i besplatan je. Odavde mozes da ga skines. Jesi li nekada pravio teme za neke druge telefone? Kako stojis sa Phoshopom?

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Nikad ih nisam pravio tako da sam u tome totalni pocetnik.
Nekada davno sam se igrao sa PhotoShopom CS2 ali su mi neke druge obaveze nadosle i onda sam to batalio, jednostavno nisam imao vremena, a ono sto sam znao se zaboravilo posle toliko vremena ne koriscenja :(
Pre neki dan sam gledao na OVI teme i nisam bas bio zadovoljan sa ponudom (bar onom besplatnom) pa sam dosao na ideju da jednu napravim po svom ukusu.
Sad su te nadosle obaveze splasle :D pa sam planirao da se sa tim igram na leto.
mezzano, Ako imas neke tutorijale iz ovoga znacilo bi mi. U svakom slucaju hvala za link i pomoc :wink:

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Nemam tutorijale, ali mogu da ti preporucim neke teme i sajtove gde ih ima dobrih. Potrazi teme od IND190, Blue_Ray, Pizero, Shilca, LHS... Idi na Symbianthemes.us,eseth.net, IND190, Pizero Naci ces puno kvalitetnih i besplatnih tema. Ja sam pravio teme za SE, za Symbian nisam, jer imam slabu konfiguraciju, pa ne moze Carbide da mi radi normalno (on trazi minimum 1GB rama, a ja imam 512 :(, pa nisam ni pokusavao). Ono sto ti je potrebno je da se snalazis u Photshopu, crop, resize, gradient, patern... i malo maste i prakse i to je to. Nema tu neke velike filozofije.
Neke od mojih tema mozes videti na
http://eseth.net/profile/mezzano
http://www.zedge.net/profile/ZarkoMeca/
http://mysite.lasyk.net/mezzano/

P.S. Srecno, i kad napravis neku temu, okaci je, da je probamo. ;)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

IND 190 nudi lepe teme ali u poslednje vreme su sve za ^3 i one nemogu ici na s60v3 nisam probao dali idu na s60v5.
Ma ima lepih tema i na ovi samo se treba stalno pratiti i uloviti dobre dok su u promotivnom periodu besplatne.
intheme c.studio pravi dobre teme pogledaj te klik ali se sve placaju a ja sam neke skinuo dok su bile besplatne.

Odgovori