Problem sa Pc Suite for N6600

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:55

Problem sa Pc Suite for N6600

Post od Nabukodonosor »

Ovako.Imam Nokiu 6600 i MSI USB Bluetooth Dongle i instalirane Widcomm 1.4.3.4. drajvere za njega. Telefon mi regularno prepozna telefon i racunar njega. Cak saljem slike preko Send via bluetooth na telefonu i Send menija na racunaru. Cak su mi preporucili da procitam tutorial na nekom sajtu i to sam uradio. Skinuo IBM softver i patch i instalirao to, instalirao PC Suite for Nokia 6600, otisao u "My Bluetooth places" i da kliknem na "Find bluetooth devices" on dobro pronadje moj telefon, i idem na Pair devices i to prodje dobro, ali sada kada treba da odem na "discover available services" on treba da prikaze i Nokia PC Suite, ali to ne uradi. I to je kraj moje price. Dalje bez toga po uputstvu ne mogu. Sta je problem? Evo i neka slika da docara situaciju:

Slika

adidas108
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2004. 15:10

Post od adidas108 »

taj nokia connection manager neradi nikod koga...tako da se nemoj uzbudjivati.Batali to.Idi preko PC Suite.Upari ih.Idi,desnim klikom na ikonu BT,quick conect,BT serial port,klikni na nokiu i to je to.
Podigni Pc suite i mora da radi.Ja tako prabacujem sve. :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Evo ovo sto je adidas108 rekao, i da dodam, upali Nokia mRouter koji se nalazi loadovan u tray-u i tu ukljuci da pregleda sve COM portove da se slucajno koja Nokijica nije tu zakacila. :lol: I onda upali PC Suite i eto... :mrgreen:

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Evo sta mi kaze mRouter:

Slika

Inace, upario sam ih, a evo sta kaze kada idem na Quick Connect pa na Bluetooth serial port:

Slika

Ali u pozadini se vidi da mu je dodelio COM0, ali pre se vidi neka greska?!?!

Evo i konektovao sam se iz drugog puta, ali PC Suite kaze:
"Please attach your Nokia 6600 to the PC and Press OK to continue..."
?????
Na telefonu je ukljucen bluetooth, a dongle je u USB slotu. Sta je sad?

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ja sam pronašao rešenje, a ono glasi: PC Suite 6.2 ili novije. U verzijama 6.20 pa nadalje nema mRoutera koji stalno nešto zeza. Divno jedno rešenje, ja koristim taj PC Suite sa 7610, a koristio sam i sa 6600(ne mojom) i prezadaovljan sam. Probaj, ako ti je teško da skidaš sa neta, odi do neke prodavnice mobilnih telefona(ili servisa) i pitaj da ti narežu CD od 7610. :mrgreen:
U susret novim izazovima...

pop73
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 31. Okt 2004. 21:12

Post od pop73 »

Imao sam isti problem i nisam ga resio " radim bez njega: ,skinuo sam sa neta PC suite za nokiu 6600 ni to mi nije radilo i onda sam odustao... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
tako ti je to...

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Nije bitno da li je za Nokiu 6600, nego da li je 6.20. Moram da naglasim, ali ne znam kako više: SKINI SA NETA PC SUITE ZA 7610 ILI IDI U RADNJU DA TI NAREŽU CD ZA 7610!!! :lol: :lol: :lol:

DA LI STE ČU LI ? ? ? :lol: :lol: :lol:

P.S. Joj, što mi je zabavan ovaj post.
U susret novim izazovima...

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Daj nemoj da me zezas. Jesi li ozbiljan ili sta? Pa nije mi malo 20MB da skidam sa Neta. Nesto mi tvoj nick ne uliva bas poverenje. :lol:

adidas108
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2004. 15:10

Post od adidas108 »

hahaha daj opusti se dobar je on :lol: mozes da skines i to sto je rekao a i nema potrebe.Nego ja nesto ne vide da ti ruter pokazuje portove.Gde ih izgubi :?: :?: :?: Nadam se da nisi zaboravio da instaliras software za Bluetooth :D :?: a?

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2003. 16:57

Post od Aca »

Brate batali PC Suite, ja sam se mucio, skidao najnoviji PC Suite sa nokia sajta, i nista, desava mi se isto sto i tebi s mRouterom, tako da sam to o davno batalio.

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Pa sta je kod tebe resenje?

@adidas108
Pa naravno da sam instalirao Bluetooth software. Probao prvo originalni MSi, a sada i IBM. Ali nista. Inace prebacuje mi slike super sa telefona, preko onoga Send Via Bluetooth. Znaci da veza radi.

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Jel moze floAt's Mobile Agent da radi sa N6600? Kod mene nece ni on da radi. Kako da ga nateram da proradi, posto mi se mnogo svidja?

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Hm... Reinstaliraj PC Suite i drivere za BT, a ako i dalje ne radi probaj ovo sto je Ludak rekao. :lol: A ako ni tada ne radi, reinstaliraj cio sistem, a ako ni tada, shta da ti radim, uzmi komp, mob, podji na neki soliter i baci gov**. :mrgreen:

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Mislim da cu odmah da se odlucim za zadnju opciju. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pa reinstalirao sam ih sto puta. Reci mi, da nije do nekih servisa, jer ja prosto volim da ih iskljucujem.

A sta je floAt's Mobile Agent-om? Jel moze on na N6600?

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Kakvih servisa, npr? 8O Ne znam, ja ne bih koristio bez PC Suite, mada probaj, a probaj i Oxygen. :wink: Nemoj odmah. :mrgreen: Jesi probao kod nekog prijatelja, ali ne s tvojom mashinerijom, mislim da koristis njegov BT i komp? :mrgreen:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

FMA je samo za SE, nažalost ne radi sa Nokiom, a super je program. Koliko god se ja trudio da izazovem kod sebe situaciju da mRouter ne vidi BT portove, nisam uspeo. Možda je uzrok tome XP SP1, jer koristim SP2 još od trenutka izbacivanja prve beta verzije, doduše, ni pod Win98SE nisam uspeo, sve radi kako treba (uz standardno brljavljenje, ali to je normalno :wink: ). A PC Suite za 7610 je dogurao do verzije 6.4, nažalost, neće da radi sa mojom 3660... :cry:

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

@stefank
Nisam probao ni kod jednog drugara, mada bih mozda mogao. Pa mislio sam na Windows servise, da nije do njih, posto mi je dobra vecina iskljucena. Mada ne verujem, jer sam ih ponovo ukljucivao (neke od njih, za koje sam mislio da mogu da imaju veze sa ovim) i nista.

Probacu PC Suite za 7610. Mada mi se nesto ne skida 20MB.
Maskoni, ajde postavi ovde jednu sliku, da vidim kako treba da izgledaju portovi u mRouteru. Ako ti nije tesko.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Neću postavljati sličicu (nema potrebe :wink: ), jednostavno, imaš ponuđeno još 5-6 portova koje koristi BT. Kod tebe ih mRouter nije detektovao, zašto - to je dobro pitanje...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Probaj kod nekog prijatelja, skoro sam siguran da ti je Windows zeznut. :roll: mRouter treba da ti prikazuje portove, isto kao sto ti prikazuje IR, samo sto pise BlueTooth i COMx. :lol: Miskoni, nije do service packova, ja sam probao na oba i radi mi ok. Mada ne znam sto ce Nokiji ovaj mRouter, svima je iskomplikovao zivot, ali evo srecom izgleda da su ga izbacili kod ovih novih modela. :lol:

Nabukodonosor
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Nabukodonosor »

Evo, posle mi drugar dolazi i donosi svoju masinu, pa cu da probam. Mada ne verujem da je do Windowsa, jer sam pre neki dan formatirao disk samo zbog ovoga i probao na novo i opet nije htelo.

Odgovori