Problem sa Pc Suite for N6600
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:55
Problem sa Pc Suite for N6600
Ovako.Imam Nokiu 6600 i MSI USB Bluetooth Dongle i instalirane Widcomm 1.4.3.4. drajvere za njega. Telefon mi regularno prepozna telefon i racunar njega. Cak saljem slike preko Send via bluetooth na telefonu i Send menija na racunaru. Cak su mi preporucili da procitam tutorial na nekom sajtu i to sam uradio. Skinuo IBM softver i patch i instalirao to, instalirao PC Suite for Nokia 6600, otisao u "My Bluetooth places" i da kliknem na "Find bluetooth devices" on dobro pronadje moj telefon, i idem na Pair devices i to prodje dobro, ali sada kada treba da odem na "discover available services" on treba da prikaze i Nokia PC Suite, ali to ne uradi. I to je kraj moje price. Dalje bez toga po uputstvu ne mogu. Sta je problem? Evo i neka slika da docara situaciju:

-
- Neredovni učesnik
Evo sta mi kaze mRouter:

Inace, upario sam ih, a evo sta kaze kada idem na Quick Connect pa na Bluetooth serial port:

Ali u pozadini se vidi da mu je dodelio COM0, ali pre se vidi neka greska?!?!
Evo i konektovao sam se iz drugog puta, ali PC Suite kaze:
"Please attach your Nokia 6600 to the PC and Press OK to continue..."
?????
Na telefonu je ukljucen bluetooth, a dongle je u USB slotu. Sta je sad?

Inace, upario sam ih, a evo sta kaze kada idem na Quick Connect pa na Bluetooth serial port:

Ali u pozadini se vidi da mu je dodelio COM0, ali pre se vidi neka greska?!?!
Evo i konektovao sam se iz drugog puta, ali PC Suite kaze:
"Please attach your Nokia 6600 to the PC and Press OK to continue..."
?????
Na telefonu je ukljucen bluetooth, a dongle je u USB slotu. Sta je sad?
Ja sam pronašao rešenje, a ono glasi: PC Suite 6.2 ili novije. U verzijama 6.20 pa nadalje nema mRoutera koji stalno nešto zeza. Divno jedno rešenje, ja koristim taj PC Suite sa 7610, a koristio sam i sa 6600(ne mojom) i prezadaovljan sam. Probaj, ako ti je teško da skidaš sa neta, odi do neke prodavnice mobilnih telefona(ili servisa) i pitaj da ti narežu CD od 7610. 

U susret novim izazovima...
-
- Neredovni učesnik
-
- Neredovni učesnik
-
- Neredovni učesnik
-
- Neredovni učesnik
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
FMA je samo za SE, nažalost ne radi sa Nokiom, a super je program. Koliko god se ja trudio da izazovem kod sebe situaciju da mRouter ne vidi BT portove, nisam uspeo. Možda je uzrok tome XP SP1, jer koristim SP2 još od trenutka izbacivanja prve beta verzije, doduše, ni pod Win98SE nisam uspeo, sve radi kako treba (uz standardno brljavljenje, ali to je normalno
). A PC Suite za 7610 je dogurao do verzije 6.4, nažalost, neće da radi sa mojom 3660... 

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Neredovni učesnik
@stefank
Nisam probao ni kod jednog drugara, mada bih mozda mogao. Pa mislio sam na Windows servise, da nije do njih, posto mi je dobra vecina iskljucena. Mada ne verujem, jer sam ih ponovo ukljucivao (neke od njih, za koje sam mislio da mogu da imaju veze sa ovim) i nista.
Probacu PC Suite za 7610. Mada mi se nesto ne skida 20MB.
Maskoni, ajde postavi ovde jednu sliku, da vidim kako treba da izgledaju portovi u mRouteru. Ako ti nije tesko.
Nisam probao ni kod jednog drugara, mada bih mozda mogao. Pa mislio sam na Windows servise, da nije do njih, posto mi je dobra vecina iskljucena. Mada ne verujem, jer sam ih ponovo ukljucivao (neke od njih, za koje sam mislio da mogu da imaju veze sa ovim) i nista.
Probacu PC Suite za 7610. Mada mi se nesto ne skida 20MB.
Maskoni, ajde postavi ovde jednu sliku, da vidim kako treba da izgledaju portovi u mRouteru. Ako ti nije tesko.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Neću postavljati sličicu (nema potrebe
), jednostavno, imaš ponuđeno još 5-6 portova koje koristi BT. Kod tebe ih mRouter nije detektovao, zašto - to je dobro pitanje...

● PRAVILA FORUMA ●
Probaj kod nekog prijatelja, skoro sam siguran da ti je Windows zeznut.
mRouter treba da ti prikazuje portove, isto kao sto ti prikazuje IR, samo sto pise BlueTooth i COMx.
Miskoni, nije do service packova, ja sam probao na oba i radi mi ok. Mada ne znam sto ce Nokiji ovaj mRouter, svima je iskomplikovao zivot, ali evo srecom izgleda da su ga izbacili kod ovih novih modela. 

-
- Neredovni učesnik