veza telefona za kompjuterom

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
poshke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Avg 2004. 19:19

veza telefona za kompjuterom

Post od poshke »

pozdrav...Pokusao sam da napravim vezu telefona sa kompjuterom sa programima tipa nokia PC suite i RemoteS60, ali mi nije poslo za rukom. Inace imam nokia 3660 i MSI bluetooth. Porblem je sledeci. Nokia Pc suite uopste nece da mi prepozna telefon(inace je najnovija verzija skinuta sa nokiinog sajta) dok remotes60 takodje nece da ga prepozna iako pokusavam da ga povezem preko serialporta...ako ko ima sa iskustva sa ovim problemom unapred hvala :lol: :lol: :lol:

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Uzmi bluetooth adapter, nije skup, i šalji podatke na telefon po principu poruke, tada ti programi tipa PCsuite i ne trebaju. to ja radim i na nokijama, i na SE, i na simensima...

Zašto neće da prepozna PCsuise :?: :?:
Budi malo određeniji jesi li radio sinhronizaciju, jesi li izabrao način konekcije, jeli kabl ispravan????.... :roll:

chale
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 20. Avg 2004. 16:44

Post od chale »

verovatno je problem u mrouteru. ako ga je instalirao pc suite, a verovatno jeste. treba u njemu da podesis da ti trazi bluetooth na com portu koji odaberes. recimo 3 ili 4. na isti port podesi i u softveru za bluetooth. ako je msi onda si uz njega dobio cd za programcicem koji ostaje u memoriji tj. u donjem desnom delu ekrana na kompjuteru. tu isto podesi da ti bude na portu kao i u mrouteru. treba da ga podesis da ga prepoznaje preko serijskog porta. hm, mozda je ovo malo nejasno ovako kroz poruku, ali probaj nesto da cacnes, pa vidi
Ako kanis pobediti ne smes izgubiti!

chale
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 20. Avg 2004. 16:44

Post od chale »

a, da, zaboravio sam da pomenem, posle toga treba da na ikonici u donjem desnom delu koja predstavlja ikonicu za bluetooth (msi ga instalira) ukljucis opciju start the bluetooth device. tada bi trebalo da ga nadje
Ako kanis pobediti ne smes izgubiti!

jevrem
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 07. Jun 2004. 00:49

Post od jevrem »

Da bi napravio vezu komp-mobilni moras uzeti na telefonu paired devices i ukucas access code koji ce ti pri put traziti i komp... Kada to uradis bez problema ce PC Suite da ti prepozna telefon!
Nokia E65 + Logitech BT Headset

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Moj ti je savet takodje da "batalis" PC Suite i da sve radis uz pomoc MSI-evog softvera, obicnog Windows Explorera (na PC-u) i FExplorera (ili bilo kog drugog file managera na fonu)...
Verujes li mi da nijednom nisam koristio PC Suite, iako sam ga dobio na CD-u uz telefon, a imam sve nepohodne backup-e telefona na racunaru (i kartici u fonu)?
Taj softver je po svemu sudeci tesko s....., jer pravi vise problema nego koristi. Vlasnici "series 40" telefona prisiljeni su da ga koriste jer nema drugog nacina da se napravi backup ili transfer fajlova, ali takve muke vlasnici smartphona zaista ne moraju da prolaze.
Na ovom forumu mnogo je puta pisano o nacinima backupa bez PC Suite-a, pa prosvrljaj malo i videces da to nije komplikovano. Ako ne uspes da nadjes sve sto te zanima, obrati se opet i nece me mrzeti da to sve jos jednom ponovim...

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

Pc suite uglavnom nije ni potreban, nisam ga koristio ni sa 6600, ni 7610, spari uređaje idi u my bluetooth places i radi posao :idea: :wink:

adidas108
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Okt 2004. 15:10

Post od adidas108 »

Slazem se da je PC suite njesra..doduse ove novije verzije su zaobisle svima nama poznati mruter!!!Nist spec ali korak napred..inace stvarno moze da se zivi i bez njega :!: :!: :!:

poshke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Avg 2004. 19:19

Post od poshke »

pa jeste da je PC suite njesra opasno ali sta mislite o ovom programcicu remote s60 sto moze sa njim da se komanduje fon...

Odgovori