6630 šta je novo?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

6630 šta je novo?

Post od miljex »

Koristim ovaj telefon već par dana i primjetio sam dosta novina, ovo je prvi telefon ove vrsste nakon 6600 da se zaista razlikuje, jer neku veliku razliku izuzev spolja nism primjeti ni kod 7610, ni 6670.

Ono što me interesuje je sledeće:

01. jel za formatiranje još vrijedi zeleno+zvijezdica+trojka, ili se nešto izmjenilo; :?:

02. da li je noko od vas primjetio da slika dobija neke bijele tačkice, nakon fotografisanja, a one se gube prebacivanjem u galeriju, ili je to do mog modela, ili glave :lol:

03. koje ste još razlike primjetili u softveru
:?:

Znam da je tema 6630 već bila, ali ne volim da oživljavam stare teme :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

1. ne znam, nisam poqsaovao, caletov je tel pa bi me ubio da mu se nesto desi, zbog toga i nemam ni jedan program na njemu... :oops: verovatno je tako...

2. ne, mislim da je to do tvoje glave :lol:

3. kako to mislis softverske razlike? :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

pod 01 nemem pojima, verovatno
pod 02 ako mislis na tackice po slici kao da ima snega, onda nije samo u tvojoj glavi nego je i u mojoj :wink:
pod 03 ??????????? :?: :?:
and justice for all...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

kakve bre tackice kao sneg? malo je aj da kazem mutnija slika u coskovima ali nema snega, sunce greje :mrgreen: aj malo jasnije to objasnite...

Kuzman
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 22. Nov 2004. 22:16

Post od Kuzman »

Kako su oni to opisali to zvuci najvishe kao da su to mrtvi pikseli :| :| Ali nemoguce je da cas ima a cas ne :? :? Nikad nisam cuo ni video da se tako nesto desava :? :?
Black Sabbath!!!

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

u kom modu slikanja ti se to pojavljuje ako je u nocnom onda je to normalno, a ako nije, e onda nesto nevalja :roll: :arrow: :arrow: :arrow: :roll:

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Nisu mrtvi pikseli, to znam 100%, u klasičnom modu, kada nije dnevno svijetlo, recimo dnevni boravak dobro osvjetljen, pa se pojave neke tačkice, baš kao snijeg, kad sliku prebacim u galeriju tamo je boli glava.

Na softverske razlike mislim prije svega na neke sitnice, recimo jel formatiranje telefona još uvjek kao na 6600 ili 7610, kompatibilnos programa sa 7650 ili 6600...
tak neke sitnice,.

Jedino me formatiraje muči, jel ono isto zel + * + 3 :roll:

Inače telefon je sa italijanske mreže i "kontaktirao" je sa računarom, lično sam ga dekodirao, pa ne znam kako sam uradio posao, da budem siguran da li da ga prodam ili ostavim. A nemam sa čim da usporedim, niko od poznanika nema 6600. :lol:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Zelena slusalica, zvezdica, tri... ti je tzv. "hard format", dakle brišeš apsolutno sve iz interne memorije (i sistemske fajlove). To je, valjda, opcija za servisere pre ubacivanja novog firmwarea... Imaš detaljnije objašnjenje u postu "Sovina pitanja"...
"Soft format" (vracanje na fabricka podešavanja) je *#7370#...
To su kodovi koji važe za skoro sve ranije Symbian modele (trebalo bi i za 6630)...

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

@Sasa NS
? :?: ?

Moj ortak je tako(hard) formatirao svoju nokiju 6600 i naravno da su mu ostali sistemski fajlovi i posle toga je fon radio bez problema...
Sistemske fajlove je gotovo ne moguce ruchno obrisati jer se oni nalaze u ROM memoriji (Read Only Memory) telefona... :!:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Ma ja sam formatirao zel, * , 3, i 6600 i 7610 i 6670 i ne možeš izbrisati sistemske fajlove, samo vraćaš na fabrički podešeno, pojavi se ona crna linija na ekranu i piše formating, dok kod 6630 nema linije, ali se vraće na fabrički podešeno, pa ne znam jel to tako treba, a za ovaj drugi način nisam znao zahvaljujem.

Mislim da je Dr u pravu :idea:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

I ja se slazem sa ovim da se prilikom hard formatiranja ne brishu sistemski fajlovi...
Trebalo bi samo da ga vrati na fabrichko....

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Pri formatiranju se prishu neki fajlovi koji su doshli uz telefon, ali to nikako nisu sistemski...
Osnovne teme, melodije i tonovi ce zauvek ostati u njemu... :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Pretpostavljao sam da se brišu, jer to zaista nisam nikad radio... Srećom nisam imao potrebe. Tako sam protumačio ovu opciju iz jednog Nokia uputstva. Izvinjavam se zbog greške...
Pa kakva je onda uopšte razlika između "soft" i "hard" formata? To mu onda dođe isto...
Ajd nek neko ovo konačno razjasni (Miskoni?)...

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

Ima nešto kod 6630 što nisam primjećivao na njegovim prethodnicima (7650, 6600, 7610), a to je da mi jako dugo zatvara sliku u Galeriji. Da li je i kod vas slučaj ili je to samo kod mene?
Dok sam ima 6600 ili 7610, i udjem u Galeriju, otvorim neku sliku i kad hoću da je zatvorim, samo kliknem na taster i slika je u momentu zatvorena, dok na 6630 prilikom zatvaranja mi se pojavi ona vodoravna linija i treba jedna sekunda da se zatvori slika.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Ne, jako brzo mi zatvara a i otvara slike... koliko ti je memorija puna? mozda ima veze sa tim... ili sa mmc! :oops:

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

O formatiranju ...

Post od mi2scg »

Prilikom "soft" formatiranja, telefon se resetuje slicno racunaru - korisnikovi fajlovi ostaju nedirnuti. Jednostavno, samo se izvrsi prosto resetovanje telefona.
Prilikom "hard" formata brise se sve sto je korisnik uneo u telefon - imenik, gprs, mms podesavanja, aplikacije, programi, igre, dakle sve sto je u telefon uneto nakon kupovine. Dobija se telefon, koji je kao kada je izasao iz prodavnice, cak se mora opet podesiti vreme i datum.
I u jednom i u drugom slucaju se ne brisu sistemski fajlovi (nijedan), jer bez njih aparat ne bi ni radio, a za oba postupka formatiranja potreban je 5cifreni kod.
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Nego, recite vi meni, kako zvuci mp3 player na 6630? Ne mislim na melodije, nego na koriscenje telefonakao plejera. Da li je zvuk tih, kakva su podesavanja i slicno?
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

dobar mu je mp3... nije kao s700, ali je dobar...nije tih... recimo da je u rangu nekih mp3 plejera... naravno govorim o pustanju muzike kroz sluske :wink:

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Prilično dobar, promjenio sam dosta telefona i jedini bolji mi je na se s700, podešavanja nisu ništa posebno, sem ako skineš neki player sa interneta pa na njemu imaš neka dodatna podešavanja.

driveryu1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 10. Feb 2004. 10:55

Post od driveryu1 »

Sasa_NS napisao:Zelena slusalica, zvezdica, tri... ti je tzv. "hard format", dakle brišeš apsolutno sve iz interne memorije (i sistemske fajlove). To je, valjda, opcija za servisere pre ubacivanja novog firmwarea... Imaš detaljnije objašnjenje u postu "Sovina pitanja"...
"Soft format" (vracanje na fabricka podešavanja) je *#7370#...
To su kodovi koji važe za skoro sve ranije Symbian modele (trebalo bi i za 6630)...
mi2scg napisao:Prilikom "soft" formatiranja, telefon se resetuje slicno racunaru - korisnikovi fajlovi ostaju nedirnuti. Jednostavno, samo se izvrsi prosto resetovanje telefona.
Prilikom "hard" formata brise se sve sto je korisnik uneo u telefon - imenik, gprs, mms podesavanja, aplikacije, programi, igre, dakle sve sto je u telefon uneto nakon kupovine. Dobija se telefon, koji je kao kada je izasao iz prodavnice, cak se mora opet podesiti vreme i datum.
I u jednom i u drugom slucaju se ne brisu sistemski fajlovi (nijedan), jer bez njih aparat ne bi ni radio, a za oba postupka formatiranja potreban je 5cifreni kod.
Pozdrav svima!
i kome sad covek da veruje.
Jedino znam da ja kad formatiram telefon sa *#7370# ponasa se kao sto je "mi2scg" opisao za "hard" formatiranje. :?
A kako se vrsi onda ovo "soft" formatiranje.
Jos nisam probao kombinaciju tri tastera kad ukljucujem fon, a i nemam nameru ako ce da mi se telefon zezne.

Odgovori