Nokia 6630, gde mi se dede silna memorija?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 02. Jul 2005. 15:42

Nokia 6630, gde mi se dede silna memorija?

Post od ZedPi »

Kupih je pre neki dan... Kakav telefon!!! Koliko je tu sitnih i krupnih poboljshanja u odnosu na 6600... U pitanju je TIM N6630.

Anyway, imam sledeci problem:

Sa telefonom sam dobio 64MB karticu (kao i svi, pretpostavljam).

Buduci da nishta na telefon nisam instalirao od programa sem Justek Explorera (koji, kad izvadim karticu nestane, tj. instaliran je na karticu) i dve mp3 pesme, tri slike (bukvalno!), pokazuje mi zauzece memorije od 46MB(?!) = 15MB free. Nishta mi nije jasno... U Justek Exploreru mi pokazuje isto... Stavio sam karticu u reader, ali ne mogu da ochitam koliko je slobodno... U Exploreru sam ishao folder po folder na kartici (options/properties) da bi video koji to folder toliko MB zauzima i - nishta! Koliko sam sabrao, u pitanju je zauzece od 8-8,2MB!

Ima li neko eventualno reshenje/obrazlozenje za ovo?

ZedPi

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hm,to ti je zato shto je tim-ova chinimi se pa ima brdo onih njihovih gluposti koje treba pobrisati da bi se oslobodila memorija....

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Na shta konkretno mislish? TIM ima neshto, ali ne verujem da je to sve TOOOOOLIKOOOO veliko...

ZedPi
Chance favors the prepared mind.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Pa pokusaj da formatiras karticu i onda bi trebalo da bude sva memorija slobodna. :D :D :D :D :D :D

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa ima one gluposti tipa favorites i sve to,al najbolje ti je da uradish format i tako da oslobodish...bilo je rechi o ovome u malo starijim temama pa ako te ne mrzi pogledaj ima odgovor tamo isto,siguran sam,prichali smo bash o tome... 8)

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Ma nema shanse da mu favourites zauzme 8mb memorije ! :uhuh: .... neshto si mozda ti sluchajno gurnuo a nisi primetio...ali uradi format kako Dexter kaze i sve ce da bude OK(osim ako te nisu zabushili pa ti dali manju memorijsku) ! 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Cyber, nisam ja rekao da favorites uzima 8mb,nego svi ti fajlovi tog topa i na taj fazon uzimaju malo mesta al nek odradi format pa bi trebalo time da ih ochisti... 8)

Cyber
Banned

Post od Cyber »

Pa dobro nisam ni ja samo na to mislio :D ! ....nemoguce je da mu svi fajlovi tog tipa zauzimaju 8mb...najvishe 3mb !

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Dexter, mislim da nije tim u pitanju,ja imam tim-ovu,i nisam imao takav problem.................
iPhone + CX300

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Nisam mislio da mu TIM-ovi fajlovi zauzimaju sve,ali deo memorije sam mislio,ne secam se vishe,kome treba ima tema,koristite opciju " Trazi " na dnu ekrana,prichali smo o tome pre par meseci sigurno,pa tamo nadjite sve odgovore vezane za ovaj problem..

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Dexter, E pa sad se vetj slazem...Imao sam i ja nekoliko megabajta popunjenih na kartici,ali ne bas 46......
iPhone + CX300

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

ZedPi, pošto već imaš čitač, iskopiraj sve sa kartice na komp, uradi format kartice i vrati nazad podatke, pa pogledaj da li se nešto promenilo. Verovatno imaš malo "izgubljenih" fajlova na kartici koji se ne vide ali zauzimaju prostor. Nije mi jasno kako ne možeš da pogledaš zauzeće na kartici? :? Desni klik> properties...

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Dexter napisao:Nisam mislio da mu TIM-ovi fajlovi zauzimaju sve...
Timovi programi zauzimaju tačno 3mb memorije...provereno... ;)
Ma format će sigurno srediti stvar... ;) :)

Cyber
Banned

Post od Cyber »

Hehe ... moj prethodni post je bio najvishe 3mb...uf bre kao da sam znao( a nagadjao sam :D ) ! .............

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Chudna stvar se desila: kad sam resetovao telefon, pokazao je sliku kako treba - imam nekih 40-ak MB slobodno (u sushtini, bash onoliko koliko i JESTE, jer sam sabrao foldere: Gallery nekih 10MB, Apps nekih 6MB i josh TIM programi, SMS i kontakti par "komata"). Ako formatiram karticu, logichno je da sve shto je na njoj nestaje... Ove TIMove aplikacije... Da li to nechemu sluzi, uopshte? Ionako nameravam da kupim 256MB Kingston karticu, tako da ovu Nokijinu cu da "penzionishem", nego shisto pitam da li da ih snimim na novu...?

Hvala, ljudi!

ZedPi

P.S.
Da li ima neke veze u "nachinu" brisanja sa MMCa - preko kompa ili preko fona? Mislim da telefon tek kasnije registruje promene...

Cyber
Banned

Post od Cyber »

Ne ! TIMove aplikacije i ostalo ti nikad nece zatrebati sem ako ti se zasvidja neko slikica ili neshto tako ...

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

ZedPi napisao:Ako formatiram karticu, logichno je da sve shto je na njoj nestaje...
Zato ti i rekoh da iskopiraš sve na komp, a format kartice će srediti eventualne greške nastale u fajl sistemu, posle lepo vratiš sve nazad.
ZedPi napisao:P.S.
Da li ima neke veze u "nachinu" brisanja sa MMCa - preko kompa ili preko fona? Mislim da telefon tek kasnije registruje promene...
Nema nikakve veze, izmena nastupa praktično odmah. Može da ima veze jedino program iz kojeg proveravaš memoriju, koliko mu je potrebno da "osveži" očitavanje i da li uopšte može da radi osvežavanje ili mora da se pokrene ponovo.

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

Program na fonu je Justek Explorer. Shto se tiche proveravanja memorije preko kompa dok je fon na kablu - mrka kapa! Nece, pa nece! Druga pricha je kad ubodem RS-MMC u reader... Onda je sve u redu, ali mi nije jasno, da, kad odem na properties u Windows Exploreru (kad otvorim PC Suite Nokia Phone Browser) na karticu, on mi kaze da ne mogu da saznam taj property! Veoma chudno... :unsure:

Ma, dobro, to je resheno... Sve je OK... Shto se tiche TIMovih aplikacija, zaista ne vidim ikakve koristi od mobile.TV, TimClick (ne znam ni shta je to) i TIM Web portal (ako sam dobro video), tako da... SVE LETI!!!

BTW, koju memoriju mi preporuchujete? Kingstona, ili neshto drugo? Naravno, 256MB...

THX!
ZedPi

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Bilo kojeg "firmiranog" proizvođača (Kingston, Sandisk, PQI, Transcend...) - šta već najpovoljnije nađeš...
Nedavno su se pojavile još brže kartice za ove telefone novije generacije - "MMC Mobile" (već sam pisao detaljnije o njima u jednom nedavnom postu) - mislim da ih jedna BG firma već ima u ponudi...

ZedPi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ZedPi »

@Sasa_NS:

Jel' one "pashu" na 6630? Kojeg su protoka i kapaciteta? Gde se mogu naci? Ako je frka zbog forumskih pravila, baci mi p.p.

ZedPi

Odgovori