Nokia 6630, gde mi se dede silna memorija?
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Nokia 6630, gde mi se dede silna memorija?
Kupih je pre neki dan... Kakav telefon!!! Koliko je tu sitnih i krupnih poboljshanja u odnosu na 6600... U pitanju je TIM N6630.
Anyway, imam sledeci problem:
Sa telefonom sam dobio 64MB karticu (kao i svi, pretpostavljam).
Buduci da nishta na telefon nisam instalirao od programa sem Justek Explorera (koji, kad izvadim karticu nestane, tj. instaliran je na karticu) i dve mp3 pesme, tri slike (bukvalno!), pokazuje mi zauzece memorije od 46MB(?!) = 15MB free. Nishta mi nije jasno... U Justek Exploreru mi pokazuje isto... Stavio sam karticu u reader, ali ne mogu da ochitam koliko je slobodno... U Exploreru sam ishao folder po folder na kartici (options/properties) da bi video koji to folder toliko MB zauzima i - nishta! Koliko sam sabrao, u pitanju je zauzece od 8-8,2MB!
Ima li neko eventualno reshenje/obrazlozenje za ovo?
ZedPi
Anyway, imam sledeci problem:
Sa telefonom sam dobio 64MB karticu (kao i svi, pretpostavljam).
Buduci da nishta na telefon nisam instalirao od programa sem Justek Explorera (koji, kad izvadim karticu nestane, tj. instaliran je na karticu) i dve mp3 pesme, tri slike (bukvalno!), pokazuje mi zauzece memorije od 46MB(?!) = 15MB free. Nishta mi nije jasno... U Justek Exploreru mi pokazuje isto... Stavio sam karticu u reader, ali ne mogu da ochitam koliko je slobodno... U Exploreru sam ishao folder po folder na kartici (options/properties) da bi video koji to folder toliko MB zauzima i - nishta! Koliko sam sabrao, u pitanju je zauzece od 8-8,2MB!
Ima li neko eventualno reshenje/obrazlozenje za ovo?
ZedPi
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
ZedPi, pošto već imaš čitač, iskopiraj sve sa kartice na komp, uradi format kartice i vrati nazad podatke, pa pogledaj da li se nešto promenilo. Verovatno imaš malo "izgubljenih" fajlova na kartici koji se ne vide ali zauzimaju prostor. Nije mi jasno kako ne možeš da pogledaš zauzeće na kartici?
Desni klik> properties...

● PRAVILA FORUMA ●
Chudna stvar se desila: kad sam resetovao telefon, pokazao je sliku kako treba - imam nekih 40-ak MB slobodno (u sushtini, bash onoliko koliko i JESTE, jer sam sabrao foldere: Gallery nekih 10MB, Apps nekih 6MB i josh TIM programi, SMS i kontakti par "komata"). Ako formatiram karticu, logichno je da sve shto je na njoj nestaje... Ove TIMove aplikacije... Da li to nechemu sluzi, uopshte? Ionako nameravam da kupim 256MB Kingston karticu, tako da ovu Nokijinu cu da "penzionishem", nego shisto pitam da li da ih snimim na novu...?
Hvala, ljudi!
ZedPi
P.S.
Da li ima neke veze u "nachinu" brisanja sa MMCa - preko kompa ili preko fona? Mislim da telefon tek kasnije registruje promene...
Hvala, ljudi!
ZedPi
P.S.
Da li ima neke veze u "nachinu" brisanja sa MMCa - preko kompa ili preko fona? Mislim da telefon tek kasnije registruje promene...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Zato ti i rekoh da iskopiraš sve na komp, a format kartice će srediti eventualne greške nastale u fajl sistemu, posle lepo vratiš sve nazad.ZedPi napisao:Ako formatiram karticu, logichno je da sve shto je na njoj nestaje...
Nema nikakve veze, izmena nastupa praktično odmah. Može da ima veze jedino program iz kojeg proveravaš memoriju, koliko mu je potrebno da "osveži" očitavanje i da li uopšte može da radi osvežavanje ili mora da se pokrene ponovo.ZedPi napisao:P.S.
● PRAVILA FORUMA ●
Program na fonu je Justek Explorer. Shto se tiche proveravanja memorije preko kompa dok je fon na kablu - mrka kapa! Nece, pa nece! Druga pricha je kad ubodem RS-MMC u reader... Onda je sve u redu, ali mi nije jasno, da, kad odem na properties u Windows Exploreru (kad otvorim PC Suite Nokia Phone Browser) na karticu, on mi kaze da ne mogu da saznam taj property! Veoma chudno... 
Ma, dobro, to je resheno... Sve je OK... Shto se tiche TIMovih aplikacija, zaista ne vidim ikakve koristi od mobile.TV, TimClick (ne znam ni shta je to) i TIM Web portal (ako sam dobro video), tako da... SVE LETI!!!
BTW, koju memoriju mi preporuchujete? Kingstona, ili neshto drugo? Naravno, 256MB...
THX!
ZedPi

Ma, dobro, to je resheno... Sve je OK... Shto se tiche TIMovih aplikacija, zaista ne vidim ikakve koristi od mobile.TV, TimClick (ne znam ni shta je to) i TIM Web portal (ako sam dobro video), tako da... SVE LETI!!!
BTW, koju memoriju mi preporuchujete? Kingstona, ili neshto drugo? Naravno, 256MB...
THX!
ZedPi
Bilo kojeg "firmiranog" proizvođača (Kingston, Sandisk, PQI, Transcend...) - šta već najpovoljnije nađeš...
Nedavno su se pojavile još brže kartice za ove telefone novije generacije - "MMC Mobile" (već sam pisao detaljnije o njima u jednom nedavnom postu) - mislim da ih jedna BG firma već ima u ponudi...
Nedavno su se pojavile još brže kartice za ove telefone novije generacije - "MMC Mobile" (već sam pisao detaljnije o njima u jednom nedavnom postu) - mislim da ih jedna BG firma već ima u ponudi...