6680 firmware v4.04.07

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

6680 firmware v4.04.07

Post od Obren »

Zna li neko u kom servisu može da se flashuje N6680 na firmware 4.04.07 i koja je cena? U Handy Landu, gde sam kupio telefon flashovanje košta 850 din. ali poslednja verzija koju imaju je 3.04.37 koja mi je već u telefonu.

Spisak bugfixeva i novosti se može videti recimo na ovoj strani http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=81559

Na nekim drugim forumima vidim da su ljudi listom zadovoljni novim firmverom (brži odziv menija, poboljšan kvalitet fotografija, ispravljeni sitni problemi sa bluetoothom i pojedinim "3rd party" aplikacijama). Nisam video nekoga da se žali na najnoviji firmware, tako da se može uzeti da je bezbedno staviti ga, još samo naći gde u Beogradu to može da se odradi.

Inače telefon je sjajan, ni na jedan krupniji bug nisam naleteo, a od sitnih to su:

1) Ako sinhronizujete adresar sa Outlookom, brojevi telefona budu u formatu +381 (xx) yyyyyyy, dakle sa zagradama i razmacima. Ovaj format ne pravi problem kod normalnog zvanja, ali speed dials sistemska aplikacija ne ume da pozove ovako sačuvane brojeve, već se moraju preveslati u format +381xxyyyyyyy da bi SD radio.

2) Custom labele u adresaru ne mogu da se kucaju sa velikim početnim slovom.

3) Slike sa blicem su katastrofalno loše i jako vuku na žuto, slike po danu su OK.

Sve ostalo je fenomenalno, sve preporuke za telefon. Funkcionalno je praktično identičan sa 6630 ali mi se više sviđa njegov "classic" oblik (doduše to je stvar ukusa) i mislim da je navi-pad na 6680 drastično prezicniji i udobniji za rad od onog na 6630.

Inače ako uzimate karticu, obavezno kupite "MMC Mobile" a ne "DV RS MMC", jer je ova prva otprilike za red veličine brža a tek neznatno skuplja.

Pozdrav svima...

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

"Inače ako uzimate karticu, obavezno kupite "MMC Mobile" a ne "DV RS MMC", jer je ova prva otprilike za red veličine brža a tek neznatno skuplja. " To sve stoji,ali da li si primjetio da ova kartica DV (Dual Voltage) troshi manje baterije ?!?! :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

zavodnick, i MMC Mobile je takođe "dual voltage"...

Da nije, ne bi ni mogla raditi u 6680.. 8)

Resident
Banned
Pridružio se: Ned, 18. Dec 2005. 09:10

Post od Resident »

Da li je neko nasao gde ima nova ferzija za 6680?
Slike sa blicom su ocajne,imam istu verziju kao Obren
V 3.04.37
01-06-05
RM-36
i nemogu da iskljucim blic.Options->Flash->Off i ostaje ukljucen,ili ne toliko jak kao kad je ne ON.
Da li se desava ovo kod jos nekog?
Sa ove strane groba od vas ocekujemo samo jedno,da vasa dobra strana spozna onu mracnu.

ivano
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 18. Dec 2004. 14:08

Post od ivano »

Da... i mene je razocarala kamera, delimicno... Losija je od onog sto kazu specifikacije, definitivno... Moze li se to ispeglati nekom kamerom nezavisnih prizvodjaca ( i koja je najoblja)...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Blic je kod svih aktivan malo da nebi slikali nekog bez njihovog znanja,nesto kao zastita privatnosti ekstra jakim zvukom"skljocanja"kamere kod nekih firmi.
2 ivano: Jel mislis na neki program ili na eksternu kameru,pretpostavljam ovo prvo ali je pitanje... a programa ima dosta samo neznam koliko ce ti pomoci,socivo i ne narocito dobar CMOS senzor se ne mogu popraviti softverom,mozes samo da sredjujes kontrast i slicne stvari a da dobijes sliku kvaliteta nekog boljeg Sharp-a ili SE samo putem programa,to sumnjam... :uhuh:
Pozdrav 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Evo izgleda da je stigao update za 6680,verzija 4.04.34,koga zanima neka potrazi,da vidimo bas da li je stvarno izasao,sta donosi... ili je neko samo lupio na Mobile Reviews?
Pozdrav 8)

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

da a lomnica city gde ja mogu da nadjem taj uptade i da li mogu da updatujem moju nokiju 6680 posto mi je na tim software-u
The Bloody Alboz

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mozes da nadjes u nekom servisu,ako nemaju ovaj onda bar onaj Decembarski 4.04.07 a sam nemozes,treba ti skupa oprema i dosta znanja zato spremi lovu i pravac servis!
Pozdrav 8)

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

Lomnica_city napisao:Evo izgleda da je stigao update za 6680,verzija 4.04.34,koga zanima neka potrazi,da vidimo bas da li je stvarno izasao,sta donosi... ili je neko samo lupio na Mobile Reviews?
Pozdrav 8)
Verzija 4.04.07 potvrđeno postoji u barem jednom servisu u Beogradu ( Ninolina, hvala za info :) ) ali nikako da nađem vremena da to odradim, pošto telefon mora da prenoći u servisu (to je info koji sam dobio).

Upucavanje novog firmwarea inače košta 800 din.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Blago vama!U Nisu u jednom servisu za verziju 6 (da ŠEST,a ja mu lepo trazim 4.04.07) traze 1600 dinara a u drugom 1300,samo sto su u ovom drugom malo informisaniji pa je lik rekao da ce da mi nabavi taj softver jer ima 3... a nije se hvalio da ima verziju 6! :D I jos me covek ubedjuje,ja njemu:"Nema jos ni verzije 5,tek je 4...",a on:"Ma ja imam 6,jel hoces ili...?",ja se lepo okrenem i odem!Sto je najgore to je jedan od poznatijih servisera kod kojeg mnogi mobil shopovi popravljaju telefone!
Pozdrav 8)

zeemax
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Jan 2006. 04:09

Post od zeemax »

Lomnica_city napisao:Ne koristim ni jedan jer znam da nema neke vajde od njih!Ma Symbian ti je cudo,ja jos nisam docekao UtraMP3 plejer koji ce da radi bez seckanja pesama samo od sebe a tek kad nesto radim po meniju... :angry:
Pozdrav 8)
probaj power mp3
meni na 6630 ne prekida kod čačkanja po bilo čemu,ali nakon razgovora treba pauzirati,pa ponovo play.zbog toga mi fali serijski mp3 player s
n gage-a,on je znao nastaviti bez beda

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

onaj plejer sa n90 je sasvim dobar i ne stuca ...... e sad, istina je da nema lepe skinove i dodatke (npr. "ekvilajzeri", koji meni i ne znace toliko) ali je sasvim solidan, a + je i Nokijin :) ..... pretpostavljam da oni najbolje znaju da naprave softver za njihove telefone...
pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Taj sa N90 i koristim a probao sam PowerMP3 koji si mi poslao zeemax ali mi vidi samo 2 pesme i nikako nemogu ostale da ubacim a imam preko 50!?A ionako mi se vise svidja ovaj od N90,iako nema evilajzer ali je za rukovanje laganica!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ja te ekvilajzere ne koristim ni na pravom mp3 plejeru, a na kompu vrlo retko .... i to samo jedno podesavanje :)

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

tahj ekvijazer tesko da mozes primetiti na sluskama to se samo primeti na zvucnicima(nr. kompa kad ojacas glas)tako da to je stvarno bezpotrebno
The Bloody Alboz

Odgovori