6600, virus koji šalje MMS-ove, pomoć!

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

6600, virus koji šalje MMS-ove, pomoć!

Post od rocK »

dobio sam na noki6600 virus koji samostalno salje mms-ove ...pri instalaciji sam ga instalirao na mmc te sam mislio da bi ga formatiranjem kartice mogao izbrisati medjutim nije moglo , jos uvijek salje poruke ..... sta da radim ?????????? :ohmy: :ohmy:
rocK for ever

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

saznaj kako se virus zove pa ne internetu potrazi program kojim se doticni uklanja?
(najjednostavniji nacin da saznas koji je virus u pitanju je da taj zarazeni fajl skeniras AVP-om ili nekim slicnim AV-om na kompu)

pozdrav

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

uradi hard format telefona i posle formatiraj karticu i resen problem ili iskjuci neke parametre na gprs-u da ti nesalje mms dok to ne sredis 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

instaliraj sebi anti virus , nek ti skenira telefon , otkrije virus i izbrises ga , moj prijatelj je tako uradio , ali njemu je taj virus stalno drzao ukljucen bt (nije se mogao ugasiti) i tako je "zarazivao" i druge telefone

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Mom drugaru se juce isto desilo na Nokia 6600.Salje MMS kao lud.Sto je najgore salje i na druge telefone...meni ne moze nista na K700 :D

E sad,prvo sto smo uradili je da smo sjebali parametre da ne moze da salje.
Gde moze da se skine neki antivirusni program za N6600,nisam u tokovima za symbian telefone pa stvarno nemam predstavu gde da trazim...

Takodje ne moze da obrishe i neku igru..ima li za to leka?
I kako se radi taj hard format telefona?

Hvala

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

antivirus trazite preko nekog internet pretrazivaca (google.......) , ili ukoliko imas program preko kojeg mozes da download-ujes stvari sa tudjih racunara(eMule. LimeWire........).
:wink:

rocK
Mobil fan
Mobil fan

Post od rocK »

pa i ja sam ga dobio od se k700 , a sad za sad sam iskljucio parametre za mms , ali me zivcira drzati ih stalno iskljucene posto mi se neda da ih stalno ukljucujem kada zelim poslati mms , pa de nebojsa objasni kako se radi hard format , da li tu postoji onaj kod , i da li ce mi ostati brojevi nakon sto uradim taj hard format??????? :?
rocK for ever

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

To je virus commwarrior, instaliras anti-virus update-ujes ga, skeniras i obrises virus kao sto je vec receno ili uradis format.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

evo kako

Do a Full phone formatting on your 6600! as steps below,

1. Make sure you have at least 3/4 charge of battery power left.

2. Backup your contacts list and personal files to MMC memory card.

3. Switch-off your 6600 phone.

4. Press and hold 3 keys;

Green dial key, * (star key) & no. 3 key and then press the power on/off to swtich on the 6600 phone.

Remember, do not let go all of the keys and hold keys until you see a formatting word screen show!

5. After a few minutes when the Full phone formatting completed, your 6600 will back to original system and factory settting.

All apps installed & not of the phones' default will be lost. If you did a backup on your mmc, you can restore it back to the C drive again.

mitar
Banned
Pridružio se: Ned, 23. Jan 2005. 15:45
Kontakt:

Post od mitar »

ej ljudi janemam problem sa fon memorijom vec sa mem. karticom.naime kad pokusam da formatiram mem.karticu fon ne reaguje i nakon 5 sec. izlazimi mi natpis enter mem. card name a pritom nije uradio format i sve je ostalo isto.moje pitanje je dali postoji neki program koji moze naknadno da uradi format mem kartice ili pak da pokusam opet da je formatiram putem programa koji dolazi uz fon
The Bloody Alboz

lgor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 19. Jul 2005. 10:44

Post od lgor »

i ja sam dobio taj virus commwarrior ali sam ga izbrisao na najgluplji nacin :D on e nalazi u E:/system/apps/commwarrior :) tu sam samo izbrisao dva file-a i nemam vise virus :D

rocK
Mobil fan
Mobil fan

Post od rocK »

e ja sam morao formatirati citav telefon ....al ok , vazno je da sam ga se rijesio... :D :D i jos thx nebojsi za antivirus
rocK for ever

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

mitar, upravo sam skinuo neki program "Repair corrupt mmc" ...... ali je za PC, tako da pretpostavljam da je potreban citac kartica ..... u svakom slucaju, nemam pojma kakav je i sta radi ali ti ga mogu poslati pa da ga isprobas ....... naravno na sopstvenu odgovornost jer, kao sto rekoh, nemam pojma kakav je...

pozdrav

maraja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 16:34

Post od maraja »

skineš program sa adrese: http://mobile.f-secure.com/disinfection.html, pobrišeš fajlove. posle skineš i antivirus koji će ovaj program da ti ponudi...restartuješ se i sve nastavi da radi....
It dosen't matter now to me cause I lost my baby.
Nothing means that much to me without my baby anyway.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

evo ja sam otisao na taj link da vidim kakav je taj program , medjutim izbacuje mi

"ERROR 404: Sorry, URL not found
Please click here for the Main Index.
This page will automatically load the Main Index in 10 seconds ... . "

maraja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maraja »

ok, pogledaj ovo: http://www.f-secure.com/v-descs/commwarrior.shtml

i imas uputstvo na kraju:

Disinfection

F-Secure Mobile Anti-Virus will detect both comwarrior variants and delete the worm components.

If your phone is infected with Comwarrior and you cannot install files over bluetooth, you can download F-Secure Mobile Anti-Virus directly to your phone

1. Open web browser on the phone
2. Go to http://mobile.f-secure.com
3. Select link "Download F-Secure Mobile Anti-Virus" and then select phone model
4. Download the file and select open after download
5. Install F-Secure Mobile Anti-Virus
6. Go to applications menu and start Anti-Virus
7. Activate Anti-Virus and scan all files
8. Reboot your phone to kill Commwarrior process that is still running

After disinfecting you phone, you can remove remaining empty directories by going to application manager and uninstalling the SIS file in which Comwarrior arrived (either commw.sis or random name)

aeto...
It dosen't matter now to me cause I lost my baby.
Nothing means that much to me without my baby anyway.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Kad tako mora da se formatira ceo telefon... Najgore... Baci bre taj Symbian:). Sta li ce da se desi kada bude toliko virusa kao i na kompijuteru, a svi trose kredit, svi nesto koce, brisu...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

Lobachewsky, ali ti i dalje koristis PC, zar ne? ..... zasto umesto kompa ne predjes na PlayStation ili nesto slicno..... za njih (jos) nema virusa :P

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Brate, jel' znas da se kompijuter koristi i za druge stvari, a ne samo za igrice? Ume dosta stvari sto Play Station ne moze... Da nije tako odmah bih preso na Play Station. A i postoje dosta antivirusa, firewall-a i ostalog softvera koji su daleko, daleko pouzdaniji nego ovi za mobilni.
Nekome je Symbian prednost, a nekom najveca mana.

maraja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od maraja »

Lobachewsky napisao:Kad tako mora da se formatira ceo telefon... Najgore... Baci bre taj Symbian:). Sta li ce da se desi kada bude toliko virusa kao i na kompijuteru, a svi trose kredit, svi nesto koce, brisu...
ne mora da se formatira telefon... skinula sam taj virus sa više symbian telefona... na taj način ;)

Odgovori