Problem sa punjenjem 6630

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Problem sa punjenjem 6630

Post od nikoola »

Imam brzi punjac 800mAh.
Punio sam je jedno 2 sata i kad sam je iskljucio, indikator pokazuje da je napunjena malo vise od pola (FExplorer 1.15, pise 57%), pa sam je punovo prikljuio i punio jos jedno sat vremena... i opet sve isto... indikaro malo vise od pola, a FE 57%!
Zatim sam iskljucio telefon i ponovo ukljucio i indikator mi je bio pun a u FE pisalo mi je 100%.
Zna li neko sta moze da bude u pitanju?

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Softverski bug ocigledno posto restart pomaze,a ako hoces trajno da ga resis formatiraj ili bolje flesuj telefon u nekom servisu!
Pozdrav 8)

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

Nemoj nikad da prekidas punjenje na pola, mislim mozes ali to nevalja za bateriju. Verovano se nije dopunila do kraja, ali ne znam zasto... Na to ucice temperatura prostorije u kojoj se puni telefon posto telefon meri temperaturu baterije pa po tome odredi kada je puna... Recimo ako punis u hladnoj prostoriji (14C) baterija ce se duze puniti (oko 2 sata) ali ce kasnije duze da traje i obrnuto. Nego probaj da ga punis ugasenog, pa javi sta se desava. A taj indikator na FExporer-u je glup on samo ocita koliko ima crtica pa to pretvori u %. (Ima 7 crtica, podeli 100 sa 7 i dobices da je jedna crtica 14%, to nije realno posto prva odnosno ona najvisa je oko 45%! Tako da batali taj indikator u FExplorer-u) Eto, uuuu bas sam se raspisao... Znaci nemoj da prekidas punjenje dok ne kaze da je baterija puna. :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma nema to veze sa temperaturom,isto se on puni i na +10 i na +30 a ne puni bateriju merenjem temperature :roll: to te je neko slagao,postoji elektronika u bateriji koja regulise punjenje a ne termometar!
Pozdrav 8)

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Lomnica_city, da ga formatiram? ajd, pomozi malo, posto sam juce uzeo fon!
sta se onda brie iz fona? sve ili...?? bese to ona fora *$7780# Ili tako nesto slicno??
iPhone 3G[s] 16GB

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne,sifra za Soft format je *#7370# i ne brise bas sve,ali brise ono najvaznije tj podatke (imenik,slike...) i programe koji su instalirani pa prvo uradi bekap svega na kompjuter pa onda ako ni formatiranje ne pomogne idi u neki servis i flesuj telefon!Posto je ocigledno softverski bug,sumnjam da ce samo formatiranje pomoci,ali ipak bekapuj sve preko PC Suite pa probaj,ako uspe super,ako ne,ne gine mu flesovanje!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

nikoola: Kao sto je rekao lomnica_city prvo prebaci sve sto ti treba na komp zatim formatiraj karticu i format telefon. Karticu formatirash tako sto ulazish iz menija u "memory" pa options i format a telefon mozes isto iz opcija ali je ovako prostije. Znaci *#7370# i security kod ti je 12345 (ako vlasnik telefona pre tebe ga nije menjao). Onda ti se telefon bukvalno restatruje i dobijesh na fabricka podesavanja kao da si ga kupio iz radnje.

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Zasto mora da formatira karticu?99% je u pitanju softverski bug,nije nastao zato sto je instalirao lose krekovan program,ali bas zato mislim da mu to nece pomoci,ako je nesto lose programirano onda tu format ne pomaze!
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

koliko se secam vise ljudi je imalo taj problem ..... cini mi se da je fles novijim firmverom jedino resenje, medjutim, nista te ne kosta da probas format

pozdrav

DrMilengele
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 11:05

Post od DrMilengele »

Kandak nista od formata,samo fleshika.Buraz imao 6600 i imao isti problem (plus jos kojesta),kao i njegov neki frend sa istim 6630.Do flesha se napatise,posle flesha sa novim firmwareom se sve vratilo na meru...
A dje je ba zapelo....

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Probao sam format i nista!!!!
Telefon je u garanciji (jedino sto je garancija u BG-u, a ja sam iz CA). Jel bi to oni sredili za dz, posto je telefon u garanciji??
I koliko kosta flash?

poZ
iPhone 3G[s] 16GB

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Moraju da srede jer je to problem za koji ti nisi kriv i NEBI smeli da ti naplate,ali ako ti je bas neka tako srocena garancija da sta god se desi ti odgovaras,onda moras da platis!Ali naravno bori se da ne platis,kazi da je od pocetka tako i morace da ti flesuju telefon!
P.S.Jesam ti rekao da je softverski bug i da nece pomoci format? :D
Pozdrav 8)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pitaj ih, zavisi, neke firme imaju tako dobru "garanciju" da ne moraju ni da je daju. :lol: Ali, sto kaze Lomnica_City, stvarno ne bi trebali da ti naplate...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ako imas bilo kakvu garanciju flesovanje bi trebalo da je besplatno, jer ono spada i pod onu cuvenu "samo na softver" garanciju :) ..... dakle - ako si ga kupio i u najlopovskijoj firmi koja daje garanciju moraju to da ti odrade za dzabe :)

pozdrav

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Telefon je kupljen u Telekom+. Sutra ih zovem da se raspitam!

ps. sad sam ga ispraznio skroz, i stavio na punjac (izgasen) i izvadio MMC (posto sam na vise mesta cuo da i to moze da bude uzrok)
iPhone 3G[s] 16GB

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Da ne otvaram novu temu, napisacu ovde!
Malopre mi se pojavilo kada sam upalio telefon (i sad mi se svaki put pojavljuje).

Invalid multimedia accespoint. Check multimedia settings.

Zna li neko koje podesavanje treba da se promeni?
iPhone 3G[s] 16GB

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Kada si formatirao fon izgubio si i snimljene settingse za gprs i mms, ( tj. vratili su se na timove ili vodafonove, ne znam ciji ti je fon) pa u zavisnosti od toga na kojoj si mrezi bi trebao da to ponovo uneses ili primis poruku od operatora koja to sama podesi.

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Oljica, nije tacno! Imam u telefonu parametre za 064, i redovno idem na grps! A samim tim znaci da su svi podaci ispravni. Izgleda nesto drugo pravi problemcic!
iPhone 3G[s] 16GB

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Kad se upotrebljava sifra *#7370# mislim da ostaju i podesavanja telefona i gprs-a i slicno,a ako bas hocete i to da ocitite onda koristite sifru *#7380# i bice kao nov!
Pozdrav 8)

Odgovori