Nokia firmware upgrade preko USB kabla?

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Zaključana tema
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1886
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja imam problema sa flashovanjem N93
sve sam lepo poskidao, phoenix bla bla bla, novu verziju softvera ma sve, medjutim kad hocu da flashujem, phoenix prepozna telefon i sve lepo ispise i kad krenem da flashujem, komp ne vidi one fajlove, ne mogu da izaberem jezicki paket, znaci phoenix ga ne vidi kao N nego kao RM-55 e sad ne znam sta to znaci... i u cemu je problem...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1886
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

situacija se malo popravila...
sada mi phoenix vidi firmware, i krene flash onda mi se dogodi ovo

Slika

kao USB uredjaj nije prepoznat... ne znam kako sve sam radio po protokolu... dal ima neko neku ideju?

koristim:
diego 3.07
nokia drajvere
phoenix_service_sw_2006_34_2_156

Lomnica_city
Expert
Expert
Postovi: 2853
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nemas srece Mirko,ni ostali ne mogu jos da flesuju N93,ali ako mi das malo vremena raspitacu se da li je pronadjeno resenje,ili ces u krajnjem slucaju sacekati noviji Phoenix! :wink:
Pozdrav 8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Postovi: 1886
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Misija uspela
nokia N93 je konacno flashovano sa najnovijom verzijom softvera 20.xxxxxx
greska je bila u tome sto telefon nisam prebacio u local mode i izvadio sim karticu, nego mi je telefon bio u normal mode-u

user999
Novajlija
Novajlija
Postovi: 15
Pridružio se: Pon, 16. Apr 2007. 21:18

Post od user999 »

Ima li neko link gde moze da se skine najnoviji firmware za N70, 5.0638.3.0.1. Ne mogu da nadjem nigde...
Ja sam moj fleshovao sa TIM mreze na onaj firmware od marta 2006. i sve radi ok. Mogu ostaviti linkove za download firmware-a i phoenixa, programa koji radi to... ako nekom treba. Imam i detaljno uputstvo.

Miškoni
Administrator
Administrator
Postovi: 4095
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Alpha G850F
:: iPhone 4S
Lokacija: Beograd

Post od Miškoni »

user999, ovaj postupak smo odavno apsolvirali i nije više nešto aktuelan jer NSU i NSS rade istu stvar uz prilično manje drndanja i potrebno je skinuti manje podataka sa neta. Prema tome, ako si već uklonio TIM-ov softver i promenio product code, skini NSU sa Nokia sajta i uživaj.

Milos M.
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Postovi: 78
Pridružio se: Čet, 05. Okt 2006. 17:53

Post od Milos M. »

Da li je neko uspeo da Flashuje N93i.Sad imam software

V 11.0.009
13-02-07
RM-156

i jel postoji noviji software ?
Hvala
HTC Touch Diamond

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Postovi: 2057
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Lokacija: Jakarta-Indonesia

Post od gameforce »

Milos M., Možeš i sam da proveriš OVDE
Samo u prozorče ukucaj product code tvoje N93i i to je sve
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

marko43210
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 4
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 13:52

Post od marko43210 »

ja imam N95 trenutno imam ovaj softwer

V 10.0.018

kako da ubacim novi softwer,imam program Nokia Softwer Updater i prikljucim n95 sa PC peko USB ali taj program mi non stop pokazuje kako nema novog firmware za N95 a znam da ima,moze pomoc

pantadv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Postovi: 55
Pridružio se: Sub, 10. Mar 2007. 13:14

Post od pantadv »

Da nije tvoj telefon skinut sa neke mreze? I meni se to desavalo, ali kada sam probao isti telefon koji nije skidan s mreze uspeo sam!

marko43210
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 4
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 13:52

Post od marko43210 »

nije skinut ne pise nigde ni na njemu ni u softweru kad ga palim, ne znam sta je? ako moze neka pomoc.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Postovi: 2057
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Lokacija: Jakarta-Indonesia

Post od gameforce »

marko43210, koji ti je product code?
To ti piše na nalepnici gde i imei .
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

marko43210
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 4
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 13:52

Post od marko43210 »

code: 0548986 to pise jel to? ja mislim da je to taj broj sto ti treba? ako nije javi mi pa cu videti sta je.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Postovi: 2057
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Lokacija: Jakarta-Indonesia

Post od gameforce »

Na Nokia sajtu kaže ovako "Sorry, there is no software available for your product code"
Znači da ga i nema još za taj product code.
Ubuduće ideš lepo ovde http://www.nokia.co.uk/A4305060 i sam proveriš.
Kada bude bilo, dobro proveri da li je product code "čist" tj da nije sa neke mreže pre nego što odradiš flash.

Nokia product codes koje sam našao na netu za N95 ću postaviti u temu koja se nalazi
OVDE
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

marko43210
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 4
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 13:52

Post od marko43210 »

na ovoj listi sto si postavio pise da je moj mob ovako:

#0548986: Asia-pacific (India ??????)

ne verujem da je skinut sa mreze?kako to da se proveri,nema nista u softweru kad se upali da pise neka mreza i nema nista napisano na telefonu oznaka neke mreze

ssljuka
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 2
Pridružio se: Pet, 19. Dec 2008. 15:33

Muka sa NSU i Nokia 6220c!

Post od ssljuka »

Ovako! Dosada sam vec nekoliko telefona upsesno (tacnije N70, N73 i Nokiu 6500slide) updateova preku NSU. Znaci, sam proces nije mi nimalo stran zahvaljujuci ovom forumu i naravno njegovim clanovima! E ovako, sada posedujem Nokiu 6220c (fw 3. 03)koja je sa originalnim product codom 0564788, kada je stigao u moje ruke vec je bio flesovan na 0557008 sa plum sw. Dakle koristim nemesis za promenu product coda, uspesno promenjen na 0556463 (koji je inace za nase podrucje i jos je b/c kao i originalni koji pise ispod baterije). Zatim pokrenut NSU koji prepoznaje telefon i pronalazi novi sw za njega - pokrece se proces. Download traje i skida se svih 151. 2MB sw, nastavlja se update i da bi pri odbrojavanju minuta do kraja instlacije NSU javio gresku! U stilu, da ne koristim usb hub (sto i ne koristim), da ne koristim docking station tralala. . . Nista od navedenog ne koristim. Klasika nokia usb ca-101 kabl je uboden u usb. Instaliran zadnji pc suite i nokia conectiviti cable driver. OS je Win XP Home SP2. Imam dva usb kabla probao sa oba ne vredi!Menjao usb uticnice na kompu, ne vredi! Pa zato ako iko ima odgovor na moj problem neka slobodno napise i resi me muke!
P. S. Pronasao sam downloadovane fajlove na kompu za update pa me interesuje kako mogu da ih iskoristim (i da li?) i uz pomoc Nemesisa updatujem telefon? Unapred hvala!
A to su fajlovi:

RM328_03. 23_UDA_Ringtones. fpsx [30MB]
rm328_03. 23_prd_v07_01_balkans. fpsx [38MB]
rm328_03. 23_prd_core. fpsx [75MB]
RM328_0556463_03. 23_005. vpl [3kb]
RM328_0556463_03. 23_005_signature. bin [2kb]
RM328_0556463_03. 23_005. dcp [13kb]
rm328_03. 23_prd_vC01_01_Black. fpsx [7kb]

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Postovi: 137
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Jel moguće da sam "ubio" neki čip u N95 radeći update preko NSU-a? Naime, hteo sam da updateujem firmware, i uglavnom, izbacio je neku grešku u toku update-a, posle čega sam sledio navedena uputstva, ali džaba, nije se mogao nastaviti update, niti upaliti telefon. Pošto mi je trebao hitno, odneo sam ga u servis gde mi je rečeno da postoje 2 neka čipa, od kojih mi je jedan (navodno neki manje važan) riknuo. Pa me interesuje jel moguće softverski ubiti hardver, ili mi je uzeo 3 'iljade onako radi reda, a uradio update na neki drugi način?

vladimir814
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Postovi: 3
Pridružio se: Uto, 23. Jun 2009. 21:20

Post od vladimir814 »

Skroz sam nov u ovome,pa je svaka pomoc dobrodosla,hteo bih da svoju 7610 updatujem,stari model inace.Imam najnoviji PC Suite i preko njega sam skinuo Softwere updater,koji koliko sam razumeo nudi prilicno bezbedno upgradovanje softwera,na sta treba da obratim paznju pre nego krenem sa procesom,on mi kao kaze da tel prebacim u general podesavanja,valjda mu to dodje opsti nacin...koji jezik da ostavim i tako,neko ko je ovo vec radio bi dobro dosao sa savetom?

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Postovi: 2057
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
Lokacija: Jakarta-Indonesia

Post od gameforce »

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Zaključana tema