Nokia 3650 PC suite bluetooth problem

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2003. 16:57

Nokia 3650 PC suite bluetooth problem

Post od Aca »

Imam sledeci problem u povezivanju Nokie 3650 i PC Suite preko Bluetootha:
Instalirao sam USB Bluetooth adapter (neki nepoznat WIDCOMM) i sto se tice slanja i primanja podataka bez koriscenja PC Suite sve je u redu, ali iako sam sa neta skinuo najnoviji PC Suite ne mogu da ga koristim. Naime mRouter mi ne prepoznaje ni jedan COM port koji nudi Bluetooth, su mRouteru imam samo opciju za Infrared i nista vise, tako da uopste ne mogu da povezem PC Suite i tel. U uputstvu za Bluetooth koje se nalazi na CD-u koji sam dobio postoji slika kod objasnjenja za povezivanje gde mRouter (u njihovom primeru) prepoznaje 10-ak COM portova, medju kojima je i Bluetooth Serial Port koji meni treba. Mucio sam se nekolko sati, ali nista, ako neko zna sta je u pitanju molim za pomoc.

Hvala unapred.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Da nisi ti preuzeo pogrešan PC Suite??? Da li su ti kako treba instalirani svi drajveri??? Da li si uključio u Control Panelu pod Bluetoothom da dozvoljavaš da drugi uređaj mogu da čuvaju podatke na tvom PCiju??? 8O
U susret novim izazovima...

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Aca »

PC Suite je za nokiu 3650, koju ja imam,drajveri su ok sve ostalo sem PC suite radi bez problema i slanje i primanje podataka preko onog send to. Drajvere sam probao da reinstaliram, prebacivao sam Bluetooth u drugi USB port na kompu, ali nista, reinstalirao sam i PC suite i opet nista. Cak mi i najnoviji Oxygen Phone Manager za Symbian tel. radi bez problema. Ne razumem za koju opciju u Control panel pitas, ali sve je ukljuceno. Problem je u tome sto mRouter ne prepoznaje COM prt za Bluetooth Serial Port koji mi treba za povezivanje (inace Oxygen ga bez problema prepoznaje) u mRouteru imam sam opciju za Infrared i nista vise.

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Aca »

Ludak, Dr. Nick, Miskoni, Administratore, i ostali koji znaju, molim vas ljudi pomagajte postavio sam temu pre nedelju dana i niko da mi odgovori (sem sto je Ludak malo nagadjao), nije da mi bas treba PC suite nesto ekstremno, ali nije na odmet da mogu da ga koristim, a i zivo me interesuje u cemu je problem.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Standardni problemi sa mRouterom. A Widcomm nije nepoznat, već vodeći u tom polju, oni su razvili softver koji upravlja BT uređajima. :mrgreen:

Kad si upario mob sa kompom, kreirana su dva virtuelna COM porta koje će telefon koristiti za vezu sa aplikacijama. Jedan je dolazeći, drugi odlazeći. Treba da vidiš koji su to portovi, recimo COM3 i COM4, i da njih označiš u mRouteru. Dešava se da detekcija ne uspe, pa moraš ručno da uradiš sve. Možeš da probaš i da sam uključiš BT serial port - BT tray - Quick connect - Bluetooth serial port - "ime telefona", ili direktno iz "My Bluetooth Places", možda će tada mRouter detektovati mob.

Naravno, sve ovo ne vredi ako u mRouteru uopšte nemaš mogućnost da koristiš BT, onda mislim da je u pitanju verzija koja to nema, pa ne bi bilo loše da probaš da pronađeš neku drugu, koja je sigurno za 3650/60. Mada, ako je sa originalnog cd-a, to je onda prava verzija. Pretpostavljam i da si probao da reinstaliraš PC Suite, jer je problem definitivno u njemu.

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Aca »

Izvinjavam se na gresci oko Widcomma, ali ja do sada nikad nisam cuo za njega pa mi je izgledao nepoznat, ali sam pre nekoliko dana shvatio da je ipak ono sto rece Miskoni.
Inace Miskoni, sve sto si rekao ja sam na zalost vec sve uradio i nije uspelo, cak sam pokusao i vise od toga. Inace u mRouteru imam samo opciju Infrared, bez COM porta i status not connected, a od nekog drugo COM porta ni traga, inace PC Suite sam skinuo sa Nokiinog sajta pre nedelju dana, sto znaci da je najnoviji (nisam pogresio model 3650).
Molim vas pomozite ako znate sta je.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Hmmm... Probaj ove linkove, možda pomognu:

http://homepage.mac.com/mark.allerton/a ... 00047.html
http://deviceadvice.info/phone/nokia/7650/howto/

Da ne prekucavam, pogledaj sam, možda nešto upali, a i ja ću se malo poigrati, pa ako pronađem šta je problem, pišem. :wink:
U krajnjem slučaju, možda sveža instalacija XP-a reši problem.
Forumi su puni priča o mRouter problemu.

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Aca »

Miskoni hvala na trudu, ali ovi linkovi ne pomazu, oni objasnjavaju kako uspostaviti vezu, kada imate potrebne opcije u mRouteru:
Slika

Ali kod mene je problem sto ja nemam nijednu od ovih opcija, sem nekog Infrareda koji ja nemam.
Molim te ako imas jos neki predlog, pisi.
Hvala unapred

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Da, to je ono najčudnije, što uopšte nemaš opciju da izabereš BT com portove. Zato sam ti i rekao da bi možda sveža instalacija rešila problem. Ali ne "gaženje" postojećeg windows-a, već brisanje i nova instalacija. Probao sam kod sebe da "izazovem" istu situaciju, ali nisam uspeo, uvek imam sve BT portove. :?

Trenutno se zezam sa prilagođavanjem novih BT drajvera (Anycom verzija 1.4.3.4 SP1 Widcomm-ovih novih drajvera) za XP SP2 i 2003 server, da bi radili sa svim BT uređajima (bez glupavog licence.dat fajla), mada imam i pečovane Widcommove v1.4.2.b10 SP4 drajvere koji rade sa 98% uređaja. 8) (ovo se ne bi dopalo firmi Broadcom koja je sada vlasnik Widcomm-a, ali šta da im radim kad neće da naprave univerzalne drajvere za sve. :twisted: ) Koja je verzija tvojih drajvera i OS-a?

Probaj da uninstaliraš sve, i PC Suite i BT softver, zatim da očistiš windows sa nekim RegCleaner-om, pa da podigneš ponovo BT i tek onda PC Suite. Izgleda da je definitivno problem u windows-u, jer ti mRouter nije detektovao ni "unknown" port koji zauzima tvoj modem (koji verovatno imaš u kompu), a ni com1 ili com2 na ploči (ako su uključeni). Još je više čudno da ti Oxygen radi, jer se i on delimično oslanja na mRouter (kad je instaliran).

Ja sam izbacio oba fajla koja koristi PC Suite iz StarUp-a, jer nema potrebe da mi zauzimaju memoriju kada ne koristim vezu. Oni će se svakako pokrenuti sa PC Suite-om, ali pre toga uključim ručno serijsku vezu sa mobom, što je vrlo bitno, i sve radi ok. Inače, skinuo sam kao "novu" verziju PC Suite-a za 3660 & 3620, i razlikje se od ove sa originalnog cd-a, iako su obe verzije 1.00. Čitao sam da postoji novija verzija, ali gde, to je pitanje. Jesi li dobio cd uz telefon?

U svakom slučaju ćemo rešiti problem... :wink: :lol:

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Aca »

Moja verzija drajvera je 1.4.2 Build10, inace ne formatira mi se disk posto sam ga formatirao pre mozda 3 nedelje, i vecito me to smori, jer me mrzi da ponovo sve instaliram. Znaci kad sam instalirao PC Suite Windows jw bio star mozda 4-5 dana. Probacu sa brisanjem BT i PC Suite pomocu RegCleanera, inace uz fon nisam dobio CD.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ja sam primetio da neka PC Suite jednostavno ne želi da radi. Mene je sa 7650 PC suite zezao tri meseca, dok jedanput nisam slučajno spustio 7650 pored IR potra sa uključenim IRom, jer sam baš koji minut pre poslao kontakt iz imenika na T68i. I od jednom se čuo zvuk TUU U, i ono Mr. Uter prijavljuje da je povezana 7650. Samo kada bih se stio šta sam sve podešavao..., jer sam posle nekog vremena promenio Windows, pa onda ponovo nije htelo da radi... :cry: Bože što me nervira Nokia sa tim PC Suitevima... kao da ne mogu da naprave nešto slično SonyEricsson telefonima kojima ne treba bilo koji softver. :?
U susret novim izazovima...

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Meni se sa PC Suite-om dogadjaju mnogo chudne stvari.
Naprimer: kad sam ga instalirao, dok gledam shta ima na fonu lepo se vide 3 grupe: telefonska memorija, memorijska kartica i kontakti. Posle izvesnog vremena pvro mi je nestao folder memorijske kartice, pa sam morao da sve stvari prebacujem u telefonsku memoriju pa onda da to kopiram na karticu, a posle mi je nestao i folder sa telefonskom memorijom i na kraju su ostali samo kontakti. :evil:
Sad prebacijem fajlove na vrlo nekonvencionalan nachin, tako da ako neko zna shta se tachno dogodilo nek kaze. Probao sam sve da reinstaliram, ali nishta ne pomaze...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Doktore, a da nisi slučajno stavio šifru na MMC? Doduše, ne znam da li 7610 ima mogućnost da zaštiti tel. memoriju, ali to se dešava. :?:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Ne, nisam zakljuchao karticu i da, N7610 ima mogucnost da se to uradi.
Da sam je zakljuchao, ne bih video samu karticu, a ovako ne vidim ni telefon :!:

P.S. Chestitam na 200tom postu :!: :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Hvala sa zakašnjenjem za jubilarac, nisam ni primetio! :mrgreen: Sad je već prešišan.
Nego, vezano za problem kojim se bavimo ovde, našao sam u telefonu dva fajla u c:\system\data\ mRouterClient.dat i mrouteragent.ini. Ovaj drugi može da se edituje (na kompu), tu su parametri za povezivanje sa mRouter-om i čuveni port 0. Nisam još probao da se igram, ali možda bi se promenom ili dodavanjem nekih parametara nešto i postiglo. Evo kako stoji kod mene, pa uporedite:

[MROUTERAGENT]
ConnectedModem\CSYName= BTCOMM
ConnectedModem\PortName= BTCOMM::0
CommSpeed= 115200
CommData= 8N1
CommHandshake= RTS/CTS,DTR/DSR
AuthenticateName= RasUser
AuthenticatePassword= pass
IfNetworks= ip
IfName= ppp
DisablePlainTextAuth= 0
EnableIPHeaderCompField= 1
EnableSWCompField= 0
IfCallbackEnabled= 0
IfCallbackType= -1
IfCallbackInfo= 0
Timeout\Client= 9999
Timeout\Route= 9999

Manje-više standardna podešavanja portova, ali me zanima kako je kod drugih. :wink:

Odgovori