A tek namjeravam da svoj fon programima prilagodim svojim potrebama, da mu malo cackam po sistemskim fajlovima i da konacno nadjem vremena pa da mu mjenjam ikonice.
Ali uporedo sa ovim mojim, hajde da kazemo odusevljenjem, sam dosao do nekih indikativnih informacija, o statusu i perspektivi ovog OS.
Konkretno, UIQ je OS koji je popularizovao SE, sa svojom poznatom P serijom, naravno koristili su ga i drugi proizvodaci kao Motorola.
Ali ono sto me buni je buducnost ovog OS-a jer, do sada SE je u svojim vrhunskim proizvodima, ugradjivao UIQ OS, ali je to ovaj puta izostavljeno.
Poznato je da je xperia opremljna windowsom, a u paleti SE telefona sa UIQ os-om je izdata neka nova G serija, koja je mozda u nekim segmentima jaca od P serije, ali zbog velicine displeja, mogucnosti eksplatacije ovog OS-a ce biti mnogo manje.
Sad poznato je da je nedavno probijena zastita na UIQ3 OS-u, i da ce to sigurno poboljsati dostupnost aplikacije, a nakon instalacije par korisnih programa, mogu i sam da potrvdim da aplikacija ima dovoljno, mada od viska ne boli glava.
Naravno UIQ je prilicno dobar OS, sa finim prednostima u odnosu na S60, ali i pored toga nije postigao masovnu popularnost, a kad uz sve dodam ovo gore napisano, dobijam neku indikativnu sliku o buducnosti ovog OS.
Pa me interesuje vasa misljenja o ovoj problematici, komentar na ovakav potez SE-a, i uopste kakva je buducnost ovog OS-a, ima li je ili mu se zbog ovih stvari i ne pise bas najbolje, pa bi ga mogla zadesiti sudbina nekad ultra popularnog Palm OS-a, koji evo vec odumire nekoliko godina, a i sam Palm je najnovije aparate opremio sa win OS, a Palma nema ni u naznakama