Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Alien, definitivno mi ne radi avi. :smutny:
...shit happens... keep d smile!

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Alien, pazi ako procitas garanciju primetices da ne vazi za ovo-ono, i na kraju se sve svede da ti pod garanciju dolazi samo software aparata, a mislim da ovako prebudzen fon ne moze da se uzme preko neke mreze pa da bude neoriginalan, jednostavno neke prodavnice drze napucane cene i tu se ne moze nista uciniti, nije to zato sto oni misle da ce fon raditi samo 6 meseci pa ne smeju da ti daju vecu garanciju.
Ja ako budem posle novaka uzimao m600 uzecu ga u CT (znate koja je to prodavnica) :D iz jednostavnog razloga sto mogu tamo da ga platim kreditnom karticom pomocu koje sve sto kupim mi se razbija na 12 mesecnih rata tako da me izadje fon 30e mesecno a pouzdano znam da kod njih ni jedan telefon nije s mreze a nikada ne pale telefone dok ih ne platite tek onda ubacuju bateriju i pale vam telefon, tako da nije sve zato sto oce prodavnica da vas zezne i proda vam fon koji ce riknuti posle 6 meseci.
5130+Koss the plug....

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Masterokrata, pa ne kazem ni ja da ce da rikne posle 6 meseci, ali ocito da to ima veze sa necim cim je ovamo duplo veca... A ono sto mi je bitno je da kad sam otisao u onu prodavnicu gde je najjeftiniji, samo sto mi ga u kesi nisu dali, mislim kutija je :shock: A ovamo gde sam ga ja uzeo, cak nije bio ni otpakovan, bas sam se bio i uplasio da li ga imaju... Kad sam rekao da ga kupujem, on mi je izvadio iz fioke, kutija original SE, nije ni bila otpakovana... Cak nije ni hteo da je otpakuje, dok mu ja nisam rekao da cu ga uzeti ukoliko sve radi dobro.... I on ga je upalio, nije imao nista protiv da ukucam life timer, pregledao sam TS, tastaturu, i posle 15 minuta isprobavanja sam ga uzeo... Zaboravi da napisem da sam jos dobio par telefona koje je on imao da isprobam, da vidim da li mi ovaj najvise odgovara... Ti telefoni su njegovi, tako da me nije bunilo zasto su otpakovani... Probao sam n73,n93 i n91 i sad dal sam k800 vec se i ne secam, napisao sam u prvom postu, posto me on uopste nije interesovao... Uglavnom sam bez nekog razmisljanja uzeo ovaj, i nisam se pokajao...

A inace, uzeo bih i ja w950 u CT-u, ali ga nemaju :wink:

A Blade, sto ne skines onaj program LCG Jukebox sa sajta koji sam ti dao, pa probas sa njim, mozda on moze da cita .avi...

Pozdrav...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Nisam ni isao na taj sajt, samo sam skinuo igru. Evo sad cu... :oops:

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 21:38

Post od Okac »

@ Alien
Ne kamera me nije zanimala, imam odličan foto aparat tako da nije mi neophodna na telefonu bilo bi + da ima ali nas to trenutno ne znima. Pitanje je šta je danas original npr. moj fotoaparat je Made in Japan i siguran sam da je "original" i završna obrada je besprekorna (Sony W5) a ovaj W950 sve je Made in China pa i on je valjda original ako je izašao iz fabrike Sony-Ericssona u Kini, ne verujem da ga radi mala privreda... A razlika u ceni od 70€ pa dodaj PDV na 400€ :wink: .inače mislim da ovi naši nabavljaju iz istog-ih izvora...

Mane: tastatura/plastika (moglo je i bolje), spoj ekrana i plastike (kod tastature) velika rupa, zadnji poklopac za bateriju (dobro sam se namučio da ga otvorim umalo da uzmem šrafciger...)
Sad ovo drugo je softverske prirode i stvar ukusa i potrebe (npr. audio player mi je bez veze da ne kažem goru reč ali skinuo sam LCG Jukebox trial verziju pa vidim da može equalizer-custom bez koje ja neću da razgovaram) i možda će se rešiti jednoga dana od strane Sony Ericssona ili pak nekih alternativnih programa.... videćemo

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Okac, pa pazi, Walkman player je sigurno jedan od najboljih na svetu, pogotovo ova 2. verzija, ti spadas u 1% ljudi kojima se on ne svidja.
A ti si platio 400e bez pdv-a :shock: Pa ovamo gde kosta 469e je sa pdv-om, tako da si tu pogresio, pogotovo sto si dobio kracu garanciju...
Tastatura jeste kratkorocna, ali je jako udobna, ja nisam koristio lepsu (udobniju)
Poklopac za bateriju je prednost, ja sam isto imao tih problema, ali bolje tako nego da se rasklima posle par meseci...

Sad cu i ja skinuti lcg jukebox, pa cu videti kakav je player... Pozdrav...
iPhone + CX300

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

lcg je samo za mp3. (audio) :|

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Okac »

Alien, Ne znam da li mislimo na isto ZVUK ili IZGLED/FUNKCIONALNOST, na žalost ako mi verujete zvuk preko slušalica još nisam probao pošto sam tu veoma strog i zahtevan a nemam vremena i moram da pripremim+koncentracija sve za taj test pa ću videti vredi li walkman serija (nigde nisam našao specifikacije za audio izlaz samo sam pročitao na stranom forumu da je zvuk odličan, i u prednosti je od M600). Dakle ja govorim o IZGLEDU/FUNKCIONALNOSTI koji mi se ne sviđa, meni bi odgovarao nešto kao klon WinAmp-a sve sa pojačavanjem,play,stop,"premotavanjem",equalizer custom,bitrate.... (ovo bih hteo na ekranu da napomenem!)

Što se tiče garancije bolje jeste godinu dana (da prživi sve vremenske uslove) ali šta je tu je 6 meseci...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Evo sad sam skinuo program, i sada te potpuno razumem... :wink: Program jeste bolji, bas je daleko jaci nego u mega bass opciji walkmana, ali jacina zvuka se ne menja... :x Kad bi neko znao kako da skinem onu je***u blokadu za jacinu zvuka, bio bih presrecan... 8) Mislim nije zvuk slab, ali je totalno osakacen, odvrnes ga do maksimuma, a on se cuje cisto kao kad je na polovini, sto ocito znaci da zvucnici mogu vise da izdrze... Zvuk je daleko od slabog, i dalje je jaci od svih telefona( jedino ne znam za n91 ), ali sa ona tri zvucnika ima mnogo veliki potencijal...

Blade, pa i trazimo audio program... Za video je sasvim dobar onaj VideoView koji ide uz w950...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

Mrzi me da se vracam radi kopiranja, ali pogledaj malo bolje, ja sam pitao za .AVI znaci za video... To mi ne radi, samo 3gp.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa koliko znam, trenutno nema programo koji pusta video za UIQ 3 telefone :x Nego, zna li neko odgovor na ono moje pitanje gore?

Pozdrav :wink:
iPhone + CX300

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Alien, blade_bre, Okac, sad me je B_Udder podsetio da vi imate UIQ SE, pa posto sam razocaran utiscima korisnika E61 u vezi rada s velikim office fajlovima da li bi vi na w950 i m600 mogli da istestirate rad sa word i exel dokumentima vecim od 5-6MB, znam da sam na p910 mogao da editujem dokumenta ove velicine a kasnije s 9300 i 7710 sam hteo da odlepim kad mi za fajl veci od 2mb ispise da ne moze da ga konvertuje.
Ajde iskopajte kuci neku obimnu knjigu u wordu sa dosta slika i probajte da otvorite pregledate i editujete.
Covece toliko dugo vrsite razne testove video i audio mogucnosti ovih uredjaja a nikako da cujemo onu poslovnu stranu, kako stoje na tom planu ovi telefoni?
5130+Koss the plug....

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

:-) Pa nismo mi poslovni ljudi ...

No, pdf radi super. Jedan .doc sam bas danas iskopirao i nije hteo da radi, posto me trenutno max mrzi da to testiram sutra cu .

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

blade_bre, pa nisam ni ja ali kako mi je p910 spasao glavu kad sam nosio jedan seminarski zadnji dan da predam a setio se da nisam ni naslov napisao a ni predmet, ni ime profana pa recimo cela naslovna strana i jos neke sitne prepravke, potkrale se greske posto sam tu noc kucao.... i to je u autobusu do faxa bilo sredjeno i spremno za stampu, ma stvar je bruka...
Samo vi izmaltretirajte telefone sa wordom i exelom da cujemo sta ima s ozbiljne strane 8)
5130+Koss the plug....

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

blade_bre, meni isto ne cita .doc... Mada sigurno ima neki program za citanje doc fajlova, samo ga treba potraziti...

Masterokrata, kao sto rekoh, ne cita doc, ali idem sada da potrazim neki program koji ce to omoguciti...
iPhone + CX300

Sony Ericsson
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 17:44

Post od Sony Ericsson »

A ima li neki program koji moze da zakljuca fajlove na w950?
Sony Ericsson is the best,specially w800

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

E, da to i mene interesuje... Uzeo sam handy safe, ali izgleda da on ima samo neke gluposti kao novcanik ili viza kartica :uhuh: Uglavnom, da ne duzim nema da se zakljucaju fajlovi... Bar ja nisam primetio... Zna li neko kako to mogu da uradim?

Pozdrav...
iPhone + CX300

Sony Ericsson
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 17:44

Post od Sony Ericsson »

Gde moze da se vidi kada izadje najnovija verzija softwera? Mislim na kom sajtu, posto mi treba da proverim... (nazalost, nemam ja taj telefon, ima moj drug, pa da mu kazem)

Mislim na w950

Pozdrav...
Sony Ericsson is the best,specially w800

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ajde, posto nista nisam nasao, pregledacu jos jednom detaljno handy safe, pa cu ti reci ono vezano za lock file-ova...
A sto se tice verzije softwera, jos ranije u ovoj temi sam postavio isto pitanje, ali odgovor nisam dobio...

P.S. Imao sam jedno 15-ak telefona na audio testu, i w950 ih je sve pokidao... 8) Posto sam se prehladio, otisao sam na trening, a nisam trenirao, i kad su moji drugovi otisli da trce(imali 12km, trcali oko 50 min.) ja lepo uzeo telefone, i ajde na test.... Bilo je raznih, 6600, 6630, n73, v3, v3x, w800, p910, w550, n80, d600, k750, neki siemens i lg, ne znam ni kako se zovu, ali pokazali su se prilicno dobro.... Uglavnom, nisam ni ocekivao da je tu iko i blizu dobar kao w950, ali bilo mi dosadno, pa ajde malo da se zezam... Samo dok ne nadjem nekoga ko ima n91, necu se smiriti... Moram isprobati da vidim ko ima bolji zvuk.... Ako ima neko sa foruma, ko hoce, mozemo se dogovoriti, pa da probamo ;) (Razbice te w950... Salim se...)

Pozdrav...

Okac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Okac »

Hidden service menu:
jog dial up * jog dial down jog dial down * jog dial down *

Hidden lock menu:

jog dial down * * jog dial down

Odgovori