WP 8.1 - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Feb 2006. 11:37

Re: WP 8.1 - generalna diskusija

Post od xxxx »

Ja sam na telenor mrezi i nemogu nikako da podesim IE,probao sam gore navedeno i nece da radi :x

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

xxxx, napravi novi access point i napisi samo za vpn,user,pass->telenor,i onda ga aktiviraj,trebalo bi da radi.Ili pogledaj na telenor sajtu za parametre i samo ova tri upisi...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja sam sad prebacio sve na engleski i region na usa, i problem sa IE se nije rešio. Probaću to sa pravljenjem novog access pointa, ali nije mi sada baš bitno, ionako sam u roamingu. Inače, Cortana jako lepo radi, odlično tumači reči, iako ja imam malo akcenat kad pričam engleski.

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xxxx »

Neznam gde da namestim novi access point u VPN-u ili bas u Access point-u.Probao sam i u jednom i u drugom ali nista se nedesava :x :x :x :x :x

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

u access pointu name-u ima dole + tu dodajes podatke... mi smo na wp8.1 stavljali samo name, username i pass i radi... na VIP-u...

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xxxx »

probao i nista se nedesava,da li treba da se nesto podesi u VPN-u?

wolfjager
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 27. Mar 2012. 20:06

Post od wolfjager »

Ovo su napisali na drugom forumu citiram I vazi samo za nokiu

" ima rijesenje vjerovatno. ako odete u postavke telefona i pod APN ili access point, zavisi koji jezik koristite uklonite samo access point koji ste napravili ranije. aplikacija bi trebala sama napraviti access point za vas sa opstavkama na kojim radi. A aplikacija access point se skida pod http://www.windowsphone.com/s?...

xxxx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od xxxx »

wolfjager napisao:Ovo su napisali na drugom forumu citiram I vazi samo za nokiu

" ima rijesenje vjerovatno. ako odete u postavke telefona i pod APN ili access point, zavisi koji jezik koristite uklonite samo access point koji ste napravili ranije. aplikacija bi trebala sama napraviti access point za vas sa opstavkama na kojim radi. A aplikacija access point se skida pod http://www.windowsphone.com/s?...
Sve sam probao ali i dalje neradi,link koji si postavio nije dobar.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Napravio novi access point, uradio kako je ranije napisano, sve radi. Potrošio sam 1mb u roamingu da proverim, ali nisam mogao da izdržim, svrbelo me da znam hoće li raditi.

Mislim da je problem u tome da uređaj ne konta prethodno upisan access point, već da je potrebno napraviti novi nakon što je legao update. Naravno, nije dovoljno samo napraviti novi access point, već ga treba i postaviti za aktivan. Takođe, brisanje starog po upisivanju novog može da pomogne.

Elem, skinuo sam se sa engleskog i USA regiona. Koliko god je Cortana vickasta i simpatična (pitajte je da vam otpeva pesmu i da vam ispriča vic, ili da li je bolja od Siri), nije neophodna. Pogotovo ne kad moram stalno da držim lokaciju uključenu da bi radila, i da dozvolim Microsoftu prikupljanje svih podataka u pozadini.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Ja sam samo zbog cortane bio na usa regionu,sada sam se vratio na Srbiju.Lepo radi,Ali meni nije potrebna i ne vidim neku prakticnu primenu.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ma ok, sve je to lepo što mogu da je pitam koji je najbliži kineski restoran i onda joj tražim rutu do tamo, ili da isključi alarm za taj i taj dan, ili da upiše nešto u kalendar...ali meni to stvarno nije vredno potrošnje baterije. Ako je budu sredili i za ostale regione, možda je i budem koristio ponekad. Ovako...žao mi je.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nego ja da se nadovezem na pricu da IE ne radi na cellular konekciji: u Access Point napravio sam novi, stavio parametre za Vip (APN, username, password - vipmobile, i sada sve radi).

Sto se Cortane tice, isprobao, lepa igrackica ali ja nemam koristi od iste. Obaska sto nece da podesi alarm ni pod tackom razno (o tome vec postoje gomile tema po forumima).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kako neće, Miodrage? Meni je bez problema iz nedeljnog alarma isključila ponedeljak, a zatim napravila novi za utorak. Meni je to radilo kao zmaj.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Za alarme,obrisi sve alarme pa dodaj novi,onda ce da radi.Cortana mi jedino bila dobra ako hoces da ti pusti neku pesmu,da ne trazis u plejeru,samo kazes npr. ' play Pink Floyd Us and Them', i ona je nadje i pusti.

rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Post od rotkod »

http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 1ef28b7e80

Za windows phone 8.1... Dobra stvar!

wolfjager
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od wolfjager »

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

Jeeee videh info za here drive+ pa ga skinuh, IE sljaka bez problema, sad mogu da se uploaduju slike preko klasicnih sajtova tipa postimage, veliki napredak u svakom smislu sto se tice pretrazivaca, jedino kamera bas baguje, okida stalno blic i kad treba i kad ne treba, spora, zakoci na prebacivanju sa slike na video, tj. povratku nazad na slike itd. ..

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Mene isto odusevilo to sto sam dobio drive+.Isto azuriranje za mape,mape su sada teze 20mb,probao sam navigaciju,fantasticno radi.Dok nisam bio na wp8.1 bilo je problema da nadje najkraci put,sada ga nalazi bolje nego igo.IE je isto fantastican,kada se ukljuci usteda podataka na veliko,otvara brzo i na edge mrezi.YouTube isto mnogo dobro radi i uopste mi ne treba aplikacija za isti.

wolfjager
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od wolfjager »

Mozda neko zna odgovor na moja dva pitanja
1.zasto ne radi info tokom reprodukcije videa -nije moguce aktivirati?
2.subtitles stalno stoji na -off
pokusao sam I sa razlicitim folderima I vam foldera uvek je isto (naravno film I subtitles imaju isto ime)

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Juce sam sa USA regiona presao na srpski,izbrisao sam sve glupave bing aplikacije,ubacio sam amazing weather HD,i sada mi baterija mnogo,mnogo duze traje,mogu reci duplo duze.Od ovih bing sam bio stavio samo weather da radi live tile i da radi u pozadini...

Odgovori