Vesti i dešavanja
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Vesti i dešavanja
Razumem ja šta oni hoće, samo ih nešto neće to što oni hoće. 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
sugarcoated_ass, onda si bolji od mene, ja ne razumem šta hoće - ali vidim da ih neće.

ZzHn, informacija zbog koje ćemo se mi vlasnici WP-a i dalje nadati da će biti nešto od svega u budućnosti.
Mada, i oko ovoga telefona ima milion nedoumica, i ako izađe, pitanje je da li će ljudski poraditi na propustima koje prave sa sadašnjim serijama telefona..

ZzHn, informacija zbog koje ćemo se mi vlasnici WP-a i dalje nadati da će biti nešto od svega u budućnosti.
Mada, i oko ovoga telefona ima milion nedoumica, i ako izađe, pitanje je da li će ljudski poraditi na propustima koje prave sa sadašnjim serijama telefona..
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Čemu da se nadaš? Nada je velika .... al, ajd, cenu bi se nadao.
Kako će sve ove priče oko sa'ranjivanja WPa uticati na ionako mali broj appova?
Koji developer će da pravi aplikaciju za sistem koji može da nestane za par meseci.
Koji developer će da pravi aplikaciju za sistem koji može da nestane za par meseci.
Evindzer, sve mi se cini da ce Microsoft igrati istu kartu kao i Apple,u smislu da nece da se zezaju sa masu modela,vec ce imati 2 do 3 flagship u skupljoj i jeftinijoj varijanti. Na zalost ako surface izadje (a mislim da hoce) tesko da ce to biti one cijene na koje su ljudi navikli vec (povoljnije).
Ja vec dugi niz godina nisam iskesirao vece pare za mob,u vrh glave sam davao do 200 e. U taj budzet recimo 640-ka ds mi upada savrseno,ali nema sanse da pazarim bilo sta dok ne vidim kako ce ici stvari sa OS-om. 

.
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Neka neko napise sta bi to surface telefon mogao da donese, pa se toliko o njemu prica? Sta ce on to da ima sto sadašnje lumije nemaju? Samo prodaju neku maglu, kao sa univerzalnim aplikacijama i sa continuum opcijom, nema nista od njih, raspad sistema. Dok su bili nokija, tad je i bilo nesto, imali su neku prednost u odnosu na Android /ios, i pored mana, sada ja ne vidim ni jednu jedinu karakteristiku koja bi privukla kupce, da se odluce za wm...
Ma i taj surface phone je zamajavanje korisnika. Ako i izadje bit ce papreno skup, pa je za ocekivati sljedece godine jos manji trzisni udio.
-
- Sertifikovani Trol
U suštini, šta je njih najviše sahranilo što se tiče prodaje... To što korisnici WP telefon ne menjaju telefone dovoljno brzo!
S jedne strane zbog toga što su ili zadovoljni radom telefona pa im ne treba bolje, ili su korisnici niskobudžetnih uređaja pa nemaju para da često menjaju, a sa druge strane retko ko je spreman da rizikuje sa nedovršenim OS-om pa su ostali na starijim modelima sa 8.1. Ovo potvrđuje podatak da je Lumia 520 još uvek najrasprostranjeniji telefon i na početku 2016. godine!
Nego, šta oni hoće? Pa bacili su sad priču oko tog Surface telefona... koliko sam ja to shvatio oni bi da rade Surface seriju i da im to bukvalno bude showcase OS-a, šta on sve može, kakve su novitete ubacili, bla bla... bukvalno kao Nexus, a da ostale modele rade druge kompanije za njihov OS. Gde je nastao problem? Konji su previše spori da završe sistem i kompanije nisu dovoljno zainteresovane da troše vreme na proizvodnju hardvera za polovičan OS.

S jedne strane zbog toga što su ili zadovoljni radom telefona pa im ne treba bolje, ili su korisnici niskobudžetnih uređaja pa nemaju para da često menjaju, a sa druge strane retko ko je spreman da rizikuje sa nedovršenim OS-om pa su ostali na starijim modelima sa 8.1. Ovo potvrđuje podatak da je Lumia 520 još uvek najrasprostranjeniji telefon i na početku 2016. godine!
Nego, šta oni hoće? Pa bacili su sad priču oko tog Surface telefona... koliko sam ja to shvatio oni bi da rade Surface seriju i da im to bukvalno bude showcase OS-a, šta on sve može, kakve su novitete ubacili, bla bla... bukvalno kao Nexus, a da ostale modele rade druge kompanije za njihov OS. Gde je nastao problem? Konji su previše spori da završe sistem i kompanije nisu dovoljno zainteresovane da troše vreme na proizvodnju hardvera za polovičan OS.
WP7: predstavljen, izašli telefoni, registrovano da OS nema dosta osnovnih opcija, rečeno da se radi na tome. Aplikacije tu i tamo, kao pojavilo se nešto. Ali ključna stavka - svi koji su imali prethodni Windows na telefonu su zaboravljeni. Kompatibilnosti nema.
Onda se najavljuje WP8: nisu stigli WP7 uređaji maltene ni do sredine životnog ciklusa, a već su zaboravljeni. Ko god je nasamaren kupovinom WP7 uređaja, šta da se radi. To je život. Dodate su neke osnovne opcije, i dalje fale stvari sa konkurentskih OS, ali nije kritično. Ljudi se lagano navikavaju, izvesnom broju se i baš dopada, izvestan broj ljudi se tek sad priključuje WP priči. Aplikacije se sve prave jovo nanovo, pa ih opet fali. Situacija na kraju krajeva ništa bolja.
A onda novih high end uređaja ni od korova jedno dva puna ciklusa. Aplikacije ne da se ne pojavljuju nego čak kreću da nestaju. Bilo kakav značajan update sistema staje, Microsoft više ne sluša zahteve korisnika za dodatnim funkcionalnostima.
Umesto da rade na onom što nedostaje na 8.1 i nađu metod da privuku developere, gospoda iz MS nalaze fantastičan odgovor na problem: krenuće sve ispočetka! Novi W10M će biti rešenje svih njihovih problema.
Onda punih godinu dana ne mogu da izbace konačnu verziju, izbace dva "njah" telefona sa nedovršenom verzijom OS u kojoj kucaju čak i neke stvari koje su na 8.1 radile kako treba. Aplikacija ne da nema više, nego i postojeće više nisu kompatibilne (ovo je meni lično vrhunski nonsens). I kako gospoda iz MS misle da reše problem?
Genijalno rešenje: krenuće skroz ispočetka, samo ovaj put sa hardverom. Dok oni regulišu svoj portfolio i smisle taj Surface Phone, srediće već i W10M, pa će sve biti u redu. Ljudi koji sad imaju WP će magično čekati do tada sa svojim polufunkcionalnim uređajima, a svi ostali će već sami od sebe doći prosto privučeni gravitacijom tog novog neodoljivog čuda.
Potezi potpunog ludaka, nesvesnog svojeg okruženja i svoje pozicije.
Ne mirišem ni Google ni Apple, ali ovo je smešno.
Onda se najavljuje WP8: nisu stigli WP7 uređaji maltene ni do sredine životnog ciklusa, a već su zaboravljeni. Ko god je nasamaren kupovinom WP7 uređaja, šta da se radi. To je život. Dodate su neke osnovne opcije, i dalje fale stvari sa konkurentskih OS, ali nije kritično. Ljudi se lagano navikavaju, izvesnom broju se i baš dopada, izvestan broj ljudi se tek sad priključuje WP priči. Aplikacije se sve prave jovo nanovo, pa ih opet fali. Situacija na kraju krajeva ništa bolja.
A onda novih high end uređaja ni od korova jedno dva puna ciklusa. Aplikacije ne da se ne pojavljuju nego čak kreću da nestaju. Bilo kakav značajan update sistema staje, Microsoft više ne sluša zahteve korisnika za dodatnim funkcionalnostima.
Umesto da rade na onom što nedostaje na 8.1 i nađu metod da privuku developere, gospoda iz MS nalaze fantastičan odgovor na problem: krenuće sve ispočetka! Novi W10M će biti rešenje svih njihovih problema.
Onda punih godinu dana ne mogu da izbace konačnu verziju, izbace dva "njah" telefona sa nedovršenom verzijom OS u kojoj kucaju čak i neke stvari koje su na 8.1 radile kako treba. Aplikacija ne da nema više, nego i postojeće više nisu kompatibilne (ovo je meni lično vrhunski nonsens). I kako gospoda iz MS misle da reše problem?
Genijalno rešenje: krenuće skroz ispočetka, samo ovaj put sa hardverom. Dok oni regulišu svoj portfolio i smisle taj Surface Phone, srediće već i W10M, pa će sve biti u redu. Ljudi koji sad imaju WP će magično čekati do tada sa svojim polufunkcionalnim uređajima, a svi ostali će već sami od sebe doći prosto privučeni gravitacijom tog novog neodoljivog čuda.
Potezi potpunog ludaka, nesvesnog svojeg okruženja i svoje pozicije.
Ne mirišem ni Google ni Apple, ali ovo je smešno.
To bi imalo logike da je wm10 razvijen, da je zvanicno izasao u novembru, i da su aplikacije unaprijedjene. W10 je izasao prije 7 mjeseci, a samo je twitter izdao univerzalnu aplikaciju. Ostale su morale biti spremne i kad das 500€ za L950 da imas nove i bolje aplikacije, a ne da cekas Godoa.
Sto se tice ostalih proizvodjaca, kad Lumia linija na osnovu Nokie nije mogla napraviti znacajniji uspjeh, ne znam sta ocekuju od trecerazrednih proizvodjaca.
Sto se tice ostalih proizvodjaca, kad Lumia linija na osnovu Nokie nije mogla napraviti znacajniji uspjeh, ne znam sta ocekuju od trecerazrednih proizvodjaca.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
http://pocketnow.com/2016/02/01/vaio-windows-10-mobile
Jesu li to separatisti od Sonija krenuli Nokijinim stopama?

Jesu li to separatisti od Sonija krenuli Nokijinim stopama?

-
- Sertifikovani Trol
Nema Vaio više veze sa Sonyjem... U njihovom interesu je valjda samo 5% brenda, ako i toliko.
90 i nešto % je u vlasništvu druge kompanije, a i još neki sitni % su valjda kod neke treće. Jbm ga.
90 i nešto % je u vlasništvu druge kompanije, a i još neki sitni % su valjda kod neke treće. Jbm ga.

Mi5
Ovo je divna vest, samo da ne podivljaju sa cenom kod nas.
Ovo je divna vest, samo da ne podivljaju sa cenom kod nas.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
sugarcoated_ass, znam, zato sam i napisao da su separatisti od Sonija.
kinkel, ako bude imao ovakve specifikacije (pa još da mu ubace AMOLED), biće zanimljivija varijanta od L950: http://www.androidcentral.com/xiaomi-mi ... ebruary-24

kinkel, ako bude imao ovakve specifikacije (pa još da mu ubace AMOLED), biće zanimljivija varijanta od L950: http://www.androidcentral.com/xiaomi-mi ... ebruary-24

WP kineza niko kupiti neće, samo još jedno zamajavanje interneta iz MSa .
A kinezima je svako pominjanje dobrodošlo da neko čuje za njih.
A kinezima je svako pominjanje dobrodošlo da neko čuje za njih.
cvoruga, Sto? Mnogo dobro radi WM10 na Mi4 .. Mi5 cu pazariti samo ako ima WM10 i ako je cena ok.
Sa Mi4 sam se uverio da je Xiaomi ozbiljna firma .. Izrada, briga o korisnicima i ostalo.
Mislim da gresis (ili mozda ja gresim) .. vreme ce pokazati
Sa Mi4 sam se uverio da je Xiaomi ozbiljna firma .. Izrada, briga o korisnicima i ostalo.
Mislim da gresis (ili mozda ja gresim) .. vreme ce pokazati

Poslednja izmena od Ninolina u Uto, 02. Feb 2016. 10:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.
Pa niko ne kupuje nijedan WP, spao im udeo na zanemarljivih 1,7% tržišta,
ni 950 ne kupuje niko jer em kineski jeftino izgleda em beta os.
Ja se iskreno nadam da grešim, jer nije dobro da ostane samo Android na tržištu,
iOS skup, bolje da imamo veću konkurenciju, i da svako bira za sebe šta mu odgovara.
ni 950 ne kupuje niko jer em kineski jeftino izgleda em beta os.
Ja se iskreno nadam da grešim, jer nije dobro da ostane samo Android na tržištu,
iOS skup, bolje da imamo veću konkurenciju, i da svako bira za sebe šta mu odgovara.
cvoruga, ... kupovace kinezi
to je MS dosta .. pratim malo te vesti za WM10 u kini ... WM10 rom za Mi4 je jako popularan u kini (voleo bih da sam upamtio cifre, ali nazalost nisam) .. i ima dobar download rejting. Mi5 ce me demantovati ili potvrditi moje pretpostavke.

Poslednja izmena od Ninolina u Uto, 02. Feb 2016. 10:45, izmenjeno 1 put ukupno.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
A šta, nije bilo do sada u Kini WP telefona, pa se samo čeka ovaj M5 kako bi i kinezi kupovali WP.kinkel napisao:... kupovace kinezito je MS dosta ...