Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od filip89x »

Evo sta donosi .71

Build 10586.71 Changelog:
Fixes include:

Slika

Sto znaci da i dalje imam problem sa Hotspot-om i kamerom za skype i sto kaze kolega Vlada Zem, photos i dalje predugo refreshuje.....

I kod mene sve proslo brzo i glatko, presao sam sa .63 na .71.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Dropbox kod mene nije radio posle apdejta, reinstalacija i sad je sve kako treba.
Photos kad uđem refrešuje 3-4 sekunde, ali kad se promeni ime makar jedne slike, to traje 15-20 sek. Može da se koristi u tom periodu ali štuca.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Je l' ima još neko ovaj glitch kao ja sa leve strane kad stavi PNG fajl kao background? :D
Slika

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Koristim ovu 10ku vec mesec dva. I doslo mi je telefon 10 puta do sad da razbijem. Ja ne razem ljude koji su uspeli da od stabilnog i brzog OS naprave nesto sto ima previse lagova, kresova i sl.
Kamera ima opasan lag kad se ukljucuje. Brisanje 15 slika odjednom predstavlja za telefon toliki bauk da cekam po minutu dok obrise sve to sto ne zelim na telefonu.
Iritantan mi je Messinger. Nekad je prespor, ne ocita isto stanje kao sto je original na FB, onda nekad 15 puta mi stigne ista poruka, dok je totalno ne obrisem.
Toliko vremena su imali i bukvalno kao da su zeleli da uniste OS a na da ga unaprede.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Za to postoje tri osnovna razloga:

1. Zato što nisu lepo nastavili da nadograđuju ono što su imali.

2. Iz razloga pod 1. su sa desetkom PONOVO krenuli ispočetka.

3. Zato što su konji jedni retardirani.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

^^ Meni radi sjajno stvarno, nije mi jasno zasto na novijim modeli radi gore :o .71 radi po meni bolje nego 8.1...

Voleo bih da se manu interfejsa i lepote, nego da naprave funkcionalne aplikacije sto prostijeg izgleda i opcija, i FB i VB i WA i Mesinger i ostalo i telegram i instagarm... Sto se mene tice nega bude crno-belo al samo nek radi bez greske... Ja sam to ocekivao kada sam uzeo windows mobile. Pa ko voli nek izvoli.

Drugo, da dobijaju svi iste aplikacije, a ne sad lumia 930, ima jedne opcije u camera app, lumia 950 druge, a lumia 928 ni jedne ni druge zato sto je stari model... Mnogo im vishe posla i para treba da selektuju sta ce kome nego da daju svima isto.

Evo meni je legla ova opcija kada pojacavam da mogu da stavim na vribaciju, mali detalj ali vredan i vrlo jednostavan.
Slika

Trece, Store mi i dalje nije jasan, otisao sam u aplikacije vezane za Cameru/photo i video. Medju njima se komotno nasla Lumia Camera. Bez problema sam je skinuo potrosio megabajte kad ono, kad ocu da udjem napishe:
Slika

A pritom to je jedna cista laz, Lumia camera je kompleksnija, brza i kvalitetnija aplikacije od Windows camere :chytry:

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

filip89x napisao:^^ Meni radi sjajno stvarno, nije mi jasno zasto na novijim modeli radi gore
Pisao je lik na Benču kako mu bolje radi na staroj 625 sa 512 rama nego na 550 :) .

Jesu popravili kameru u novom bildu?

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

filip89x, Gase Lumia Camera?!

cvoruga, Neki dan nadjoh L1520 sa nekim buildom (ne secam se koji tacno), radi telefon bez greske. Na kraju ce jos povecati prodaju Nokia Lumia, a ne MS xD Odnosno ono sto je preostalo od tih modela.
Festina lente.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

cvoruga, Kazem ja nigde veze. Nisu popravili kameru, licno sam mislio da je do drajvera, medjutim skinuo sam Oneshot i Camera 360 app i sad mi fotka sto se tice kvalitet u rangu kao na 8.1, al same app su komplikovanije ili teze za upotrebu... Sa njima u EXIF pishe da je fotka sa 928 i slike zauzimaju vishe MB i bolje su za obradu. Fotke slikane sa windows camera app zauzimaju 1.1mb i to je to ni manje ni vishe a sama aplikacija nema ni HDR ni Rich ni Bracketing ni Action shot, a vidim da nesto od toga ima na L930 i na L950.

Apolo, Znam da gase al sto je onda Store sam nudi da mogu da je preuzmem... Opet nigde veze.

Sto se mene tice .71 moze da mi ostane, samo nek krenu da peglaju aplikacije.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

10.0.10586.107

Downloading . . .

ilija98
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Avg 2013. 19:36
:: LG Spirit
:: E72, 5800

Post od ilija98 »

Ima li jos neko problem sa Tapatalkom na win 10? Kad udjem na neki forum, na unread, participated, subscribed mi pokazuje da nema tema.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Meni se to desava na 8.1 najcesce kad sam na 3g.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

.. ja bih se slozio sa @filip89x, i meni w10m radi ko sat i to od .63 verzije (istini za volju na .71 sam imao nicim izazvani reset ). Kamera mi radi OK, mozda malcice sporije izostrava, podnosljivo. Sa Perfect Screen Tracker sam izmerio SOT i dobio 5h i neki minut preko, vec sam pisao o tome, ali sad mogu da potvrdim. Nadam se da ce i to da ispeglaju u buducnosti (mislim na Xiaomi tim). Ono na sto bih se ja pozalio je zvuk, odnosno jacina zvuka. Kao da nedostaje jos barem 10 podeoka za pojacavanje i to je jedina moja zamerka.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Sad se ispostavilo da na windows 10 glance screen trosi i do 43% vise baterije :uhuh: :shock:
http://winphonehub.org/tutorials/tip-al ... y-per-day/
Znaci sistem koji je bio vrlo koristina ako je na" always on" sada cedi bateriju. Kad se setim, a tako je i bilo na 8.1 glance screen je trosio bateriju simbolicno, a racunica je pokazala da je mnogo veca usteda jer korisnik nije morao da ukljucuje ceo ekran da bi video koji je datum, vreme ili obavestenje tako da je glance screen ustavri produzavo trajanje baterije.

E sad kod mene nisam primetio da mi telefon trosi vise baterije u odnosu na 8.1 ali ja koristim glance screen "always on" u stedljivom rezimu, a to se podesava ovako:
Slika Slika

Jedino sto boja ne moze da bude bela, vec zelena, crvena ili plava. Podesavanja su takva da glance screen radi duplo slabije 23h i 59min, to bi trebalo da smanji i potorsnju baterije, ja glance screen i ne osetim kod sebe.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Filipe, night mode ne trosi manje ili vise bateriju, u pitanju je samo boja. Na 920 koristio sam samo peek varijantu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

miodrage napisao:Filipe, night mode ne trosi manje ili vise bateriju, u pitanju je samo boja. Na 920 koristio sam samo peek varijantu.
Prilicno sam siguran da trosi manje. Te boje vuku manje struje, a i slabije se vide, tako da ekran vuce manje struje. Trosi mi manje na 928 tako, to sam odavno provalio ;) Isto kao sto sa crnim i tamnim pozadinama i temama ekran vuce manje struje. Mozda je to nekome zanemarljiv procenat i razlika al tako je ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Uvek drzim sve crno, ali sad si me bacio u razmisljanje. Ako uzmem sutra 950xl, bas cu probati da proverim
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

filip89x napisao: Prilicno sam siguran da trosi manje. Te boje vuku manje struje, a i slabije se vide, tako da ekran vuce manje struje. Trosi mi manje na 928 tako, to sam odavno provalio ;) Isto kao sto sa crnim i tamnim pozadinama i temama ekran vuce manje struje. Mozda je to nekome zanemarljiv procenat i razlika al tako je ;)
Fino ovo izgleda sa bojama,da li je moguće namestiti ovako boju na po 15 minuta samo?

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Boje su vezane za tacno odredjeni period. Namjestis u timeru od 12 do 12:15 da je zuta i tad ti bude zuta. Ako si na to mislio

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

tolero, Moze, podesi isto kao ja, al stavi "15 min" umesto "always on" Kod mene je ovako evo godinu dana i nastavlja bez problema i na windows 10 :)
Slika

miodrage, Ti ces da menjash prelepi 930 za M$ 950? :ohmy: Mala je razlika realno po meni i nije neki napredak... 930 je ipak masina jedino sto nema glance... ( jedina mana, ali neoprostiva sto se mene tice)

Odgovori