Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Samo promeniš kanal, ako pošto bi bio na novijoj verziji, da bi se vratio na staru morao bi na WDRT, pa da ponovo staviš sebi desetku.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

Ček ček samo,ovo da razjasnimo. Ako sam te dobro razumeo, po tvome da bih se vratio na Release Preview, moram pomoću WDRT?
Zar nije dovoljan samo HR kao što sam sinoć uradio, te posle instala Insidera ovaj put izabrao Fast- rang?

Sent from my L925 W10M using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hard reset ne menja verziju operativnog sistema, nego ga samo isprazni - kao da si kupio telefon sa tom verzijom sistema koju su imao pre hard reseta. Zato bi morao na WDRT, jer je to jedini način da se vratiš na stariju verziju. Druga mogućnost je da izađeš sa fasta i da sačekaš da te redovni kanal stigne ili prestigne u verziji.

Sent from mtalk on Windows 10 PC

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Oket, nisam dobro razumeo tvoju poruku. Pisao/mislio si odvojeno. Kanal mogu da menjam, a ako hoću nazad na 8.1 moram kroz WDRT,to znam :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ali ako hoćeš sutra da se vratiš na redovni kanal, na kome je sad Redstone 1, sa fast insajdera na kome je Redstone 2, onda bi morao s WDRT na wp8.1, pa da se opet nadogradiš na w10m. Da li vredi ni kanal ili Release preview insajder.

Nikako da se razumemo. :D

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Eh vidim ja trebaće mi edukacija iz ovih stvari ispod haube. :)
Čačkam ja po registru,znam/smem ispratiti tutorijale, sam zamenio tach i ekran na L920, edukovali me šta je koji Insider. Znam da je predjašnji WP 10 bio 1511, a pošlje se prešlo na W10M 1607 itd.
Ali ovo Redstone 1 i 2 plus prelasci s kanala na kanal bez prevodnice, još nisam pohvatao sve konce,doduše nisam se ni trudio :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Pa čamac ti na leđa, i prenesi ga u drugi kanal, šta drugo kad prevodnice nema. :D

-Threshold 2 je 1511 (11. mesec, 2015.)
-Redstone 1 je 1607 (slično)
-Redstone 2 još nije izašao zvanično, ali je na insajderu, i to je taj koji ti sad imaš.

Redstone 1 je zvanična verzija koja dobija zakrpe jednom mesečno, a ko je Release preview insajderu dobija i češće. Nama na zvaničnom build ima oznaku 14393.321, a kod tebe bi trebalo 14946. Po tome vidiš koliko si ispred mene sa verzijom. Bez WDRT bi se mogao vratiti na redovni kanal tek u martu možda, a ko zna kakvi će biti ti budući buildovi i kakve će bagove imati. Rekao bi da je velika verovatnoća da ćeš u nekom trenutku hteti da nam se vratiš na Redstone 1. :D

Redstone 2 - njega spremaju za mart 2017.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Prvo, hvala na edukaciji :)
Drugo ja sam još uvek na ...14393.321
Dalje, pošto sam jel te ne upućen, a moj slučaj specifičan te sam izgleda uneo pometnju M$,sebi,tebi :)
Te hack s 925 na 830 zarad W10M. Pa HR-om vraćanje generalija na 925 a ostaje mi ...393.321 i mogućnost Insidera.
Možda bude jasnije, vrati se par postova nazad gde je slička WDRT, imaš generalije sad u telefonu, pa imaš i screenova u temi Nokia/M$ L925 hronološki kako je tekao hack_registry i dobijanja W10.
Ovo pišem sve, ako nešto ne radim dobro u vezi Insidera u vezi prijavljivanja/ biranje ranga. Prvi put sam birao siguricu, a sad Fast.
Evo za svaki slučaj screenova:
Slika
Slika

A što se tiče spašavanja, ako me WDRT samo može vratiti na ... 1511, nažalost nisam trnutno siguran koji je to Windows firmware ...1424.0004, tu je WPInternals, snjim mogu da flešnem nazad na fabriku, naravno ako pre toga ne cigliram telefon :)

PS upravo mi tražili da im ocenim kako reaguje 10-ka, bačio sam im 5 :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I Lumia 830, i 532, i svaka koja je sa Windows Phone 8.1 na WDRT dobija Windows Phone 8.1. Onda opet treba da koristiš Insider ili Upgrade Advisor da bi ponovo stavio Windows 10 Mobile 1511, a sa njega dodatno uradiš nadogradnju na 1607 (Redstone 1) ili Redstone 2.

A ovo što si pokazao samo potvrđuje da ako hoćeš da imaš ažuriranja, moraš da opet staviš da si Lumia 830 (ili tako neki). Ti si sada na fast insajderu, ali Microsoft za tvoj telefon ne šalje nadogradnje. Kao kad nepodržane Lumije ranije nisu mogle da stave Redstone 1 iako su bile na odgovarajućem kanalu.

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Aha, ajde da vidimo šta sam naučio. Iz engleskog, sedi 1 :D
Znači da moram pažlivije čitati sta piše u Insideru i ipak sam im bitan,prate me...nije ih briga kako sam došao do 1607 i Insidera, ali ne mogu dalje...dok...itd. Skupio sam 60 kajaktera.
Sve mi jasno za sad, tenx još jednom :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

S tim da te niko ne prati, nego samo ne šalju nadogradnje na Lumiju 925, a što se proverava samo preko toga šta tu piše u registru. :)

Molim. :)

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Figurativno sam pisao za praćenje, mislio sam na to da vide koji uredjaj koristm. ;)
E sad tek vidim da sam ti dao pogrešan odgovor na pitanje kako WDRT vidi kad je telefon hacnut. Ono je izveštaj kako sad vidi uredjaj posle HR, sory :(
Proveriću kad budem hacknuo reg. Ne moram više koristiti >WPInternals < metodu(mnogo dugačka), jer sad imam instaliran > Interop Tools < koji radi samo na W10M, te pomoću njega mogu uraditi izmenu registra, pa kad nadjem/proučim tutorijale za moj fon, će da ga čačnem.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne moraš ništa dodatno da proveravaš u suštini, mislim da si i sa ovim dovoljno jasno pokazao članovi kako ovo funkcioniše. Mada dobro, neki put kad budeš nešto usput radio... :)

branja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 24. Nov 2012. 16:55
:: Microsoft Lumia 950
:: Nokia N900

Post od branja »

Pozdrav ljudi

Da li je iko probao W10m na Lumia 1020 u neko skorije vreme? Kako sljaka? Kakva je baterija u poredjenju sa WP8.1? Koje su prednosti prelaska i kako se to uopste radi?

Izvnite na ovoliko pitanja i hvala na odgovorima unapred

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

L1020 nije na spisku uredjaja koji zvanicno podrzavaju W10. Mislim da si ga mogao instalirati na pocetku kao insider. Vidim da su na L925 stavljali W10 pomocu nekih, da kazem bypassa (par postova iznad). Iskustva koja sam cit'o i nisu bila dobra. Doduse sve su to bili insider bulidovi.
U principu, ako ga mislis koristiti za svakodnevnu upotrebu, mislim da nije sretno rjesenje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ako se ja dobro sećam, nije radila nešto naročito (posle ću pojasniti), ali i to je priča još od Threshold 2. Možda je najbolje da postaviš pitanje na Windows Central, tamo ima više korisnika, i veća je verovatnoća da ti se neko javi i kaže ti kakvi su mu utisci. Inače sećam se da su neki govorili kako im nepodržani telefoni bolje rade na Redstone nego na Threshold 2.

Kako da se pređe, možeš pogledati što je Sizif pisao u L925 temi. L1020 nije podržana zvanično za w10m, ali ima način.

Što se tiče performansi, moguće da ne bi radio skroz dobro taj telefon na w10m jer je stariji čipset. Ne znam da li su oni imali problema tipa da im se zamrzne telefon pa ga restartuju, ili da se sam restartuje, ili šta već... I wp8.1 sigurno radi znatno brže na njemu nego w10m.

Prednosti prelaska - zavisi šta bi ti koristio od tih nekih novih mogućnosti, ima dosta toga na šta sam se navikao, ali sa druge strane - moguće je i da su te novine tebi nebitne. Osnovno je to da imaš univerzalne aplikacije, i sam sistem ima nešto više mogućnosti i ove nove aplikacije su uglavnom bogatije od onih sa wp8.1. Na wp8.1 će vremenom biti sve manje aplikacija, a na w10m sve više, i to su te što možeš i na Windows 10 kompu da ih koristiš. Znam ljude koji još mu ne misle o menjanju Lumije ili instaliranje desetke na nju sve dok im radi na njima sve što im je bitno. Recimo, Lumia Camera je bolja od Windows Camere na w10m, kažu da daje bolje slike. Mada, ako je ne pustiš po prelasku na w10m da se ažurira možeš i Lumia Cameru da koristiš na w10m.

EDIT: Da napomenem da ja nemam l1020. I slažem se s Novakom, ali ako bi hteo da vidiš nečija iskustva sa tim telefonom na ovim novijim buildovima - ima gde možeš da se raspitaš. I ja ću mom tati tek tamo od Nove godine staviti desetku kad prestane Skype da mu radi na osmici. Do tad mu desetka i ne bi mnogo značila.

Drugi EDIT: Ovde su nešto pisali o toj temi, ali imaj u vidu da je to sada već stari tekst. Ipak, ona tabela na dnu meni deluje OK s obzirom da je u pitanju novija i zahtevnija verzija operativnog sistema, ali ono što su pričali oko kamere treba uzeti u obzir. Sada je i to nešto drugačije valjda, ali ne znam ništa to zasigurno.
http://allaboutwindowsphone.com/feature ... Lumia_.php
U ovoj temi vidim da ima ljudi koji koriste taj telefon sa desetkom... Nisam čitao kako im je doduše. :)
http://forums.windowscentral.com/nokia- ... 8816-7.htm

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

evo, opet messenger ne radi, a na fabrickom win 10 sam. jednostavno otvori se i tako stoji zamrznut. moze da se zatvori ali ne radi. ima li jos neko taj problem na l532?

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ako misliš na Facebook, čini mi se da mnogi imaju takve probleme. Ja čekam Facebook pa ja ne koristim.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Post od kinkel »

Da kazem, poslednji RP insider bukvalno je preporodio moju lp950. Ko zna zasto, sada pici - najzad kako bi i trebala. Dobio sam novu kameru, pojma nemam u cemu je razlika osim sto su promenili (nasminkali) par stvarcica ..

Odgovori