Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od kinkel »

Apolo, Quick Charge 2.0 i bat od 3000mAh to je onako .. ostalo mi se svidza :D , ako u opste dodje do Srbije. Cena od 470 dolara sa VR? je ok.
Svakako cu biti spreman ako se pojavi kod nas 8)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

A meni bi se svidelo da Alcatel napravi i nešto jeftinije, i da prodaje u Srbiji. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

гари, po svemu sudeci ... Windows menja strategiju, izgleda da su digli ruke od nize i srednje klase. Ono sto su uradili sa lumia-ma to je to .. sad samo daju podrsku top modelima (bar se tako moze zakljuciti ako pogledamo poslednje modele HP, alcatel ..), a mozda i gresim.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja i dalje sumnjam da tako. Jedino što možda neće biti neki jeftin Windows telefon koji bi ovako dobijao ažuriranje kao moja Lumia 532 (i ostale podržane Lumije) jer verovatno neće biti jeftinih Windows telefona od Microsofta. Jednog dana ću praviti ovaj telefon od blata možda, baš me je usralo sa ovim telefonom. :D Samo da je kamera bolja, ali navikao sam se i na to već - naučio sam kako da izađem na kraj sa osnovnom manom kamere, a to je nedostatak auto fokusa.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

jeftini telefoni ce biti rezervisani za garaž-kineze. tako ja kupio neki eStar tablet 10" na akciji, radio par dana, crkao nisu imali da mi zamene pa umesto njega uzeo huawei od 7". mislio da nece biti razlike ali je kvalitet definitivno na strani brenda. wp je mozda poslednje jeftino a dobro.

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne znam baš, gomila jačih brendova ima i telefone od po 10.000 i manje, i to u većim radnjama. LG, Lenovo... A ako može takav brend da napravi jeftin Android, onda može i jeftin Windows telefon, jedino što bi ovaj radio bolje od tog baš baš jeftinog Androida. Nije da hoće da jeftini telefoni budu rezervisani za garažne brendove, nego oni (Microsoft) hoće da pariraju Applu. Vidiš kako su im i ostali proizvodi skupi, sve ove Surface igračke...

Jedino da niko značajan ne bude hteo da pravi Windows telefone, pa da oni moraju da ulete, jer ne mogu da održavaju platformu u životu bez makar nekoliko telefona u prodaji.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

Valjda ce vremenom padati cena i tom HP elite x3 i alcatelu i slicnim sada skupim telefonima pa ce biti pristupacniji.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

... ako je verovati izvorima, alkatel bi trebao do kraja godine doci u evropu (mozda i kod nas), ako bude oko 400-500e uzimam ga :) .. dobio sam od firme, skoro, nekog alkatela i dao klincu .. neverovatno sta je taj telefon u stanju da izdrzi, brutalno izivljavanje, a i dalje radi ko satic .. licno sam se iznenadio, jer do tada sam mislio da je alkatel kanta... tako da su u stanju da naprave pristojan telefon .. plus je to sto je windows.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

kad sam rekao da ce jeftine telefone proizvoditi u garazama mislio sam na android. bilo je i do sada jeftinih wp pa evo dokle su stigli. nece niko da ponavlja tu "gresku". ja sigurno ne dajem vise od 150€ za mob kao sto nikad ni nisan, a oni kako hoce.

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Molim za malo brži odgovor od poznavalaca tematike.Da li Lumie 920,925,820 i 730(735) imaju oficijelni windows 10 preko upgrade advisora ili mora preko insajdera?Kupujem drugi uredjaj i sve su opcije u igri,zato mi se žuri.Hvala.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Odgovor na ovoj stranici.
https://www.microsoft.com/en-us/windows ... le-upgrade
Ukratko, 730 i 735 imaju zvaničnu nadogradnju na desetku. Ovi ostali koje si naveo nisu podržani za desetku, i sa njima ne možeš ni preko insajdera da desetku instaliraš.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Još mi pomozi sa ovom informacijom.Microsoft Lumia 640 dual sim(bez LTE) može li ona na 10-ku? :chytry: Odgovor se nametnu sam iz tvog linka.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Video si i sam, ali da potvrdim - da, može. :)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

L735 + w10 odlična kombinacija :wink: za ostale navedene varijante nisam siguran jer za 735 govorim iz ličnog iskustva :)
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Interesuju me dual sim varijante.Znači dvoumim se izmedju 730 i 640(ne xl)... :chytry: Mišljenja?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

PetarI napisao:Interesuju me dual sim varijante.Znači dvoumim se izmedju 730 i 640(ne xl)... :chytry: Mišljenja?
730, ako ti je ok ekran ispod 5“. U osnovi ti je to jedan te isti telefon (isti procesor, memorija, grafika...), ali sa 730 dobijaš bolje kamere i bolji (iako manji) ekran. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Tako nešto sam imislio...aj videću još sutra.Ne smeta mi manji ekran,mislim da je amoled bolji...bio sam tu negde"na tome",ali ajde da priupitam.

Francuski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 11:10
:: Nokia Lumia 730 DS

Post od Francuski »

Imam mobilni Nokia Lumia 730 DS. Što se mobilnog i sistema tiče ja sam zadovoljan. Prebacio sam sistem 8.1 na 10. U početku je bilo problema i posle hard reseta sve je počelo da funkcioniše dobro. Posle sam i apdejtovao sistem i mobilni radi još bolje. Na nekoj WM aplikaciji, na mobilnom, dobio sam nedavno obaveštenje, da od 01-11-2016. godine ne može više besplatno da se apdejtuje sistem 8.1 na 10, već samo uz doplatu. Koliko sam razumeo Windows će ubuduće samo sisteme 10 instalirati u mobilne.
Pozdrav !!!
Jehovah Jireh

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nisam baš skroz dobro razumeo šta si ovde hteo da kažeš - da od 1. novembra 2016. računari sa Windowsom 7/8/8.1 neće moći da se nadograde besplatno na Windows 10? To možda jeste tačno, ali za telefone je nadogradnja besplatna, i može da se nadogradi sistem kad hoćeš. S tim da imam utisak da desetka i na kompjuteru ostaje besplatna za sve sa starijim sistemom, samo što je sklonjeno ono obaveštenje sa task bara, no ko zna. To ono što su govorili da od prvog avgusta neće moći besplatno da se na desetku pređe, a ipak se ispostavilo da još uvek može.

Francuski
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 11:10
:: Nokia Lumia 730 DS

Post od Francuski »

Na nekoj aplikaciji, koju sam instalirao na mobilni, pre neki dan je izašao neki tekst na srpskom jeziku. Kaže se upravo ono što sam gore i napisao a to je da od 1. ovoga meseca ne može više besplatno da se nadogradi 10-ka na 8.1. Takođe kaže se da će Windows ubuduće instalirati samo sisteme 10 na mobilne. Tako sam bar ja razumeo. Instalirane aplikacije su: Windows novosti free i druga je Windows Central.
Jehovah Jireh

Odgovori