WP 8.1 - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: WP 8.1 - generalna diskusija

Post od sugarcoated_ass »

Update nudi svima, ali ako hoces Cortanu moras namestiti region i jezik na US. Posle menjanja potrebno je odraditi koji restart da bi se Cortana pojavila. Ja sam je dobio posle 4. restarta.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Jedino sto mi je potrebna koliko i Siri ili Google now - znaci ko cir na dupetu. Mislim stvarno, da vidim nekoga na ulici da se raspravlja sa svojim telefonom, sobalio bih ga na zemlju i pozvao cike u belom da ga nose!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

E a sta je sa here drive za neNokia uredjaje? Spominjalo se da ce biti dostupna navigacija za sve wp telefone, otkada je to? Sta se desava kada se uradi hard reset posle ovog updatea, ostaje 8.1?

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Cedogares, procitao sam da nece biti dostupno za dev. preview, tek kad stigne zvanicno, mada mozda ga i puste pre toga.
Ajde ljudi, dajte slike da vidimo...

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
:: Htc One m9
:: Nokia Lumia 920

Post od bandiof »

alphablue597, sta te zanima. :)

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

Turaj bre sta god ti se ucini zanimljivo :) @alphablue hvala

Ako je neko obratio paznju neka napise koliko baterije mu je pojelo updateovanje..

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Cedogares, oko 30% baterije, prvo ide neki mali update pa tek onda 8.1 . I dosta je spor ceo proces, pogotovo migrating data.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

:thumbsup: Pripremam se polako za update :) citam da je pozeljan a u nekim slucajevima neophodan hard reset posle celog procesa, imam here drive a zao mi da ga izgubim na par meseci posto fora sa proxyjem izgleda vise ne funkcionise..

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ima li ko da je ubacio 8.1 :) , da čujemo utiske iz prve ruke šta je novo / kako radi ... itd .

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Ubacio sam ja cim je izasao i odmah posle toga sam udario hard reset da bude telefon cist :D
Ne radi trenutno store tako da nisam nista instalirao niti update-ovao programe. Jos nisam primetio neki lag pri skrolovanju i ulazenju u aplikacije, cak mi se cini da su malo ubrzali neke animacije. Cortana radi ako se stavi da je US region, mada meni to nije nista posebno, nisam ni Google Now koristio dok sam imao android.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

bandiof, hvala za slike, stvarno mocno izgleda jedva cekam da ga instaliram :D .
Cedogares, ako imas vec instaliran, mozda ce da ti ostane na telefonu posle update-a.Ne verujem da ce da treba hard reset, valjda kada se instalira, on se sam restartuje, a aplikacije koje su ti bile na telefonu ostaju tu,mada opet, mozda i gresim.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jel možete sada da razdvojite jačinu zvona za pozive i notifikacije?
Na koliko se sada vrti tile? Da li je i dalje minimum 30min ili su i tu nešto menjali?
Da li tastatura uči tj pamti reči koje bi se koristile za predikciju?
Kakvo je sad stanje sa Viberom?
Dajte bre, pišite. Kako ste odredili apdejt tako ste se ućutali, a sve nas zanima šta je promenjeno i sređeno u odnosu na prethodnu verziju.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Azimuth,
jacina zvona za pozive i notifikacije nije razdvojena,
negde sam procitao da su spustili na 15min a ne na 1min kao sto se pricalo da ce biti,
ja tastaturu ne znam, ja koristim englesku a tu vec imas recnik.
Nemam viber.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Azimuth, pa već si na neka od ovih pitanja imao odgovore na prethodnim stranama. Šta sad treba,
da ti ja to ponovljam i opet mene da optuže kako imam nešto protiv WP-a. Neka hvala. Nek ti objasni neko drugi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja koliko videh gore na jednom od screenshotova, sad su odvojene jačine zvuka za zvono od muzike i medija. Za predlaganje teksta ne znam, to nikad nisam koristio, užasno me nervira da tako kucam.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

A kako rade ove nove aplikacije, tipa battery sense itd.Kad stavite battery sense na pocetnom ekranu(live tile), jel prikazuje napunjenost baterije?Ove gore ikobe za bateriju,signal itd jel se gube posle nekog vremene, ili non-stop tu stoje?Kako rade telefoni sa 512mb rama,jel isto kao sa wp8 ili sporije?Isto ako moze neka slika kako izgleda ekran sa 3 plocice na ovim manjim ekranima(lumia 520, 620)?Unapred hvala svima!
Jos jedna lista zelja ;) :
Kakav je xbox music,jel ima nekih promena u office-u, jos nesto sam hteo al sam zaboravio ;)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

More tiles opcija izgleda lose (meni), previse je sitno na 520. Ostalo sve odlicno. Telefon je brz, animacije brze. Here drive+ je tu. Store ne radi trenutno a odradio sam reset, i ne znam kako radi npr. Viber. Ne svidja mi se odvajanje facebook poruka od sms thread-a, sad ide preko messanger aplikacije...takodje, trazi mi i fb aplikaciju za people hub. Malo bezveze ali dobro, nista strasno. Tile za battery saver ne prikazuje procente. Sat, baterija i signal se ne sklanjaju, stoje stalno. Cortana radi super, music je drugacije organizovan, video i radio su odvojeni...uglavnom, sve je nekako preglednije.I da, primetio sam da se Cobalt boja promenila, sad vuce na lila.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

alphablue597,
Procitao sam na WPcentral da pokazuje procenat baterije ali meni ne radi dok ostala dva sense-a pokazuju.
Na lockscreen-u i u glavnom meniju stoje stalno a u nekim aplikacijama se gube i pokazu se po potrebi, tipa kad stigne neka notifikacija.
Sad sam bas slusao muziku i xbox music je slican onom music+videos, znaci nikakve znacajne razlike nema.
Office nema drasticnih promena, samo bugfixes.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Sve vise i vise mi se svidja WP.Mozda sam trebao uzeti 1520. :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Evo uporedite

Slika Slika

Odgovori